2013. június 27.

A szabadságról

 Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket. (Jn 8:31-32)

Szabadság? Mit jelent neked ez a szó? Sok mindent jelenthet. A világ történelmének egyik kulcsfogalma ez. A ma rabszolgaként dolgoztatott emberek ezreinek jelenti azt a néhány napot, amikor nem kell bemenni a munkahelyre.

Valahol, a következő mondatot olvastam: Szabad embernek csak az mondható, aki egyszerre rendelkezik pénzzel és szabadidővel. Ez is egy meghatározás.

Jézus másképpen beszél erről és mást mond: szabad ember, aki ismeri az igazságot, mert az igazság megszabadítja. De mi az igazság? Nem mi, hanem ki! Jézus maga. Azt mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Ő az igazság, tehát Ő tud megszabadítani. Mitől is? A bűn kötözi meg az embert számtalan módon. A kérdés, hogy akarunk-e megszabadulni? Sokan nem is gondolják, hogy foglyok, hogy a bűn rabjai.

Egyik énekünk így fogalmaz: Lásd: millióknak lelke megkötözve, Rabláncként hordoz sötét bűnöket; Nincs kitől hallja: Megváltónk keresztje Mily gazdag élet kútja lett neked.  Jézus azonban eljött, hogy megszabadítson a bűn szolgaságából. Neked ez a szabadság? Van még életednek olyan része, melyet nem engedtél át Szabadítódnak?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.