2013. november 29.

Pásztor Anita: Misszióban Vagy

Készítette: József Balogh

És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek. (Márk Evangéliuma 16:15).

Keresztényként misszióban vagyunk, hogy beteljen a világ Isten megmentő erejének az ismeretével, és ennek a feladatnak az elvégzésére kaptunk különleges kenetet is. A 2 Korintus levél 3:5-6 mondja “…mi
alkalmatos voltunk az Istentől van, A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy
új szövetség szolgái legyünk…”. Tehát nem csak kiküldtek minket, hanem az
erőt is megkaptuk a misszió elvégzéséhez. Az Apostolok Cselekedetei 1:8
versszak szerint: “Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok:
és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és
Samariában és a földnek mind végső határáig.”

Küldetésed van. Az Úr Jézus Máté Evangélium 28:19 versszakban hangsúlyozta: “Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, bemerítvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében.”

Bizonyságot kell tenned a barátaidnak, rokonaidnak, munkatársaidnak, és
ismerősöknek, hogy megnyerd őket Krisztusnak.

Az Evangélium soha nem bukik el, eredményeket hoz létre az emberek életében, ha hallgatnak rá és hisznek annak. A Róma levél 10:12-15 versszak szerint “…Mimódon hívják azért segítségül azt, akiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, aki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül? Mi módon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek?...” Te vagy a küldött - felkent és Isten megbízottja, hogy vidd el az Evangéliumot a világnak.

Értékeld ezt, valamint mindazokat akiket Isten küld az utadba; szolgálj nekik minden lehetőség esetén az Evangéliummal, mivel számukra Te vagy az Isten hangja. Te vagy az Ő jóságának és igazságosságának a szétosztója.

Ima
Köszönöm Neked, áldott mennyei Atyám, hogy adtál számomra, mint léleknyerőnek isteni erőt, bátorságot és hatalmat. Köszönöm, hogy értékesnek tartasz és rám bíztad a megbékéltetés szolgálatát -, hogy megmentsem az elveszetteket a világomban – visszafordítsam őket a sötétségből a világossághoz, valamint bevigyem őket a krisztusi örökségükbe, a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Korinthus levél 5:18-20; Apostolok Cselekedetei 20:20-21



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.