2015. május 31.

Pastor Chris: Uralom Kegyelem Által


Zoltan Berki

Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek (Róma 5:17).

Sok keresztény uralkodik az életben és élvezi a dicsőséges örökséget Krisztusban, de vannak, akik nyafognak, sírnak és könyörögnek Istennek valamiért, robotolva és hiányt szenvedve, de ennek nem kéne így lennie. Ahogy a nyitóversben is láthattuk, nem arra lettünk elhívva, hogy a saját erőnkből uralkodjunk, hanem kegyelem által, Jézus Krisztuson keresztül; alkalmatosak vagyunk az Ő alkalmatosságában (2 Korintus 3:5 Bővített Kiadás). Hallelúja!

Utasítsd vissza, hogy áldozatként élj az életben, arra vagy elhívva, hogy uralkodj. Az "uralkodni" szó a nyitóversben valójában azt jelenti, hogy "királykodni." A görögben ez pontosabban így áll össze: "...akik bőségesen kapták a kegyelem és igazságosság ajándékát, uralkodniuk kell az egy Jézus Krisztussal." Neked uralkodnod, "királykodnod" kellene az életben.

Ezt fedeztük fel páran; kaptunk bőséggel kegyelmet és az igazságosság ajándékát és ennek eredményeként uralkodunk az életben, a dominancia életét éljük.

Szomorú módon néhányan ránk néznek, és azt gondolják, hogy mi biztosan valamit rosszul vagy furcsán csinálunk, de hogyan tudna valami rossz ilyen nagyszerű dolgot eredményezni? Mi csak annak a természetfeletti kegyelemnek vettük az előnyét, ami elérhető Krisztusban.

Mindannyian bőséggel kaptunk kegyelmet: Isten kegyelme, mely üdvösséget hoz – teljességet, egészséget, békét, szabadulást, biztonságot, védelmet, bővölködést, jólétet – és Isten minden áldását, mely megjelent minden embernek (Titus 2:11). A kérdés azonban az, hogy "Befogadtad-e ezt a kegyelmet?" Mindazok, akik befogadták ezt a bőséges kegyelmet, uralkodnak az életben.
Ez elmondja, hogy miért bátorította Pál Apostol Timóteust, hogy vegyen előnyt Isten kegyelméből, ami Krisztus Jézusban van (2 Timóteus 2:1).

Válj kegyelem tudatúvá. A kegyelem Isten életre áradó képessége, ami működik az életben. Ez Isten szellemedben végzett munkájának a dicsősége. A Biblia azt mondja "Ő több kegyelmet ad..." (Jakab 4:6); azt jelentve, hogy van kegyelem mindenre és mindenhez, amire Isten elhívott, hogy megtedd. Több, mint elég kegyelem van hozzá. Ezért élj a "kegyelem előnyeiben" és ezek által.

Megvallás
Köszönöm áldott Uram a kegyelmedet, ami munkálkodik a szellememben. A kegyelmed örök életet hozott nekem, i g a z s á g o t é s e g y s é g e t a Szellemeddel. Előnyt veszek e b b ő l a k e g y e l e m b ő l é s dicsőségesen élek a mai napon és mindig! Semmi nem lehetetlen számomra, mert az életem a Te kegyelmedről való történet és bizonyság. Áldott legyen Isten!

További Tanulmányok:Zsidó 4:16; Jakab 4:6


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.