2014. március 24.

Pásztor Chris: Hit: A Tudás Eredménye

Készítette: Zoltan Berki

…Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által. (Róma levél 10:17).

A nyitó igevers értésünkre adja, mi a kapcsolat a hit és a tudás között. A hit az Isten Igéjének a hallgatása által keletkezik. A hit az Isten Igéje ismeretének az eredménye, a terméke; az Isten természetének elfogadása és a Személyéről való kijelentett ismeret. Ez az ismeret vagy tudás egy gondolkodásmódhoz vezet; az Úr dicséretének egy igen különleges módjára késztet Téged, mivel felismered és elismered az Ő nagyságát.

Az Isten Igéje után való mérhetetlen éhség minden keresztény határozott jellemzője; emészthetetlen vágy az iránt, hogy jobban ismerd az Urat és kapcsolatban legyél Vele. Minél jobban szeretnéd megismerni Istent — az Igéjén keresztül — annál erőteljesebb hit épül fel Benned Isten személyiségéből, gondolataiból és jellemvonásaiból. Mózes története erre nézve igen bátorító. Az első jelentős találkozása Istennel a Hóreb hegyén volt (2 Mózes könyve 3:2). Isten az égő csipkebokorból szólt hozzá, amelyet nem emésztetett meg a tűz, és megbízta őt, hogy hozza ki Izrael gyermekeit az egyiptomi uralkodó, a Fáraó szolgaságából. Azzal az igérettel küldte el Mózest, hogy Ő, Jehova mindig vele lesz (2 Mózes könyve 3:12).

Mózesnek mindössze erre volt szüksége - a tudatra, hogy Isten vele lesz! Ennek tudatában rendkívüli bátorsággal szállt szembe a Fáraóval, aki a legrettegettebb teljhatalommal rendelkező uralkodó volt ekkor. Mózes elszánt hite annak tudatából származott, hogy a Nagyobb van vele, mint a Fáraó. Ez az ismeret táplálta a hitét és bátorította arra, hogy semminek lássa a Fáraót, csupán egy halandónak, aki nem tud neki ártani.

Neked is erre van ma szükséged: Isten alapos ismeretére az Igén keresztül! Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy Isten akaratában élj és az életedre szóló célját betöltsed. Az Isten nagyságának és erejének a tudatában elszánt vagy a hitedben és képes vagy szembenézni és győzni az élet kihívásai felett.

Ima

Mennyei Atyám, köszönöm az Igédet és annak az erejét az életemben. A hitem élő és működik, mivel felfedezem magamban a Te dicsőséges és erőteljes jelenlétedet. Te vagy az életem dicsősége; az erőm, a győzelmem és az énekem. Szeretlek teljes szívemből és hálás vagyok az Igéd által növekvő kegyelemért és békességért az életemben, a Jézus nevében. Ámen.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Péter levél 1:2-3

1 éves biblia olvasási terv: Máté evangéliuma 27:27-44; 2 Mózes könyve 40

2 éves biblia olvasási terv: ApCsel 17:1-9; Zsoltárok könyv


************************************************-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.