2012. május 22.

Illés Szelleme napjainkban


Készítette: Júda oroszlánja
Üzenetet szeretnék átadni a Jézus Krisztus Teste, az Egyház számára , felekezeti különbség nélkül.

Arról fog szólni ez az üzenet, hogy Illés lelkének a munkája hogy nyilvánul meg és miben láttatik meg napjainkban. Istennek a Szent szellem által ez egy nagyon hangsúlyos üzenete.
Ahhoz, hogy megértsük , meghalljuk szellemben, hogy mit üzen az Úr, ahhoz nyitott fülekre van szükségünk.

Ez Isten ajándéka népe számára, hogy hallja, hogy mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.
Nagy általánosságban a vallásos keresztény világ arról beszél napjainkban, hogy mit tett Jézus mikor a földön járt.

 Most a Szent Szellem arról fog nekünk beszélni, hogy mit szeretne tenni
az Atya terve szerint Jézus a Szent Szellem által, ezekben a napokban, ezen a földön az Ő Testében.

Nekünk ehhez egy lépcsőfokkal magasabbra kell lépnünk, hogy meg tudjuk érteni és együtt tudjunk munkálkodni Isten szellemével, azokban a dolgokban amiket Ő tenni akar a mi napjainkban.

Tudjuk azt, hogy Isten Igéjét a Szentírást az Isten szent emberei írták az Ő Szelleme által és a benne elrejtett üzenet a Szent Szellem által van kinyilatkoztatva.
Az Ószövetségi történetek megirattak a mi tanúságunkra, ezekből napjainkban tanításokat ad a Szent Szellem, sőt prófétai üzenet is van elrejtve az ószövetségi történetekben napjaink számára.

Illés próféta földi szolgálatáról és az ő napjaiban történő eseményekről fog bennünket tanítani Isten drága Szelleme. Most foglalkozzunk Illés napjaiban történt eseményekkel, ezeken keresztül fog nekünk a Szent Szellemtanításokat adni a napjainkra és utána pedig erővel, kenettel ki fogja jelenteni Isten hatalmas Szelleme azt a próféciai üzenetet, amely a napjaink Egyházában van elrejtve.

Az Úr hatalmas erővel fog kinyílvánítani dolgokat és hatalmas erővel fog működésbe hozni olyan eseményeket, amik a kijelentésben, a próféciában el vannak rejtve.

Erővel, kenettel ki fogja jelenteni Isten Szellem Igékből, az Igékkel alá támasztva, hogy milyen szolgálata van Illés Szellemének a napjaink Egyházában.

Minden kijelentés és kinyilatkoztatás, amely a Szent Szellemből van kiküldve, Isten Igéje alapján van kihírdetve, mert az Igéből kell, hogy táplákozzanak.

I.Királyok 17:1
„ És szóla Thesbites Illés a gileád lakói közül Akhábnak: él az Úr az Izrael Istene, aki előtt állok, hogy ez esztendőben sem harmat, sem eső nem lészen,
 hanem csak az én beszédeim szerint.”

Vajon mi váltotta ki Isten ítéletét az Ő népével Izraellel szemben, hogy ilyen hosszú ideig nem volt sem eső, sem harmat. Nézzük meg az Isten Igéjét és pontos választ fogunk rá kapni.


I.Királyok 16:30-tól
„ És gonoszabbul cselekedék Akháb, az Omri fia az Úr szemei előtt, mindazoknál akik őkörülötte voltak. Mert nem elégedett meg azzal, hogy Jeroboámnak a Nébát fiának bűneibe járjon, hanem elment és feleségül vette magának Jézabelt, Etbaálnak a sidonbeli királynak a leányát és elment a Baálnak szolgált és meghajtá magát annak és oltárt emelt a Baálnak, a Baál házában, amelyet Samáriában épített. És csinála Akháb Aserát is és jobban haragra indítá Akháb az Urat, Izrael Istenét, mint az Izrael valamennyi királya, akik őelőtte voltak.”

A Felséges Isten úgy szerette Izraelt az Ő kiválasztott népét, hogy az élet minden területére útmutatást, irányítást adott a számukra.
Így a házasságokkal kapcsolatban is adott ilyen útmutatást az Izrael fiai számára, hogy ne vegyenek feleséget maguknak a körülöttük levő pogányok leányai közül.

