2014. március 1.

Anita Pásztor: Léleknyerésre elhívva

készítette: Zoltan Berki

„Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát” (2 Korinthus levél 5:18).

Keresztényként az elsődleges felelősséged a világban Isten igazságának megalapítása itt a Földön; emiatt nem vitt el azonnal a Mennybe, amikor átadtad a szívedet Krisztusnak. Rajtad keresztül akar még több gyülekezetet, missziót és evangélizációt megvalósítani - a városodban, az országodban és a világ nemzeteiben. Te vagy Isten partnere a léleknyerésben és a tanítványok képzésében. Rád bízta, hogy a bűnösök felé a megbékéltetés szolgálatát végezd és az elveszetteket a világban az igazságra vezesd. (2 Korinthus levél 5:18).

Létezik egy olyan mélység Istenben, amit csak akkor értesz meg igazán, ha lelkeket mentesz. Isten királyságában rejlik egy erő, amely nem szabadul fel mindaddig, amíg nem kezded el megosztani Isten szavát Jézusról a világban. Ha léleknyerő vagy, olyan rendkívüli bölcsességgel fogsz cselekedni, amelynek senki nem tud majd ellenállni és ellentmondani. Léleknyerésre és tanítvánnyá tételre hívott el Téged; ez azonban minden hívő elhívása.

Néhány keresztény úgy véli: “Nem tudom, hogy el lettem–e hívva szolgálatra”; nem szükséges még hívás, hiszen Jézus hívott el Téged a szolgálatra, amikor ezt mondta: “…Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.” (Márk Evangélium 16:15). Mondhatod mégis, “Óh, én azt hittem, ezt Péternek, Jakabnak és Jánosnak mondta és más tanítványoknak”; nem, ekkor Hozzád is szólt.

Amikor elkötelezed az életedet a lelkek mentésére, Isten jelenléte nyilvánul meg Benned és Rajtad keresztül egy nagyon különleges módon - sokkal jobban, mint azt valaha elképzelted. Rajtad keresztül jelenti ki Magát egy igazán rendkívüli módon.

Ne várjál egyéb jelre vagy üzenetre a Mennyből Isten már elküldött és felkent Téged az Evangélium hirdetésére.: “Hanem vesztek erot, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig” (Apostolok Cselekedetei 1:8).

Ima
Köszönöm drága Atyám a rajtam lévő kenetedet, hogy hatékony léleknyerő legyek. Az Evangélium ma is életeket érint meg rajtam keresztül, ahogyan kijelentem ezt a Szent Szellem ereje és bölcsessége által, amelynek senki nem tud ellenállni és ellentmondani, a Jézus nevében. Ámen.

További tanulmány
2 Korinthus levél 5:18
Példabeszédek 11:30
Dániel könyve 12:3




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.