2015. május 2.

Guti Tünde: „ÉN, ÉN VAGYOK VIGASZTALÓTOK!” Ésaiás 51:12.

   Mennyire ismeri az Úr az övéit! Milyen jól tudja, hogy sokszor vigasztalásra szorulunk! Így voltak ezzel már a tanítványok is, akik szoros életközösségben jártak Jézussal, és kereszthalála után nagyon árvának érezték magukat nélküle.
Mesterük szeretetteljes gondoskodással Vigasztalót ígért nekik, akit maga az Atya küld Pártfogóként, s majd Ő mindent eszükbe juttat, amit egykor a Fiú mondott nekik. Olyan vigasztaló Ő, aki tanácsot is ad, Jézusból - az Igazságból merítve.

   Vigasztalót ígért nekik, aki mindenre megtanítja őket, amit még nem tudnak, s közben mindig Jézust dicsőíti. Olyan vigasztalót, akihez nincs fogható.
Ő az Igazság Szelleme! Ő a Kegyelem Szelleme! Ő a Szentség Szelleme!

   Vigasztalása olyan erőteljes, annyira gyógyító, hogy a legtragikusabb helyzetekben is békességet ad. Mert Ő elválaszthatatlan az egyszülött Fiútól, a Békesség Fejedelmétől. Vigasztalása közben az Igazság felemelkedik, mert Jézus Krisztus maga az Igazság, a megszentelő Ige.

   Az igazsággal vigasztal. A valósággal, amit sokszor csak a hitünk szemével láthatunk, és a szívünkkel ragadhatunk meg. Jelenlétével körbe vesz, amikor úgy érezzük, mindenki más elhagyott.

Az Ő vigasztalása nélkül könnyen feladnánk a küzdelmeket, belekeserednénk a megbántottságba, kétségbe esnénk a félelmek miatt és az ismeretlen jövőt illetően.

   De Jézus mindig velünk van ígérete szerint, mint Megtartó és Szabadító, mint Üdvözítő és Főpap, mint Mester és Barát. Így szívünket betölti együttérzéssel, és minket vigasztalva megtanít, hogy mi is megvigasztaljunk másokat próbájukban, bántalmaztatásukban, betegségükben vagy bármilyen szükségükben.

„Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vigasztalásnak Istene;
A ki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vigasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket.”
II. Kor. 1:3-4.

2015. március 27.                                                Guti Tünde


http://www.gutitunde.eoldal.hu/cikkek/egyeb-irasaim/-en--en-vagyok-vigasztalotok---esaias-51-12..html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.