2013. szeptember 30.

Bonke: Evangelizáció

Bonnke evangélista kampánya ezreket vonz Orlandóban


Az alábbi újságcikk az Orlando Sentinel című újságban jelent meg, amelyben a szerző beszámol az evangélizáció nyitóestjéről. 

Reinhard Bonnke nemzetközi evangélista péntek esti „Jó Hír” elnevezésű országos kampányának nyitóestje több ezer fős lelkes közönséget vonzott.

Bonnke megosztotta közönségével, hogy Isten azután hívta el őt prédikálni az amerikaiaknak, hogy szemtanúja volt egy három napja halott ember feltámadásának. Ezt az eseményt válaszként vette arra a kérésére, hogy Isten olyan dolgokat mutasson neki, amelyeket még soha nem látott. „Ugyanaz az Isten fogja átformálni az Egyesült Államokat is, aki Afrikában ezt a csodát véghez vitte” - foglalta össze bevezető gondolatait. 

„Isten meg fogja rázni Amerikát! Amerika üdvözülni fog!” - vallotta meg hitét a 73 éves Bonnke, aki 35 éven keresztül hirdette az evangéliumot Afrikában. „Meg fogjuk ma látni Isten erejét!”

Az evangélista, akinek a szervezete az orlandói székhelyű Christ for all Nations, becslések szerint 72 millió afrikait vezetett a keresztények hitére, amellyel elnyerte az „Afrika Billy Grahamje” becenevet. 


Több százan jönnek előre a megtéréshez

A sportcsarnok, amelynek befogadóképessége 18000 fő, körülbelül háromnegyedéig megtelt emberekkel péntek este. Mielőtt Bonnke elkezdett prédikálni, bemutatott egy West Palm Beach-i orvost, aki olyan emberekről számolt be, akik Isten ereje és az imádság által gyógyultak meg betegségekből.
Bonnke elmondta a hallgatóságának, hogy az isteni gyógyulások éppúgy részei Krisztus evangéliumának, mint a prédikálás és a tanítás. „Legyetek készek Jézus nevében mindazt elfogadi, ami miatt eljöttetek az alkalomra”-  tette hozzá.

A prédikációját követően - amelyben Bonnke buzdította a közönséget, hogy jöjjenek előre, ha meg szeretnének térni - több százan gyűltek össze a színpad körül. „Gyertek előre, ha meg szeretnétek térni!” - mondta. „Gyertek előre az ének alatt!” Aztán, ahogyan afrikai evangélizációin szokta, azt kérte az előrejöttektől, hogy mondjanak el vele egy imádságot, amelyben átadják az életüket Jézusnak.

A 69 éves Mildred Jose a titusville-i New Life Christian Center gyülekezetből érkezett hárombusznyi hívővel együtt, hogy meghallgassa Bonnke prédikációját. Jose elmondta, hogy többször látta Bonnkét a televízióban, és nagyon vágyott rá, hogy élőben is láthassa.
„Fantasztikus szolgáló, Isten hatalmas szolgája!” - foglalta össze élményeit.  „Mindenkit meg tud szólítani az üzenetével - egy igazi multikulturális, karizmatikus prédikátor”.
„Miközben prédikál, gyógyulások történnek” - ezt már Medina (45) mondja, aki az orlandói El Calvario gyülekezet tagja.

A „Jó Hír” kampány a német származású Bonnke első nagyobb bemutatkozása az Egyesült Államokban, aki csak nemrég vette fel az amerikai állampolgárságot. Akit érdekel, hallhatja őt újra most szombaton az Amway Centerben, este 7 órai kezdettel. A belépés ingyenes.

Forrás: http://www.orlandosentinel.com/features/os-reinhard-bonnke-orlando-20130926,0,2545649.story
Az első napról további fényképek itt: http://www.orlandosentinel.com/features/os-pictures-international-evangelist-reinhard-bonnke-at-amway-center-20130927,0,1586691.photogallery?index=os-pictures-international-evangelist-reinhard--012


Hosszú sor kígyózik az Amway sportcsarnok főbejáratánál péntek délután

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.