2013. június 28.

Munkába állított hit (2)

...hited megtartott téged." (Lukács 17:19)

A szíriai hadsereg ostromzár alá vette Samária városát, a lakosság már haldoklott az éhségtõl. Miután már morzsákat sem dobtak ki a falon kívül élõ leprásoknak, azok négyen hamar rájöttek, hogy bajban vannak. Azt mondták: Mit ülünk itt, amíg meghalunk?" (2Királyok 7:3). Elindultak tehát, és felfedezték, hogy Isten csodát tett, a szírek félelmükben elmenekültek, hátrahagyva élelmet, vizet és mindenféle más javakat. Mit tanulhatunk ettõl a négy leprástól? Azt, hogy ha munkába állítod a hitedet, Isten munkálkodni fog a te érdekedben. Ehhez azonban fel kell állnod, és ezt kell mondanod: Ha meg kell halnom, akkor úgy fogok meghalni, hogy közben teszek valamit, építek valamit, elindulok és keresek valamit." Amikor úgy érzed, hogy padlóra kerültél, állj fel és mondd: Nem halok meg, hanem élek, és hirdetem az Úr tetteit!" (Zsoltárok 118:17). Az ilyen fajta hit mindig felkelti Isten figyelmét.

Amikor már elég kétségbeesett vagy ahhoz, hogy az sem érdekel, kit fog felhasználni Isten, akkor hajlandó leszel elfogadni bármilyen segítséget, amit küld. Naámán, a leprás szíriai hadseregparancsnok megalázta magát, és hajlandó volt hallgatni egy kis rabszolgalányra. (Azért, mert annál a kislánynál volt Isten válasza!) Még arra is hajlandó volt, hogy hétszer megfürödjön egy sáros, iszapos folyóban azért, hogy megtisztulva jöjjön ki belõle (ld. 2Királyok 5:1-19). A hit azt mondja: Nem számít, hová kell mennem, mit kell tennem, vagy kire kell hallgatnom, bármit is mond Isten, én megteszem."


http://www.maiige.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.