2013. november 3.

Éppen elég

"...nem volt fölöslege annak, aki többet szedett, sem hiánya annak, aki kevesebbet szedett..." (2Mózes 16:18)

A pusztában Isten mannát küldött népének, hogy táplálja õket. A manna minden reggel csodálatos módon ott volt: ...és szedett ki többet, ki kevesebbet. Amikor azután megmérték ómerrel, nem volt fölöslege annak, aki többet szedett, sem hiánya annak, aki kevesebbet szedett. Mindenki annyit szedett, amennyit meg tudott enni." (2Mózes 16:17-18).

Észrevetted már, hogy vannak az életben olyan idõszakok, amikor Isten áldásai rád szállnak... és kísérnek téged" (5Mózes 28:2)? Imáidra választ kapsz, az orvosi leletek jók, a számlák ki vannak fizetve, a munkahelyeden minden jól megy, és végre gyerekeid is jó vágányon haladnak. Amikor így van, örvendezz, és adj hálát Istennek jóságáért!

Aztán vannak olyan idõk is, amikor Isten ahhoz ad éppen elég" világosságot, hogy a következõ lépést megtedd. Ilyenkor arra tanít, hogy napról napra (sõt néha óráról órára) bízz benne; tedd próbára Igéjét, és meglásd, hogy Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul..." (Jeremiás siralmai 3:22-23).

A lényeg: Isten soha nem engedi, hogy a holnapra való mannát ma gyûjtsük be. A Biblia azt mondja: Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az õ gazdagsága szerint dicsõséggel" (Filippi 4:19). Azt akarja, hogy bízd magad Õrá, az Adományozóra, és ne az adományra; hogy bízz Benne, hogy be fogja tölteni minden szükségedet; hogy számíts rá, hogy jó dolgokat fog kihozni rossz helyzetekbõl is. Nem akarja, hogy feszült és ideges legyél, hanem, hogy: imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten elõtt" (Filippi 4:6).

Azt akarja, hogy ne gyötrõdj többé azon, hogy egyedül vagy, mert maga az Úr, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tõled" (5Mózes 31:6); hogy ismerd fel, hogy nem számít, mi mindent hoz az élet, sosem kell megkérdõjelezned az Õ szeretetét, mert az ...örökkévaló..." (Jeremiás 31:3).


http://maiige.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.