2013. szeptember 29.

Joseph Prince: Hagyd, hogy először Isten szeressen!

4,10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1János)

„Jobban kell szeretned Istent, még több szenvedéllyel!” Talán már hallottál ilyesféle prédikációt. Lehet, hogy megpróbáltad Őt még jobban szeretni, de végül csúfosan elbuktál.

De mi a szeretet valódi definíciója? Hadd mondja el nekünk a Biblia: „Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy Ő szeretett minket…” Bizony! Nem a mi Iránta való szeretetünk, hanem az Ő irántunk való szeretete a valódi szeretet!

De hát nem azt tanítja a Biblia, hogy teljes szívünkből, lelkünkből és erőnkből szeretnünk kell Istent? Igen, ez így igaz a törvény szerint (5Mózes 6:5), és Jézus is ezt tanította, mint „nagy parancsolatot”, amikor itt járt a földön (Máté 22:37). Azonban, ez még kereszthalála előtt volt. A kereszten tökéletesen betöltötte a törvényt, amikor teljes szívével, lelkével és erejével szeretett minket, odaadta az életét és feláldozta a testét értünk.

Ma már nem a törvény, hanem a kegyelem alatt vagyunk. A kegyelem pedig azt mondja, a valódi szeretet az, hogy Isten szeret minket, nem pedig az, hogy mi szeretjük Őt. Viszont mi is szeretni fogjuk Őt, amikor meglátjuk, hogy mennyire szeret minket. A Biblia azt tanítja, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk (Róma 5:8)! Hát ennyire szeret minket!

Isten látja az erőfeszítéseidet, ahogy próbálod szeretni Őt. És mivel szeret téged, azt akarja, hogy ülj le, csendesedj el, és hagyd, hogy Ő szeressen. Szeretni akar mindazzal, ami Ő és mindazzal, ami az Övé. Feltétel nélkül szeret, tekintet nélkül arra, ki vagy, és mit tettél, mert a szeretete csakis Önmagától függ és nem tőled. Az irántad való szeretete soha nem múlik el.

Tehát, hagyd, hogy Isten szeressen! Ne aggasszon, hogy Őt szeresd. Minél inkább befogadod az Ő szeretetét, annál inkább szerelmes leszel Belé!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu


http://www.ahitatok.hu/joseph-prince.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.