2013. szeptember 27.

Pastor Chris: Hagyd, hogy az igének ereje legyen

Készítette: József Balogh

Annakokáért amint a Szent Szellem mondja: Ma, ha az ő szavát halljátok, Meg ne keményítsétek a ti szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés ama napján a pusztában (Zsidó levél 3:7-8)

Ábrahám olyan ember volt, aki nagymértékben tisztelte Isten utasításait. A Mózes 1. könyve 22:2-ben az Úr azt mondta neki: „Vedd a te fiadat, ama te egyetlenegyedet, akit szeretsz, Izsákot, és menj el Mórijának földére, és áldozd meg ott égő áldozatul a hegyek közül egyen, amelyet mondándok néked. ” Olyan erős volt ez az utasítás, hogy Ábrahám nem kérdezett, inkább eszerint cselekedett és feláldozta volna az ő fiát, ha az Úr nem akadályozta volna meg. Az ő motivációja az volt, hogy „Isten mondta azt”

Ugyanígy kellene, hogy legyen a te számodra is. Az örömöd az életben nem az kellene, legyen, hogy izgalmas dolgokat teszel, amiket szeretsz, hanem hogy megteszed az a dolgot, amit Isten mond, hogy tedd meg. Csakúgy, mint Ábrahám esetében, Isten utasítása neked kellemetlennek tűnhet, például, lehet, hogy Ő azt mondja, hogy maradj a munkádnál, amit nem nagyon szeretsz. Viszont ez nem számít, megmaradsz a munkádnál és úgy döntesz, hogy szereted azt és sikeres leszel benne, mert az Úr mondta azt.

Isten igéje eljön hozzánk, hogy átalakítson, kijavítson és megvédjen minket. Amikor ez eljön hozzád, ne légy alkalmi vele vagy ne ítéld el. Ha hozol egy döntést ezzel kapcsolatban és Isten igéje másképpen mondja neked, ne keményítsd meg a szívedet, válaszd az ige útját. Isten Igéje mindig megmutatja neked a kiválóbb utat, hogy azt járd.

Jézus megsiratta Jeruzsálemet, mert az emberek nem ismerték el őt, az Isten Igéjét. Mivelhogy nem ismerted meg a te meglátogatásodnak idejét (Lukács 19:44). Ez történt azokkal, akik megkeményítették a szívüket az Igével szemben; ez elmúlt számukra. Ez az Én imám, amit Isten Igéje mindig erővé fog
formálni a te életedben, kijavít és megdorgál, olyan férfivá vagy nővé tesz, amilyenné Isten elrendelt, hogy legyél.

Ima
Drága atyám, örülök a Te Igédnek, mint aki megtalálta a hatalmas kincset. A Te Igéd az életem, és a végső hatalom felettem, és mindenben, amit teszek.
Örökké kifogom termelni önmagamban a Te Igédnek a hatalmát, hogy formáljon, kijavítson és módosítson engem azzá a dicsőséges személlyé, akivé elrendeltél, hogy legyek, Jézus nevében. Ámen

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Timóteus 3:16-17; Zsidó levél 4:12

1 éves biblia olvasási terv: Apostolok Cselekedetei 9:1-31; 2 Krónika könyve 35-36

2 éves biblia olvasási terv: Lukács Evangéliuma 2:33-40;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.