2014. március 26.

Max Lucado: Senki sem hasonlítható Hozzá

89,7 Mert ki van a fellegekben, aki egy sorba állítható az ÚRral? Ki hasonló az Úrhoz…? (Zsoltárok). 86,8 Nincs hozzád hasonló, Uram…, műveidhez fogható nincsen.(Zsoltárok)

Teljes hiábavalóság lenne Istenhez hasonlót keresni. Senki és semmi nem mérhető hozzá. Senki nem ad Neki tanácsot. Senki nem segít Neki. Neked és nekem lehet, hogy van erőnk. De Ő maga az ERŐ.

A fazekastól eltérően, aki fogja a „valamit” és megformázza, Isten fogta a semmit és valamit alkotott belőle. Isten teremtett minden létezőt az Ő isteni rendelése szerint. János ezt írta a Jelenések könyvében: „Te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett” (4:11).

Maga Isten is felteszi a kérdést: „Ugyan kihez hasonlítanátok engem, kivel mérhetnétek össze, kivel vethetnétek egybe, akihez hasonlítanék? (Ézsaiás 46:5) Nem mintha válaszra szorulna ez a kérdés, de azért Ő maga meg is válaszolja: „Isten vagyok, nincs hozzám hasonló!” (Ézsaiás 46:9)

Áldottak vagyunk, hogy a gyermekei vagyunk! Erre az egyedüli méltó válaszunk csak az lehet, hogy ámulattal és alázattal állunk Előtte és dicsérjük szent nevét!

Magyar fordítás: ahitatok.hu


http://www.ahitatok.hu/max-lucado/228-senki-sem-hasonlithato-hozza.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.