2014. április 25.

Dr-Kováts György: ÁTMENTÜNK – 4.

1Jn 3,14.
Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad.

Sokan félreértik ezt az igét. Úgy gondolják, hogy ez a szeretet „fizetség” az örök életért. De nem a szeretet volt előbb a te életedben, s utána kaptál „jutalmul” örök életet – hanem előbb mentél át a halálból az életbe, és utána jött be a szívedbe ez az ellenállhatatlan szeretet, ami onnantól kezdve vezérel már téged, hétköznapjaidban, és minden élethelyzetedben egyaránt.

„Mert szeretjük testvéreinket” – ezt „felfedezed”. Ez valami olyan, ami történik veled. Kitöltetett az Isten mérhetetlen szeretete a szívedbe, és vezérel téged. Ahol az új élet, ott a szeretet is jelen van. Akié a Fiú – azé az élet. Akié a Fiú – azé a mennyei szeretet. S ez a szeretet nem fog magadra hagyni téged, hanem dolgozni fog benned, mint az élet, ami minden szívdobbanásoddal jelentkezik, jelzi, hogy „vagyok”. Ez a szeretet is ott van minden szívdobbanásoddal, és jelzi, hogy „vagy”.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.