2014. február 22.

Chris Pásztor: DicsŐítéssel szabadíts fel Isten erejét.

Készítette: Zoltan Berki

“Tanácsot tartván pedig a néppel, előállítá az Úr énekeseit, hogy dícsérjék a szentség ékességét, a sereg előtt menvén, és mondják: Tiszteljétek az Urat, mert örökkévaló az Ő irgalmassága;” (Krónika 2. könyve 20:21).

Isten meghallgatja és megválaszolja a keresztények imáit, de hogyan is kell felszabadítani Isten, javunkra munkálkodó erejét, sokan nem tudják. Az egyik ilyen felszabadító erő a dicsőítés! Az Irásokban csodálatos és bátorító történeteket olvashatunk arról, hogyan szabadította meg Isten az Ő népét a közelgő pusztítástól és a rettenetes körülményekből, amikor dicsőítéssel felszabadították az isteni erőt!

Egy ilyen jó példa, amelyet a nyitó igeversben olvastunk. Három népcsoport – az ammoniták, a moabiták és a Seir hegyén lakozók jöttek a júdabeliek ellen. Jósafát király bölcs volt. Összehívta Júda népét és imában és böjtben keresték az Urat. Amikor imádkoztak, Isten kijelentette nekik az ellenség táborának pontos helyét, és stratégiát adott nekik, hogyan verjék meg őket.

A Krónika 2. könyve 20:22 versszaka szerint “És a mint elkezdették az éneklést és a dícséretet: az Úr ellenséget szerze az Ammon fiai és a Moábiták és a Seir hegyén lakozók ellen, akik Júdára jövének, és megverettetének.“ Amikor baj van, “tedd a dicsőítőket előre”, ahogyan Jósafát király tette, és ugyanazazt az eredményt éred majd el Te is. Ne várj arra, amíg úgy érzed, csak akkor kell énekelned, amikor már van a szívedben egy dallam a dicsőítéshez. Akár érzed, akár nem, akár boldog vagy, akár nem, dicsérd Istent mindenkor!

Pál és Silás a természetfeletti szabadulást tapasztaltak meg a börtönből, mert a szokatlan dicsőítésüket Istennek ilyen szívvel ajánlották fel. Az Evangélium hírdetése miatt szenvedtek, és börtönözték be őket egy tökéletesen biztos római börtönbe. Ennek ellenére, Pál és Silás éjszaka el kezdtek imádkozni és énekelni Istennek. Ahogyan ezt tették, felszabadult Isen ereje és természetfeletti módon kiszabadultak. (Apostolok Cselekedetei 16:25-26). Ez a csodálatos győzelem a börtönőrt és az egész családját is megtérésre vezette.

Talán ma olyan nehéz helyzettel kell szembenézned, amivel kapcsolatban már imádkoztál, hogy minden a javadat szolgálja, mégis a látható szinten még semmi nem változott. Ne add fel! Szánj időt Isten dicsőítésére. Szólj és örömmel énekelj nyelveken, és adjál hálát, amint ezt teszed, Isten ereje elkezd érted cselekedni és nagy csodát fogsz megtapasztalni.

Ima
Drága Uram, örvendezem Benned, mivel Te vagy az egyetlen igaz és bölcs Isten; az áldott és hatalmas, királyok Királya, és uraknak Ura! Köszönöm, hogy széppé teszed az életemet, megkoronázol minden nap sikerrel és győzelemmel. Ámen.

További tanulmány
Zsidólevel 13:15; Zsido levél 2:12


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.