2017. február 13.

Rick Warren: Ültess áhítatosságot a következő generációkba!

„Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be." (János 4:38, NLT fordítás, második kiadás)

Néhány évvel ezelőtt a PBS készített egy sorozatot híres amerikai személyek családtörténetéről. Szerették volna, ha ebben egy pásztor is részt vesz, így felkértek engem. DNS mintát vettek a számból, amivel aztán visszakövették a családfámat ezer évre visszamenőleg. Ugyan az nem derült ki, hogy királyok leszármazottja lennék, de mindenféle érdekes dolgot találtak, amit aztán egy műsorba sűrítettek.

Az egyik dolog, amit felfedeztek az volt, hogy elég sok Istenhívő elődöm van. Nagyszülők, és dédnagyszülők, és sokan mások, akik imádkoztak gyermekeik gyermekeiért – ennek most élvezhetem minden előnyét és áldását. Látom az áldásokat az életemben, mert voltak a családomban olyanok, akik szerették Istent, és imádkoztak a jövő generációkért.

Tudom, sokan talán azt mondják, ,,Nekem nem volt ilyen családom, de szeretnék egy ilyen örökséget.” Légy te a kezdete! Kezdd a családoddal! Eldöntheted, hogy a te családnevedet viselő, eljövendő generációk áldottak lesznek, mert te az áhítatosság magjait plántáltad. Ha ezt teszed, azok az emberek, akik a te családfádhoz tartoznak majd, áldás lesz az örökségük.

Jót és rosszat is aratsz a múltadból, mivel nem csak te plántálsz. Nagyon komolyan kell venned a döntéseid, mert az életed hatással lesz az elkövetkezendő generációkra is. A múltat nem irányíthatod, de megszakíthatod a fájdalom, a bántás, és gonoszság láncait a jelenben.

Létrehozhatsz egy áhítatos örökséget, azáltal, hogy az imádság, a szeretet, a nagylelkűség és a hit magjait plántálod.

Jézus ezt mondta a János 4:38-ban: „Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be." (NLT második kiadás)

*(Daily Hope by Rick Warren)

http://napiremeny.blog.hu/2016/01/19/ultess_ahitatossagot_a_kovetkezo_generaciokba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.