2013. november 1.

Dr-Kováts György: AZ EVANGÉLIUM ISTENNEK EREJE-1. (Ne szégyelld...)

Róma 1,16-17.
16 Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.
17 Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.

1./ Az evangélium győzelmi tény. Győzelmes dolog. A győzelem híre. Semmi szégyellni való nincs rajta.

2./ Az ellenség – az ördög – viszont szégyennel veszi körül. 2000 év óta állandóan támadja. Részleteit, jelentését, jelentőségét egyaránt. Embereken keresztül, láthatatlan szellemi erőkkel, minden féle módon. Azt a tényt, hogy az Úr Jézus Izráel népéből származott, már akkor is, és most is kipellengérezi. Azt a tényt, hogy földi édesanyától és a mennyei Atyától származik – így lett testté az Ige – kezdettől fogva gúnyolja. Azt a tényt, hogy kereszten történt a megváltás, szintén nem hagyta szó nélkül. Az Úr Jézus Krisztus feltámadását az első naptól fogva megkérdőjelezte, és támadja máig („mondjátok, hogy a tanítványok lopták el” – ezt a hazugságot fizették meg a feltámadás napján a vallási vezetők). Azt, hogy ennek a ténynek – megváltás, kereszthalál, feltámadás – életváltoztató jelentősége lenne, máig megpróbálja áthúzni. És mindent, mindent, ami összefügg a megváltással, a győzelem örömhírével.

3./ Az, hogy nem szégyelled az evangéliumot, tudatos döntés kérdése. Eldöntöd, hogy Istennek adsz igazat. Eldöntöd, hogy bárki bármit mond, Isten nem hazudik, Igéje nem tér vissza üresen, és te Hozzá fogsz ragaszkodni. Ez egy belső döntés kérdése. Mert tényleg nem hazudik – de ezt sokan nem fogadják el. Te kiállsz az Ő igazsága mellett.

4./ A tudatos döntés azt jelenti, hogy „nem fogod szégyellni”, nem fogod elhallgatni, nem fogod kimagyarázni (levéve az élét az emberek előtt, elhallgatva fontos részleteit, jelentőségét), nem fogsz mást tenni, másként viselkedni, miközben beszélsz arról, hogy az Úr Jézus mit tett érted, és mindenkiért. Nem fogsz „elnézést kérő fintorral” szólni arról, ami hódít, megnyer, és győztessé tesz. Nem fogod csak úgy a „sorok közé elrejteni”, amikor az evangélium mentheti meg az embereket. Nem szégyelled.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.