2014. február 23.

Ige: A gyümölcstelenekről.

 „A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó, és nemes gyümölcsöt nem terem, kivágattatik, és tűzre vettetik, azokat tűzbe dobják, és hajítják* (Mát. 3,10)

*Az Úr Jézus is meghirdeti, hogy: Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik, és tűzre vettetik, az tűzre dobatik” (Mát. 7,19).

És példázattal magyarázza meg az Úr a kijelentést: „És ezt a példázatot mondá: Vala egy embernek egy fügefája szőlejébe ültetve; és elméne, hogy azon gyümölcsöt keressen, és nem talála. És monda a vincellérnek: Ímé három esztendeje járok gyümölcsöt keresni e fügefán, és nem találok: vágd ki azt; miért foglalja a földet is hiába? Az pedig felelvén, így válaszolt, és monda néki: Uram, hagyj békét néki, és hagyd meg még ez esztendőben, míg köröskörül megkapálom, körülásom, és megtrágyázom: És ha gyümölcsöt terem jövőre, jó; ha pedig nem, azután vágd ki azt” (Luk. 13,6-9)

Mert csak a megigazult ember tud gyümölcsöt teremni: „Az igaz, vagyis a megigazult virágzik, és virul, mint a pálmafa, és magasra növekedik, mint a cédrus a Libanonon. Még a vén korban is gyümölcsöznek; kövérek, dús lombúak, és zöldellők lesznek” (Zsolt. 92,13.15).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.