II.Mózes 34:14-től
„ Mert nem szabad imádnod más Istent, mert az Úr, akinek a Neve féltőn szerető, féltőn szerető Isten Ő.
 Hogy valamiképpen szövetséget ne köss annak a földnek a lakosaival, hogy mikor isteneiket követvén paráználkodnak, áldoznak az ő isteneiknek és meghívnak téged, hogy egyél az ő áldozataikból és feleséget végy az ő leányaik közül fiaidnak.
Amikor paráználkodnak az ő leányaik az isteneiket követvén a te fiaidat is paráználkodásra vigyék az ő isteneiket követvén.”

Láthatjuk, hogy egyértelmű volt az Izrael fiai számára az útmutatás.
De itt egy sokkal súlyosabb dologgal találkozunk . Itt Izrael királya vétkezett az Úr szava ellen és feleségül vette magának Jézabelt a sidonbeli király leányát.
Akháb összekötötte az életét Jézabellel. De nem csak vele, hanem az idegen istenekkel, amiket Jézabel hozott magával a Baállal, az Asherával és így vétekbe ejtette az egész Izrael.

Szörnyű nagy bűnt követett el Akháb, mert elfordította Izrael fiainak a szivét az élő Istentől.
A szerető Atya úgy tekintett Akháb gonosz cselekedeteire, hogy bezárta az eget és nem volt eső három évig.
Ez Akháb bűne miatt történt Izraelben. Nézzük meg amikor Jézabel hatalomra került az első cselekedetei között ott volt, hogy megölette az Isten prófétáit.
Félelem volt Jézabel szivében, hogy az Isten prófétái nyilvánosságra hozzák gonosz cselekedeteit, amit bevitt az Izrael nép életében és félelmében elhalgattatta az Isten prófétáit nehogy az ő férjének a szivét visszafordítsák az élő Isten felé. Istennek gondja volt az Ő népére használt eszközt arra, hogy száz prófétát ötvenenként elrejtettek barlangban és ők túlélték Jézabel gonosz uralkodásának az időszakát. Nem így van é ez napjainkban is?
Olyan különösen kemény szárazság van az egész keresztény
 világban, de legfőképpen Európában. Isten népe szenved a szárazságtól .
Nézzük meg, hogy minek a következménye ez a szellemi szárazság.

A különböző Egyházak vezetői akik nem a Krisztusi kősziklára építették a házaikat, hanem csak fövényre, szellemi paráznaságra adták magukat az egyházak vezetői!
Az Isten Igéjét a teológiai nézeteik szerint alakították át nézeteik alátámasztására és nincs helyén sok egyházban az élő igaz Isten imádata és tisztelete!
Helyette bálványokat hoztak be az Egyházakban, az ördög világosság angyalaként bejött és különböző bálványokat emeltek a szentjeiknek és az Isten népe, a keresztény világ nagy hányada oda jutott, hogy ezeket a hideg szobrokat csókolgatja.
 Ezek előtt a hideg néma szobrok előtt hajlong az Isten népe.
Mi ez, ha nem szellemi paráznaság ?

   Ezt a világosság angyala művelte azokkal az egyház vezetőkkel, akiknek az egyházaik nem a Krisztusi sziklán nem az Isten Igéjének az alapján áll, hanem teológiai nézetekre felépített egyházakat alkottak!

Ez a világosság angyalának a munkája és Isten ítéletet hírdet ezek felé a bálványimádó egyházak felé!

Ez a Szent Szellem mai üzenete!

II.Korintus 14:11
„ Nem is csoda hisz maga a sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.”
Az élő Egyház, a Jézus Krisztus Teste aki a Krisztusi Kősziklára, az Isteni kijelentésre van felépítve a helyreállítás időszakát éli át.

Az Isten Szelleme le fogja leplezni az egyházban az ördög minden aljas ravasz munkáját.
Az Isten Szelleme meg fogja ítélni az ördög minden alattomos tervét és világosságra fogja
hozni a „ világosság angyalának „ a művét és leleplezi azért, hogy a keresztény világ felszabaduljon a hamis istentiszteletektől és a bálványimádástól.

Isten Szelleme helyre fogja állítani az élő Egyházban az igaz Isten imádatát az igaz Isten dicsőítését a Szent Szellem által.

Isten hatalmas ereje fel fogja nyitni a barlangok száját ahova a vallásos világ elzárta az Isten szószólóit, az Isten szolgáit, szolgálóleányait a prófétákat és elő fogja hozni illetve elő is hozta már őket, és Isten megüzeni rajtuk keresztül az Ő tervét és akaratát.
Feltárja a bálványimádás undorító állapotát ami leuralja az egész keresztény világot !
Isten szabadítást akar nyújtani és adni az egész Egyház számára,
-          ha van füle a hallásra, hogy mit mond a Szellem a gyülekezetnek!

