2016. június 27.

Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól

Az ötezer megvendégelése: A tanítványok valami olyat mertek tenni, ami nevetségesen lehetetlennek tűnt: elkezdték szétosztani azt a kevéske kenyeret, amijük volt (Máté 14). Állhattak volna Jézus előtt, vagy imádkozhattak volna hozzá, hogy tegyen valamit, valahogy. Ismerősen hangzik?

Hányszor van, hogy Imádkozunk az Úrhoz, hogy tegyen valamit, miközben ő azt várja, hogy mi tegyünk valamit. Mi haszna egyik imaalkalomról a másikra járni erőért, ha soha semmi olyat nem teszel, amihez szükséged lenne erőre? Mi haszna napi huszonnégy órát imádkozni, ha az imáid engedetlenséggel és hitetlenséggel vannak tele?

Olyan könnyen beleesünk a kudarctól való félelembe, ami az ördög állandó kísértése! Megpróbáljuk logikusan felmérni, mire elég az a néhány kenyér, amink van. Sajnos, ezzel nem sokra jutunk, mert a hit nem logikából áll össze. Ahhoz, hogy higgy, nincs szükséged teológiai diplomára. A mindenható ereje olyan kezeken keresztül árad, amelyek szétosztják, amijük van.

Az engedelmesség viszi be a hívőt - még a legbátortalanabbat is - a csoda-zónába. Az Úr áldjon benneteket! Reinhard Bonnke





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.