2015. április 25.

Ige: Apostoli áldás.

 „Pál, Silvánus és Timóteus a Thessalonikabeliek kihívott gyülekezetének, azaz eklézsiájának írja e levelet, amely él az Atya Istenben, azaz az Úr Jézus Krisztusban: kegyelem* Isten jóindulata, kedvezése, jóindulatú gondoskodása néktek és békesség** Istentől, a mi Atyánktól, az Úr Jézus Krisztustól” (1 Thess. 1,1)

*Kegyelem: (kharisz) olyan tett, amely örömet vált ki, boldogságot hoz. Szószerinti jelentése: öröm. Valaki igyekszik másoknak örömet okozni. Jótétemény valaki iránt, aki az ellenkezőjét érdemelné. „Isten jóindulata, kedvezése, jóindulatú gondoskodása az ember iránt” Így is megfogalmazhatjuk: A kegyelem Isten szeretetének konkrét cselekedetekben való megnyilvánulása az emberért, az emberen és az emberben.

**Békesség (eiréné): vagyis: az az állapot, amelyben minden a maga helyén van: épség; jó egészség; jólét, a veszély érzetétől való mentesség; boldogság, boldogulás, mégpedig mind az egyén, mind a közösség vonatkozásában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.