2015. április 22.

Ige: Az Úr örökkévaló kegyelméről.

 „És az ő irgalmassága nemzetségről nemzetségre, és nemzedékről nemzedékre száll, és marad azokon, akik őt tisztelik*(Luk. 1,50)

*Mária a Dávid által kijelentett igazságokat vallja meg: „Mert amilyen magas az ég a földtől, olyan nagy az ő kegyelme, és szeretete az őt tisztelők iránt” Amilyen könyörülő, és irgalmas az atya a fiakhoz, olyan könyörülő, és irgalmas az Úr az őt tisztelők iránt”. „Mert az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt tisztelőkön, és az ő igazsága a fiaknak fiain.

(Más fordítás: De az ÚR szeretete mindörökké az istenfélőkkel van, és igazsága még az unokáikkal is (Zsolt. 103,11.13.17)

„Mert nap és paizs az Úr Isten; kegyelmet és dicsőséget ád az Úr nem vonja meg a jót, a javait azoktól, akik ártatlanul, és feddhetetlenül élnek. Seregeknek Ura! Boldog ember az, aki bízik benned” (Zsolt. 84,12-13)

Mert megígérte az Úr, hogy: „De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják(2 Móz. 20,6).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.