2018. november 16.

John Eldredge: Van Jézusnak humorérzéke?


Hiszen Ő teremtette a nevetést! Gondolj csak azokra az emberekre, akikkel együtt evett. Ez a gyülevész népség, hamar falánk és iszákos ember hírét keltette Jézusnak (Máté 11:19), és, valószínűleg nem azért mert vizet és rágcsálnivalót szolgáltak fel.
Ez a zajos társaság, időnként biztosan majd szétdőlt a nevetéstől, már csak azért is, mert nagy örömüket lelték abban, hogy Jézussal lehetnek. Ezeknek a színes egyéniségeknek a Teremtője, biztosan nem úgy ült ott, hogy rosszallóan ráncolta a homlokát, az örömrabló, vagy az „én-fölötte-állok-mindennek” szerepében ájtatoskodva. Képzeld csak el, mekkora öröm lehetett számára, hogy ezeket az igencsak elveszett bárányokat maga mellett tudhatta!
A nevetés Istentől származik. Már önmagában ez az egy tulajdonsága is elegendő, hogy megőrizzen minket a vallásos lepeltől, ami mindig megpróbál belopódzni és elhomályosítani a Jézusról alkotott képünket.
Ha egyszer Isten adta nekünk a humorérzéket, el tudod képzelni, hogy Jézus azért jött, hogy elvegye?

John Eldredge
                                                                    Magyar fordítás: ahitatok.hu

https://www.ahitatok.hu/john-eldredge/541-van-jezusnak-humorerzeke.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.