2015. április 30.

Pastor Chris: Az Ő Áradó Szeretete

Készítette: Zoltan Berki

Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt. Minekutána azért most megigazultunk az ő vére által, sokkal inkább megtartatunk a harag ellen ő általa (Róma 5:8-9).

Jézus Krisztus üzenete bele van építve egy gondolatba: az pedig az Ő folyékony szeretetéről, az életéről, a megbocsátásról és az igazságosságról szól. A szeretete folyékony, mert árad. A Biblia beszél arról a szeretetről, amit az Atya gazdagon kiöntött ránk – mint a vizet, minden emberre – Jézus Krisztuson át. Ilyen rendkívüli szeretetet fejezett ki közvetlenül felénk azzal, hogy amíg mi még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk. Nem azért halt meg értünk, mert helyesen éltünk; nem. Megtette, amikor mi még bűnösök voltunk. Ez a szeretet leírhatatlan; rendkívülien áradó-szeretet.

Amikor ezt megérted Jézusról, az életéről, hogy ki is Ő, és a tényt, hogy az életét adta, hogy téged megmentsen, akkor megérted, hogy Isten mit gondol rólad; hogyan értékel téged. Az Ő helyettesítő halála határozza meg az értékedet. Úgy gondolta, érdemes vagy az Ő életére; tehát az életét adta helyetted. Ez mutatja, hogy ugyanolyan fontos vagy az Atyának, mint Jézus. Nem csoda, hogy az Úr Jézus kiöntötte a szívét az Atyának az imában, azt akarta, hogy a világ megtudja, hogy az Atya úgy szeretett minket, ahogyan Őt szerette (János 17:23).

Milyen ösztönző tudni, hogy Jézus az életét adta azért, hogy nekünk lehessen. Az élet pedig, amit most élned kellene, az Isten Fiának élete kellene, hogy legyen; éld az Ő álmát. Pál bátran kijelentette a Galata 2:20-ban, "Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem."

Isten Fiának hite által élni azt jelenti, hogy az Ő álmát éled; azt éled meg, amit Ő látott és gondolt, hogy lehetsz, ami az oka volt annak, hogy meghalt érted! Amit látott a gondolataiban, az elméjében rólad: amit gondolt, amit akart; az Ő álma arról, hogy milyen lehetnél!

Ne élj jelentéktelen életet. Éld meg Isten álmát, emlékezz az Ő áradó szeretetére irántad. Azt gondolta, hogy értékes és különleges vagy, akart téged, és Önmagát adta érted.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy gazdagon kiöntötted rám a szeretetedet, kinyilvánítva, hogy méltó vagyok a Fiad, Jézus életére. Ez ösztönöz elérni a bűnösöket és megnyerni őket Krisztusnak. A szereteted arra kényszerít, hogy hirdessem nekik az Evangéliumot, és elfordítsam őket a bűntől az igazságosságba, és a Sátán erejétől hozzád, a Jézus Nevében. Ámen. Pastor Chris

További Tanulmányok:Efézus 3:17-19; 1 János 4:8-10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.