2012. május 7.

Az idő 3


…méghozzá idejében küldtem! (Jeremiás 26:5)

Az Úrral való viszonyunkban is igen fontos a kairos, az alkalmas idő. Ugyanis Istent sem lehet akármikor megtalálni. A Biblia lépten-nyomon arról beszél, hogy Isten készít el alkalmakat a vele való találkozásra és ezek az idők ugyancsak nem visszahozhatóak, nem megismételhetőek.

Ézsauról olvassuk, hogy ő volt az elsőszülött, s az Úr áldásának jog szerinti örököse, de eladta egy tál lencsééért testvérének ezt a jogot, s mikor kereste volna, már nem adatott meg neki.

Íme, a vissza nem térő lehetőség. Ismerősek az Igék: „MA, ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek szíveteket!” (Zsid 3.7)

Jézus ugyanígy beszél a jelen erejéről a kereszten megtérő lator felé: „Még MA velem leszel a paradicsomban!” (Luk 23.43)

A Biblia szava, sürgetése a ma felelősségére irányítja mindig a figyelmünket. Jézus maga mondta: „Még egy kis ideig közöttetek van a világosság. Addig járjatok a világosságban, amíg nálatok van, hogy a sötétség hatalmába ne kerítsen titeket!” (János 12.35) / Berencsi Balázs/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.