2014. január 29.

Ige: Pál apostol megvallása, és bátorítása az üldözést szenvedőknek.

 „De akár nyomorgattatunk, elnyomást szenvedünk, szorongattatunk, háborgattatunk, kínoztatunk, megpróbáltatást szenvedünk, zaklatnak, gyötörnek, szorult helyzetbe jutunk, a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért* vagyis szabadulásotokért, és megmentésetekért van az.

Mely hathatós, és hatékonyan működik és erőt ad ugyanazon szenvedések elviselésére, eltűrésére, amit átéltek és megtapasztaltok, amelyeket mi is szenvedünk. Akár megvigasztaltatunk a ti vigasztalásotokért, és üdvösségetekért, vagyis szabadulásotokért, és megmentésetekért van az, és a mi reménységünk erős, szilárd, és bizonyos felőletek**(2 Kor. 1,6)

*Üdvösség (szótéria): bűnbocsánat, megmenekülés (rossztól, veszélytől, ártalomtól, betegségtől, balesetből, bűnökből, mindenfajta problémából, bajból). Megszabadítás (mindenfajta veszedelemből, gonosz szellemi lényektől /démonoktól/. Oltalmazás, biztonság; állandóság; jólét (bővölködés anyagi és szellemi javakban); jóllét, azaz egészség); boldogság, és megtarttatás].

**Az apostol megvallása:Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk” (2 Kor. 4,15.17).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.