2013. június 25.

Frank Damazio: 4. Isten jelenléte utáni szenvedély

    Az ébredés az az idő, amikor Isten jelenléte a mindenütt jelenvalóságából a kinyilvánított jelenléten át, a személyessé vált jelenlétbe mutatkozik meg.

    Vannak idők, amikor Isten úgy dönt, hogy szuverén módon, úgy mutatja meg jelenlétét, amely ámulatba ejti az embereket. Talán kíváncsiságból jönnek az ébredési összejövetelekre, vagy mert meg akarják tapasztalni Isten személyessé vált jelenlétét, vagy látni megnyilvánult csodáit. Az ébredés tartósságának az a kulcsa, hogy Isten jelenlétében járjunk, hogy Szellemben járjunk. Az egy dolog, elesni a Szellem ereje alatt, de egészen más dolog Szellemben járni. Az egy dolog, hogy kíváncsi vagyok Isten jelenlétére, de egészen más dolog éhezni és fegyelmezetten járni Isten jelenlétében. Ahogy az ébredés szelleme felszabadul napjainkban, kívánságunk legyen az, hogy járjunk Isten jelenlétében és örvendezzünk Isten átérzett, kijelentett és személyessé vált jelenlétének.

    Valójában meg kell értenünk azt, hogy Isten jelenléte sajátos, egyedülálló módon van jelen a Szent Szellem hívőkben való lakozása által. János 14,17-ben Jézus azt mondta a Szentlélekről:

    „Az igazságnak ama Szellemét, akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt, és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik és bennetek marad”.

    Pál ezt később hitelesítette a pogányoknak az Efézus 2,12 és 22 versekben:
    „…hogy ti abban az időben Krisztus nélkül valók voltatok, Izráel társaságától idegenek, az ígéret szövetségeitől távolvalók, reménység és Isten nélkül voltatok e világon… Akiben ti is együtt épültetek Isten hajlékává a Szellem által”

    Isten Szellemének bennünk lakozása a legcsodálatosabb tény a keresztény tapasztalatban. A mindenütt jelenvalóság így válik eleven jelenlétté. Isten nélkül nincs reménység, Isten jelenléte azonban meghozza a teljes reménységet és Isten valóságának meggyőző megtapasztalását. Isten mindenütt jelenvalósága tény. Isten mindenütt ott van és jelen van minden személyben. Ami azonban végső soron számít: e tény személyes ismerete és e jelenlét megtapasztalása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.