2015. május 1.

Oswald Chambers: A SZELLEMI KEZDEMÉNYEZÉS IHLETŐ EREJE

"Támadj fel a halálból" (Ef 5,14).

Nem minden kezdeményezés jön felülről. Mondhatja neked valaki: "Szedd össze magad, ragadd torkon és dobd ki magadból minden ellenkezésedet, aztán láss hozzá!" Így szokott az ember kezdeményezni. De amikor Isten Szelleme mondja: "Indulj" - akkor megérezzük, hogy ez a kezdés felülről jött.

Fiatal korunkban mindannyiunknak voltak látomásaink és eszményeink, csakhogy előbb-utóbb rájövünk, hogy a megvalósításukhoz nincs erőnk. Nem tudjuk véghezvinni, amit szeretnénk, ezért készek vagyunk látomásainkat és eszményeinket halottként eltemetni. De Isten jön, és ezt mondja: "Támadj fel a halálból!" Amikor ez az isteni ihletés jön, akkor olyan csodálatos hatalma van, hogy fel tud támasztani a halálból és lehetővé teszi a lehetetlent.

 Jellemző a szellemi kezdeményezésre, hogy csak akkor támad bennünk élet, ha összeszedtük magunkat. Isten nem győzelmes életet ad nekünk, hanem életet ad és közben győzünk. Amikor Isten ihletése jön és ezt mondja: Támadj fel a halálból, akkor azonnal kelj fel! Isten nem emel fel, neked kell felállnod. A száradtkezű embernek azt mondta az Úr: "Nyújtsd ki a kezedet" és mihelyt engedelmeskedett, abban a pillanatban meggyógyult, de az első mozdulatot neki kellett megtennie.

Ha győzni akarunk, meg kell látnunk, hogy Isten az, aki betölt minket, mert azonnal élet támad bennünk.

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből


http://www.keresztenydalok.hu/ahitatok/chambers/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.