2015. május 7.

Pastor Chris: Tedd A Nyelved Az Életednek Fájává

Készítette: Zoltan Berki

A nyelv, és a (lášón lášôn): beszéd szelídsége, (marəpé') egészség, gyógyulás, gyógymód, felfrissülés, megújulás, testé, léleké, vagyis életnek fája; az abban való hamisság pedig a szellemnek gyötrelme, és (šéḇer šeḇer): romlás, pusztulás.
 (Példabeszédek 15:4).

A szád helyes használata a kulcs, mely megnyitja az üdvösség áldásait az életedben! Ennek fontosságát hangsúlyozza az 1 Péter 3:10-11, mondván, "Mert aki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot."

Annak ellenére, hogy a nyelved kicsi, az irányít mindent az életedben; azzal tudod feltérképezni az útirányt az igazságosságban, az uralomban, a sikerben és a bővölködésben. Nincs olyan helyzet, amin ne lehetne változtatni, és nincs olyan seb a testedben, ami ne gyógyulhatna be, ha a nyelvedet a saját életed fájává teszed azáltal, hogy kijelented Isten Igéjét az életed és a helyzeted felett.

A "szelíd" szó a nyitóversben a zsidó "marpe" szóból lett fordítva, ami azt jelenti gyógyulás, egészség. A "szelíd" nyelv tehát az a nyelv, amely gyógyító, az élet forrása, mert telve van Isten Igéjével!

Szóld Isten Igéit; szólj egészséget, felfrissülést és életet a testednek; erre való a szád. A szád nem pusztán az evésre és az ivásra adatott neked; inkább arra használd, hogy irányítsd az életedet. A jelenlegi helyzeted az életben a "szád munkájának" eredménye. A Máté 12:37 azt mondja, "Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak," ez tudatja veled, hogy te szabályozod az életedet a nyelveddel: Amit mondasz, azt kapod.

Gyakran vannak olyanok, akik csodálkoznak, hogy az életkörülményeik és a tapasztalataik miért nem igazodnak az Evangélium csodálatos áldásaihoz és rendelkezéseihez, annak ellenére, hogy már több éve újjászülettek. Ennek a dilemmának az az oka, hogy még nem tették a nyelvüket a saját életük fájává.
Bármi lehetsz, ami lenni szeretnél, meglehet bármid, amit csak szeretnél, és elérhetsz bármit, amit el szeretnél érni Isten tökéletes akaratán belül. A kulcs az, hogy szabályozd az életed a nyelveddel, tedd a nyelvedet a saját életed fájává.

Ima
Drága Atyám, köszönöm a kegyelmedet, mely üdvösséget hozott a szellemembe. A s z á m m a l f o l y a m a t o s a n kijelentem, hogy az üdvösség összes áldása – az egészség, a bővölködés, a jólét, a biztonság, a felüdülés és a teljesség – beteljesedett Jézus Krisztus halálával, temetésével és feltámadásával, ezek a pillanatnyi vagyonom és a napi lézetésem létfontosságú tényei, a Jézus Nevében. Ámen.

További Tanulmányok:márk 11:23; Példabeszédek 6:2




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.