2017. február 9.

Steve McVey: Miért legyünk optimisták 2017-ben?

Mit látsz, ha az újévre tekintesz? Mindannak ellenére, amit a világban látunk, nekünk mégis van okunk az optimizmusra. Ennek az alapja pedig az isteni szeretet.

A Benne való hitünk az eszköz, amin keresztül az életünkre árasztja mindazt a jót, amit eltervezett számunkra. Minden egy egyszerű kérdésre szűkíthető le: Hiszed-e, hogy Isten azt akarja, hogy megtapasztald és élvezd az áldásait? Jézus egyszer azt mondta: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29) Fontos hinnünk Isten jóságában és tudnunk, hogy ennek a befogadói vagyunk.
Jó dolgokat vársz Istentől?

Azt várod, hogy jobbra vagy rosszabbra fordulnak a dolgok? Amit várunk meghatározza, hogy mit fogunk megtapasztalni.

Izrael 40 éven keresztül bolyongott a pusztában, miközben az Egyiptom és Kánaán közötti távolságot 11 nap alatt meg lehetett volna tenni. Miért tartott nekik ilyen sokáig, hogy bejussanak az Ígéret földjére? A Biblia azt mondja,  „hogy nem mehettek be hitetlenségük miatt” (Zsidók 3:19). A földi paradicsomtól 11 napnyi távolságra voltak és mégis a saját maguk által kijelölt nyomorúságban tengődtek 40 évig; és mindezt azért, mert nem hittek Istennek.
Talán, Izraelhez hasonlóan te is a pusztaságban bolyongsz és körbe-körbe jársz már évek óta. Isten azt üzeni, hogy ideje elfogadni és befogadni a jó hírt: Atyád kihoz a pusztaságból.

Elhiszed, amit Isten mond az előtted álló ösvényről? Azt mondja: „Az igazak ösvénye, mint a hajnali világosság: minél tovább haladnak rajta,  annál jobban ragyog, egészen a déli verőfényig” (Példabeszédek 4:18, EF). Az a jó hír, hogy te igaz vagy, mert Jézus Krisztus igazzá tett!

A Róma 5:17-ben azt olvassuk: „Ha pedig az egynek elbukása miatt lett úrrá a halál egyetlen ember által, akkor azok, akik bőségesen kapják a kegyelem és az igazság ajándékát, még inkább uralkodni fognak az életben az egy Jézus Krisztus által”. A megigazulás nem olyasvalami, amit jó viselkedéssel el lehet érni. A Biblia az „igazság ajándékának” hívja. Ez a vers biztosít róla, hogy ha elfogadod ezt az igazságot, akkor uralkodni fogsz az életben. Ez nem elég ok az optimizmusra?

A 2 Korinthusi 5:21 azt tanítja nekünk, hogy  Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne”. Jézus Magára vette a bűnödet, hogy te az Ő igazságát tudhasd magadénak. Az a tény, hogy igaz vagy biztosítja, hogy az utad olyan, mint a hajnal: egyre világosabb lesz.

Jézus Krisztus az út a fényes jövőhöz. Ezért van okunk arra, hogy pozitívak legyünk. Gondolkodj azokon, amiket a Szentírás mond: „Legyetek erősek és bátor szívűek mind, akik az Úrban reménykedtek!” (Zsoltárok 31:24) 

„Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak” (Zsoltárok 147:11). 

„Bizonyosan jó jövő áll előtted, reményed nem fog megcsalni” (Példabeszédek 23:18, angol fordítás alapján). 

 Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek” (Jeremiás 29:11). 

„Légy hát jó reménységben jövőd felől…” (Jeremiás 31:17, EF)!

Pál apostol így tett. Győzedelmesen fogalmazott: „Bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni” (Efezusi 3:20, EF)

Akármit is mutatnak a körülményeid, ne add fel Istennel kapcsolatban!
Biztosan lesznek nehéz napjaid, amik rendesen próbára fognak tenni, de Isten ott lesz veled ezeken a napokon is. Ne veszítsd el a reményt! Reménységgel tekints előre, amit a kegyelem táplál. „Kapaszkodjunk bele erősen ebbe a reménységbe, ne engedjük ki a kezünkből, és bátran valljuk is meg! Hiszen Isten, akitől az ígéreteket kaptuk, teljesen megbízható, és meg is fogja adni, amit ígért” (Zsidók 10:23, EF)

Steve McVey
                                                                         Magyar fordítás: ahitatok.hu


http://www.ahitatok.hu/steve-mcvey/637-miert-legyunk-optimistak-2017-ben.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.