2014. március 29.

Dr-Kováts György: ÁTMENTÜNK...-1.

1Jn 3,14.
Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad.

A halál és az élet két birodalom. Éles határvonal választja el őket egymástól. Az Isten Fia azért jött el, hogy mindazokat, akik a halálban vannak, átrántsa az életbe. Kiszabadítsa őket. Akié a Fiú (az Isten Fia), azé az élet. Akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban. Az alapigazságok nem változnak. Vagy újjászülettél, vagy még nem.

Lehet, hogy van néhány nagyon rossz tulajdonságod. Lehet, hogy kiborultál. Olyan döntést hoztál, amit nagyon megbántál. Lehet. Lehetnek rossz tulajdonságaid. De egy biztos. Ha az Isten Fiának igent mondtál – átkerültél az életbe. Más szóval: ha nem álltál ellene Jézusnak, amikor hívott téged, ha igent mondtál Neki a szövetségre, amit Ő a Maga részéről vérrel pecsételt meg, és ami egész életedre szól, ha befogadtad Őt, mint Isten Fiát, mint Uradat és Megváltódat az életedbe, akkor átmentél a halálból az életre. Újjászülettél. Amit most tettél – a rossz döntés, a kiborulás, a helytelen viselkedés, rossz tulajdonságaid előkerülése – nem jó, de nem húzza át, hogy újjászülettél. Az élet ott lakik benned. Ez Isten ajándéka.

És ez az élet dolgozni fog. Ha újjászülettél, ez az új élet, benned, végzi a munkát. Munkája pedig az átformálás. Úgyhogy először is, bánni fogod, amit tettél. Szól hozzád a lelkiismeret útján. Nem hagy nyugodni. Az igazság és a valóságos szentség szava belülről böködni fog. Egészen addig, ameddig kimondod, hogy megbántad. Kimondod Istennek, és kimondod az embereknek is – azoknak, akik ellen vétkeztél, vagy akik látták azt, amit tettél, hallották, amit mondtál – kimondod, és elhatárolod magad a bűntől. Az új élet e területen nem köt kompromisszumot. Nem fog hagyni nyugodni. A régi természet alkudozik: „de nézd meg, hogy a másik mit tett”! Ő is részese volt – ő borított ki, ő vitt bele, ő vett rá – ő miért nem kell megbánja… ő is megbánja, ha új élete van, lehet, hogy „húzza még egy kicsit az időt”, de előbb vagy utóbb, ő is rájön, és megbánja. Bocsánatot is fog kérni.
De, ha soha nem tenné is, te akkor is tedd meg. Gyere, valld meg, amit az Úr megmutatott neked, és ne törődj azzal, mások megteszik-e, ami rajtuk áll, vagy sem.

Szóval, az új élet dolgozni fog. Mert szeret, szeretet lakik benne, és szeretni akar – akarja, hogy szeress. Szeretni fog. Ez a természete.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.