2017. február 2.

Max Lucado: Hozzá menj először.

Tegyük fel, hogy beugranék hozzád egy nap: „Szia! Pár nappal ezelőtt a feleségem epres sütit sütött. Hihetetlenül finom lett! Ma, amikor az utolsó szeletet majszoltam eszembe jutottál, és hoztam egy kis darabot, hogy meg tudd kóstolni.”
Hogy éreznéd magad?

Most pedig nézzük meg a történetet egy kicsit másképp: „Szia! Hoztam neked sütit. A feleségem pár perce vette ki a sütőből, még finom meleg. Siettem hozzád, ahogy csak tudtam. Az egész a tiéd (de ha akarod, megkínálhatsz).”
Hogy éreznéd magad?

Isten az egész tortát neked adja. Nem csak morzsákat és maradékokat. A lehető legjobbját adta neked.

Mivel ezek az év első napjai, adja magát, hogy szót ejtsünk az „első” témájáról.
Isten volt az első. Ő lépett először: „Isten előbb szeretett bennünket, ezért tudunk mi is másokat szeretni Isten szeretetével” (1 János 4:19, EF).
Isten tette meg az első lépést. Semmi jót nem tettünk és nem tudunk tenni, amit ne Isten munkált volna ki bennünk. De nem csak Ő volt az, aki az első lépést megtette, hanem még az Elsőszülött Fiát is odaadta. A Biblia azt mondja Jézusról, hogy Ő az „elsőszülött a sok testvér között Isten nagy családjában” (Róma 8:29, EF). És mit tett Isten az Ő Elsőszülöttjével? Elküldte Őt áldozatként. Nem apostolok, angyalok, próféták vagy prédikátorok által váltott meg minket. A legjobbját adta. A legnagyobb ajándékát.

Isten még tovább ment. Nekünk adta a „Szellem első zsengéjét” (Róma 8:23). A szeretet, az öröm, a békesség és a Szent Szellem minden gyümölcse a miénk, mert Isten nem a maradékot adja, hanem az első zsengét. Ez a kóstoló abból, ami a mennyben ránk vár.

Isten nekünk adta az Elsőszülöttjét és a Szent Szellem első zsengéjét. A legjobbját kaptuk. Kövessük hát bátran az Ő vezetését!

Istenhez menj először a problémáiddal.
Ne próbáld földi dolgokba fojtani a bánatodat. Ne próbáld elrejteni Előle a küzdelmeidet. Menj Jézushoz!  

„Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen nagyobb dolog életet adni, mint az ételről gondoskodni! Nagyobb dolog testet alkotni, mint ruhát készíteni!” (Máté 6:25, EF).
Ezután két parancsot ad Jézus: „Figyeljétek meg az égi madarakat” (26. vers), „Figyeljétek meg a mezőn a vadvirágokat” (28. vers). Isten gondoskodik a madarakról és mező virágairól, akkor éppen rólunk ne gondoskodna? Ezért parancsolja nekünk:  Isten Királyságával és azzal törődjetek, amit Isten igazságossága kíván — erre törekedjetek mindenek előtt! Isten pedig majd törődik azzal, amire szükségetek van” (Máté 6:33, EF).

Elfogadsz tőlem egy tanácsot, ami sok fejfájástól és szívfájdalomtól megkímél majd? Abban a pillanatban, amikor egy probléma felüti a fejét, vidd Istenhez. Mindig Hozzá menj először.

Max Lucado
                                                                        Magyar fordítás: ahitatok.hu


http://www.ahitatok.hu/max-lucado/638-hozza-menj-eloszor.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.