2012. november 19.

Az üres szalag


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

- Add ide a piros pulóveremet! - kiabálta Lili, miközben üldözte ikertestvérét lefelé a lépcsőn.

- Ez nem a te pulóvered, hanem az enyém. A tiéd mosásban van - felelte Szilvi körbefutva a konyhaasztalt, és szorosan markolva a pulóvert.

- Te mindig elveszed a dolgaimat' duzzogott Lili.
- Én nem - mondta Szilvi. - Te vagy az, aki mindig zavart keltesz. Lili nem akart velem hazajönni, mami - fordult édesanyjához. - Azt mondta a lányoknak, hogy gügye vagyok.
Anya felemelte a kezét, hogy leállítsa Lili dühös visszavágását.
- Lányok - mondta -, tudom, hogy szeretitek egymást, de az utóbbi időben úgy tűnik, hogy folyton veszekedtek. Szeretnétek hallani, hogy miket mondtok?
A lányok egymásra néztek. Nem tudták pontosan, mit forgat anya a fejében.
- Édesapátok magnója itt van a konyhapulton - folytatta anya. - Bekapcsoltam, amikor hallottam, hogy perlekedve jöttök le a lépcsőn.
Lenyomott néhány gombot, és a lányok máris hallották saját szavaikat, melyeket egymás fejéhez vagdostak.
- Szerintetek, mit mond majd édesapa, ha ez meghallja? - kérdezte anya.
- Ó, mami, ezt ne játszd le apának! - kérte Lili.
- Nem lehetne egyszerűen elhajítani ezt? - kérdezte Szilvi.
- Nem kellemes ilyen beszédet hallani, ugye? Meg tudunk szabadulni tőle, ha kikapcsolom a mikrofont, és lenyomom ezt a gombot. Akkor a szalag ismét üres lesz. Legyen így? - kérdezte anya.
Az ikrek bólintottak. Miközben a szalag törlődött, anya beszélt.
- Lányok - mondta, Isten minden szót hall, amit kimondunk. Még a gondolatainkat is ismeri. - A lányok egymásra néztek.
- Ő készített megoldást arra, amely által rossz dolgaink feledésbe merülhetnek. Ha igazán megbánjuk, Ő kész megbocsátani és elfelejteni. A múltunk letörölhető, mint ez a szalag. Meg akarjátok kérni Istent, hogy bocsássa meg veszekedéseteket, és segítsen, hogy kedvesek legyetek egymáshoz?
A lányok igent intettek.
- Sajnáljuk - mondták egyszerre. Miután édesanya imádkozott velük, mindketten visszavonultak a házi feladatukat elkészíteni.

TE MIT GONDOLSZ? Szeretnéd, ha valami kitörlődne a múltadból? Kezdeményeztél-e veszekedést ma, hazudtál-e, vagy csaltál-e az iskolában? Bánod? Ha igen, mondd el Istennek! Ő megbocsát neked, és újat kezdhetsz, valami hasonlót, mint egy üres magnószalag. Csak jó szavakkal és gondolatokkal töltsd meg az életed!

A Bibliában meg van írva: "Bűneikről és gonoszságaikról pedig többé nem emlékezem meg."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.