2014. augusztus 23.

Guti Tünde: NÖVEKEDJÜNK AZ ISTENFÉLELEMBEN!

Milyen az igazi keresztyén? Mivel őszinte megtérésekor kegyelmet nyert, az átélt bűnbocsánat örömében:
Radikálisan elkötelezett, egyenes, tiszta szívű, hitében kitartó, bátor.
Szenvedélyesen bűn gyűlölő, ragaszkodik az igazsághoz, becsületes és segítőkész. Utálja a büszkeséget, álarc nélkül alázatos, hűséges, a gyakorlatban is irgalmas.

Radikális Krisztus - követő csak az lehet, akinek a szíve és teljes gondolkodásmódja a Vele való találkozáskor gyökeresen megváltozott. Az újjászületéssel kezdődően krisztusi jellem ábrázolódik ki azokban, akik mindent feladva ragaszkodnak Urukhoz, a kijelentett és írott Igéhez, bensőséges közösséget megélve imádságban Jézussal az Atyával a Szent Szellem által.
Ez az élet dinamikus, szüntelen törekszik a szívbeli tisztaságra, természetesen szeretetteljes és spontán, éppen ezért utánozhatatlan.

Hajtóereje a Jézus Krisztus iránti szeretet és a Szent Szellem személyes vezetése, az Atya akaratának engedelmeskedve.

A Krisztus – követők igazságban járva élik imádó életüket, s ez olyan, egyszerű vagy különleges tettekben lesz nyilvánvalóvá, amelyek mindig Jézusra mutatnak és az Ő nevére hoznak dicsőséget. Soha nem az ember érvényesül, hanem Krisztus felemeltetik, és az őszinte szolgálat során jó illatú áldozat „füstje” árad szét a környezetben.  

Ne szabjuk tehát magunkat e világhoz, hanem változzunk el teljes szívünk, elménk és gondolkodásunk megváltoztatása, Jézus Krisztusnak való alárendelése által!

2014. június 7.                                             Guti Tünde


http://www.gutitunde.eoldal.hu/cikkek/egyeb-irasaim/novekedjunk-az-istenfelelemben-.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.