2015. június 24.

Pastor Chris: Légy Tudatában A Szeretetének.

Készítette: Zoltan Berki

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen (János 3:16).

A szeretet egy személy olyan szeretetre méltó értéke, amely olyan érzéseket kelt benned róla, hogy fontos neked. Tehát, ahogy Isten szeret téged, az az jelenti, hogy különleges és értékes vagy a Számára. Ha ez igaz, akkor ennek azt kell jelentenie, hogy az életednek van értelme; nem a semmiért élsz. Isten nem azért teremtett, hogy megbukj, hanem hogy légy a fej mindenek felett. Most már járhatsz az Ő szeretetének szabadságában és teljes bizonyosságában, tudván, hogy felette állsz a kárhoztatásnak (Róma 8:1).

Isten szeretetének tudata meg fogja változtatni az életedet és rendkívüli gondolkodásmódot ad neked. Nézzünk meg egy olyan embert, mint Dávid, akinek egyedülálló észrevételei voltak Isten szeretetéről. Az Atya szeretetének megértése miatt gondolkodott másképp. Például, a Zsoltárok 23:1-ben azt mondja, "Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm." Egyedül már ez is megmutatja neked, amit Dávid Istenről gondolt, és az okát a sikerének és a győztes életének! Tudta, hogy értékes volt Istennek és erre a következtetésre jutott: "Sosem fogok az életemben hiányt szenvedni semmiben, mert Isten szeret engem; Ő az én pásztorom!" Micsoda gondolkodás.

Mindig szánj időt arra, hogy elmélkedj Isten szeretetén. Gondolkodj az Ő kegyelméről, kedvességéről és a tényről, hogy ha te lennél az egyetlen a földön, az Úr Jézus akkor is az életét adta volna érted. Ennyire értékes vagy Istennek. Merj hinni ebben és hagyd, hogy ez belemélyüljön a tudatodba; ez meg fogja változtatni az életedet örökre és új meggyőződést ad neked.

Isten úgy szeret téged, ahogy vagy. Nem kell "megdolgoznod" vagy hatnod rá azért, hogy megérdemeld a szeretetét, mert saját munkáddal sosem érdemelhetnéd ki, csak az Ő kegyelméből. Ő választott ki, hogy szeressen. Annyit kell csak tenned, hogy elfogadod a szeretetét olyan egyszerűen, ahogy jön hozzád, és légy mindig a tudatában a feléd való szeretetének. Akár most is, emeld fel a kezeidet hozzá és mond, "Köszönöm Uram, hogy ennyire szeretsz engem!"

Ima
Drága Atyám, köszönöm a szeretetedet és a kegyelmedet, melyet gazdagon árasztasz rám! A Te örömöd tölti meg a szívemet és az életem a te dicséretednek és dicsőségednek kifejezése, ahogy dicsőségesen megtapasztalom a szeretetedet és ugyanezt nyilvánítom ki a világomnak, a Jézus Nevében. Ámen.

További Tanulmányok:1 János 4:7-10; 1 János 4:16





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.