2013. szeptember 29.

A Segítő

És én kérni fogom az Atyát, és más vigasztalót (tanácsadót, segítõt, közbenjárót, ügyvédet, erõsítõt és pártfogót) ad néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.
- JÁNOS 14,16. (Amplified)

Szomorú tény, hogy sok keresztény nem vesz tudomást a Szent Szellemrõl, Aki benne lakozik. Azt hiszem, tévesen úgy gondolkodnak, hogy Õ jön, és átveszi az irányítást az életük felett. Mindent megcsináltat velük, amit csak kell, automatikusan, anélkül, hogy bármilyen erõfeszítést tennének.

De Õ nem tesz ilyet. A démonok mûködnek így. Õk azok, akik rákényszerítik az emberre azt, amit nem akar. A démonok hajtják, kényszerítik és irányítják az embereket.

A Szent Szellem ellenben „úriember”. Õ sosem fog kényszeríteni, hogy
megtégy olyat, ami ellentétes az akaratoddal. Az Írásokból látjuk, hogy a Szent Szellem vezet, utat mutat, ösztönöz és késztet. Gyöngéden adhat egy jelzést, de sohasem erõltet, hogy tégy meg valamit.

Némelyek panaszkodnak: „Miért nem teszi meg Isten ezt vagy azt?” A Szent Szellem semmit sem tesz, amíg te munkára nem fogod a saját érdekedben! Õ azért küldetett, hogy a segítõd legyen. Nem azért, hogy elvégezze a munkát helyetted, hanem azért, hogy segítsen neked elvégezni.

Amikor tudatossá válik, hogy a Szent Szellem benned van, akkor értelmes módon cselekedhetsz Isten Igéje alapján, és a Szent Szellem munkálkodni fog rajtad keresztül. Kezdj el a mai megvallással összhangban beszélni, és azt veszed majd észre, hogy Õ, aki benned lakik, valóságosabbá válik számodra.

Megvallás: A nagyobb énbennem van. Én Õrá hagyatkozom.
Õ hatalmasan fog élni és megnyilvánulni bennem, segíteni fog nekem.
A nagyobb gyõzelemre visz engem, sikeressé tesz engem.

KENNETH E. HAGIN: Hitünk tápláléka napi adagokban


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.