2014. február 28.

ELSŐ A HIT

Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek.
- Márk 9,23.

Csak árnyalatnyi a különbség aközött, amikor hittel kimondod, és aközött amikor imádkozod. Nézd meg újra a Márk 11,23 és 24-et. Jézus nem azt mondta: „Higgyetek csak.” Pontosan megmondta, hogy mit higgyünk. Ez a hittel való kimondás: „…hiszi, hogy amit mond, megtörténik…” (23. vers)
Amikor hiszed, hogy amiket mondasz, megtörténnek, akkor még nem történtek meg. Te azonban kitartóan hiszed, hogy amiket kimondtál — legyen rá gondod, hogy kimondd őket — meg fognak történni. Én állandóan ezt mondom az ellentmondó körülményektől függetlenül: „Ez meg fog történni.” Mi fog megtörténni? „…meglesz néki, amit mondott.” Előbb vagy utóbb, meglesz neked!

Ez a hittel való ima: „…amit csak kértek imádságotokban, higgyétek, hogy mindazt már megnyertétek…” (24. vers) Amikor imádkozol. Nem azután, hogy imádkoztál. Nem a jövő héten. Hanem, amikor imádkozol — abban a pillanatban — higgy! Mit higgy? Azt, hogy megkapod, amit kértél. Kezdd el mondani: „Én hiszem, hogy megkapom.” És mi fog történni? „…meglesz néki, amit mondott!”
Igen, eljön a megvalósulás ideje, de nem az van először. A hit az első, azt követi a megvalósulás.

Megvallás: Én hívő vagyok. Amikor imádkozom, hiszem, hogy megkapom, amit kértem. Kimondom, és hiszem, hogy amit mondok, meg fog történni.

/Kenneth Hagin Hitünk tápláléka napi adagokban/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.