2017. október 12.

Victoria Osteen: Állj meg, tarts szünetet, lélegezz mélyet és élvezd a pillanatot

Tedd fel magadnak a kérdést: Csak végigrohanok az életen? Túl gyakran mindannyian ezt tesszük. Szaladgálunk, és nem vesszük észre a pillanatot, amikor a gyermekünk puszit nyom az arcunkra, amikor a házastársunk azt mondja, hogy szeret, vagy amikor valami jó történik velünk a munkahelyen. Ragadd meg, és lélegezd be a pillanatot és mondd: „Köszönöm, Uram!” Légy hálás!
Menj ki és nézd meg a gyönyörű fákat és a csodálatos kék eget, amit Isten alkotott, hogy élvezd őket. Kicsit állj meg, szedd össze a gondolataidat, és vedd észre, hogy Isten arra teremtett, hogy élvezd a jó dolgokat az életedben. Határozd el magad, hogy megéled az örömteli pillanatokat!

Nemrégen vettem magamnak egy úgynevezett „szünet karkötőt”. A hátulján van egy időzítő, amit bizonyos időintervallumokra be lehet állítani. Másfél óránkét jelez, emlékeztetve engem, hogy tartsak szünetet és vegyem számba, milyen gondolatokkal foglalatoskodom. Emlékeztet, hogy álljak meg és adjak hálát. Segít visszairányítani a figyelmemet, amikor egy perc alatt ezer mérföldet járok be; miközben lefoglal egy tennivaló, már a következőkön jár az eszem. A nap során szükségünk van ezekre a percekre, amikor leállunk és Isten szeretetére és jelenlétére irányítjuk a figyelmünket.

Akár karkötőt használunk, akár a telefonunkat állítjuk be, akár kis cetliket használunk emlékeztetőül, fontos, hogy megálljunk és a gondolatainkat Krisztus gondolataihoz igazítsuk. Isten az ő dicsősége gazdagsága szerint meg akarja erősíteni  „a „belső embert” bennetek a Szent Szellem segítségével” (Efezusi 3:16), hogy erősen meggyökerezzetek az Ő szeretetében. Időt kell szakítanunk arra, hogy azokon a dolgokon gondolkodjunk, amelyek igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek” (Filippi 4:8).

Meg fogod találni ezeket a csodálatos ajándékokat, ha megállsz és keresed őket.

https://www.ahitatok.hu/victoria-osteen/654-allj-meg-tarts-szunetet-lelegezz-melyet-es-elvezd-a-pillanatot.html
Victoria Osteen
                                                                           Magyar fordítás: ahitatok.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.