2012. november 19.

Épp csak elkezdted?


...akik gúnyolódtak a kicsiny kezdet napján..." (Zakariás 4:10)
Minden nagy dolog valami kicsivel kezdõdik, és a kezdeti hozzáállás gyakran meghatározza a végén elért sikert. A Biblia beszél olyanokról, akik a kis kezdetet megvetették. Örülj annak, amit Isten kezdésnek adott, mert az neki is tetszik! Köszönd meg neki a kicsiny kezdeteidet!

Mielõtt a szárazság véget ért volna, és az esõ megjött volna, Illés csak egy tenyérnyi kis felhõt látott (1Királyok 18:44). Ez eléggé kicsi, de õ örült neki, mert tudta, hogy valami nagyobb dolognak a jele.

Ne pusztítsd el a vetõmagodat azért, mert kételkedsz a benne rejlõ lehetõségekben! Isten adta neked a reménység vetõmagját, valami kicsit - de a valami jobb, mint a semmi. Fogd ezt a magot, és vesd el, imádkozz érte, és higgy Istenben, aki a növekedést adja! Sokan eldobják a vetõmagot. Amikor megvetünk valamit, akkor lekicsinyeljük a benne rejlõ lehetõséget; nem vesszük figyelembe, nem törõdünk vele. Ha nem törõdünk azzal, amit Istentõl kaptunk, el fogjuk veszíteni. És ha elveszítjük a vetõmagot, sohasem örülhetünk az aratásnak.

A Zsidók 13:5 azt mondja, hogy legyünk elégedettek azzal, amink van, majd így folytatja: mert õ [Isten] mondta: »Nem maradok el tõled, sem el nem hagylak téged.«" Ezért lehetsz elégedett a kis kezdetekben is. Tudod, hogy amit Isten elkezdett, azt be is fejezi. Légy tehát türelmes, bizakodj, és folytasd a dolgod, menj tovább! Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van. Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret" (Zsidók 10:35-36).

http://www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.