2012. november 21.

Imre Dinnyes: JÉZUS ÉS TANÍTÁSA


Nagyon könnyen megtörténik, hogy egy tanítás elszakad tanítójától és önálló életre kel. Gyakran ez az élet teljesen más, mint amely a "szülőtől" eredetileg származott.

Arisztotelész azt mondta tanítványainak: "Kövessétek a tanításomat!". Szókratész azt mondta tanítványainak: "Kövessétek a tanításomat!". Buddha azt mondta a tanítványainak: "Kövessétek a meditációimat!" Mohamed azt mondta a tanítványainak: "Kövessétek nemes oszlopaimat!" Jézus ezzel szemben azt mondta, azt MONDJA tanítványainak: "KÖVESSETEK ENGEM!" Minden más vallás követői az alapítóval való kapcsolat nélkül követhetik annak tanításait. Jézus Krisztus azonban...hmm, nem vallásalapító.

Jézus tanításai elválaszthatatlanok Jézustól magától. Ugyanis Jézus még mindig ÉL és megtestesíti, TESTET AD tanításainak. Ezért aztán GIGANTIKUS HIBA Krisztust akként kezelni, mint egy sor morális, etikai és társadalmi tanítás szerzőjeként. Éppen olyan hiba, mint az Élet Fáját és a Jó és Gonosz Tudásának Fáját összetéveszteni.

JÉZUS ÉS TANÍTÁSA EGY! A Médium és az Üzenet egy. Krisztus Isten Királyságának és a Hegyi beszéd megtestesülése. A Szó és a Szószóló Egy... és ez csodás hír!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.