2013. szeptember 27.

KÉK EGEK

17 Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. 18 De én vigadozni fogok az ÚR előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt. 19 Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt, olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. A karmesternek: húros hangszerre. Hab 3,17-19.

                            KÉK EGEK?

Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt. (Hab 3,17-18)

Nemrégiben, hazafelé az autómmal, egy viharba keveredtem. Ahelyett, hogy egy növekvő felhős égboltot láttam volna, a sötét felhők egy vonalban helyezkedtek el, ahol az időjárási front kezdődött. Olyan volt, mintha Isten húzott volna egy vonalat, hogy megjelölje az égbolton az eső kezdetét. Közeledve a front felé, láttam, hogy a felhős vonal fölött ott a kék ég. Ez számomra emlékeztető volt, hogy a kék ég nem válik szürkévé, hanem csak a felhők takarják el.

Hasonlóképpen, a körülmények néha eltakarják a látótérből Istent. Helyette zavaros kapcsolatokat, váratlan kiadások sorozatát, egy gyerek lázadását látom. Habakuk emlékeztet, hogy a szürke felhők mögött van egy Isten, aki az "én Megváltóm" és az "én erősségem" - aki meg tud erősíteni, hogy ellenálljak a megpróbáltatásnak, és biztosít, hogy végül minden jóra fordul. Egyszer minden felhő szertefoszlik, felfedve a kék eget, ami mindig ott van, túl azon, amit látunk.

Imádság: Istenünk, erősségünk, segíts nekünk ma, hogy körülményeinken
túl a te hűségedet láthassuk. Ámen.

A körülmények percről percre változnak, de Isten hűsége sohasem változik.
Philip M. Huber (New York, USA)

http://csendespercek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.