Térjünk vissza újból Illés történetéhez. Illés valóban Isten hatalmas prófétája volt. Volt bátorsága szembeszállni a Baál papjaival, mert az Isten prófétái nem megalkuvó emberek.
Beléjük Isten Szelleme egy hatalmas bátorságot öntött, hogy kimondják azt ami az Úr által van üzenve. Emlékezzünk a Kármel hegyi győzelemre. Az élő Isten tűzzel felelt az ő igaz prófétája kérésére.
Illés bátran fel merte vállalni a konfrontációt a Baál prófétáival szemben, mert tudta, hogy a Baál egy néma isten, aki soha feleletet nem fog küldeni.


Illés teljes bizonyossággal tudta, hogy az ő Istene feleletet fog küldeni a mennyekből.
 Az Illés Szellemének az egyik hatalmas megnyilvánulási formája az amikor bátorsággal meg merte szólítani az Izrael fiait, hogy ne sántikáljanak kétfelé, hanem döntsék el:
„ Ha az Úr az Isten akkor kövessék az Urat, ha pedig a Baál akkor azt kövessék!”
Az Isten hatalmas Szelleme ma is felteszi a kérdést az egész keresztény világnak:
Hogy meddig sántikálunk kétfelé?

Tudjuk meg és értsük meg , hogy az élő Isten mindig tűzben felel az ő népének!
Ő küldi az Ő Szent Szellemének hatalmas tüzét, hogy a hideg szivek felolvadjanak, hogy a megkötözött emberek megszabaduljanak, hogy a sánták lábai meggyógyuljanak  és egyenesen járjanak az Úr útján.

Ne sántikáljunk a bálványimádás útján, ne sántikáljunk a világ felé, hanem tegyük rá a lábainkat az Isten Szelleme által arra az útra, amely ezekben a napokban az Egyház számára a Jézus Krisztus
Teste számára van a Szent Szellem által az Atyától kijelőlve, hogy erővel kenettel tudjunk ezen az úton járni!

Ez az Úr üzenete és a Szent Szellem felszólítása.
 Az Isten Igéjében még egy döbbenetes eseménynek lehetünk a szemtanúi.
I.Királyok 18:21
„… és nem felelt a nép csak egy szót sem. „
Döbbenetes, hogy az Izrael népe, az Izrael királya által vezetett nép olyan mélységesen át volt itatva az idegen istenek kultuszával, hogy nem volt felelet az ajkukon egy szó sem.
Meg voltak kötözve a bálványimádással, nem volt szabadságuk arra, hogy elkötelezzék magukat az élő Isten mellett, az Úr mellett, aki tűzzel felelt.
Amikor eljött az estéli áldozás ideje, Illés ajkát egy csodálatos imádság hagyta el. Ez az imádság olyan mélységesen belehasít az én szívemben, mert az élő Isten az aki a bálványimádásból vissza tudja fordítani az Ő népét.
Az Izrael fiai hallották az imádságot, látták a leszálló tüzet, amely megemésztette az áldozatot, mégsem tudtak megszabadulni a Baál kultusza alól!
Ez azért történt így, mert a királyuk nem változott meg és a királyné asszonyuk egyre nagyobb gonoszsággal működött azokban a napokban.
Ha a közösségek, a gyülekezetek vezetői nem fogják tudni elfogadni az Úr üzenetét , hogy felszámoljanak a bálványokkal, hogy a helyreállítás üzenetét elfogadják, hogy a sziklára állíttassék Jézus Krisztus Teste, az Egyház.

Nincs más megoldás, nincs változás a tagok életében csak akkor ha a Szent Szellemnek engedelmeskedve tovább lépnek oda ahol az élő Isten imádata helyre van állítva!
Jézabel tovább folytatta az ő gonosz cselekedeteit és követeket küldött Illéshez, ő pedig erre elmenekült a pusztában.

Parányi részben át tudom érezni az ő lelkiállapotát. Illés átélője, megtapasztalója volt a hatalmas Isten élő jelenlétének. Szenvedő átélője és megtapasztalója volt annak, hogy Izrael fiai ugyan arcra borultak az Úr előtt és kimondták, hogy az Úr az Isten, de a szívük odaszánása nem volt tökéletes.
Továbbra is megosztott szívvel élték a mindennapi életüket.
Ezért nem tudtak teljes szívből az Úr mellett dönteni és a bálványimádástól megszabadulni.
Lényegében az élő Isten ilyen hatalmas jelenléte sem tudott változást hozni Izrael fiainak a szívében.
Az ő királyuk és felesége továbbra is megmaradt az ő utálatos bálványaik imádásában. Mint egy köd és fátyol borult rá Izrael egész nemzetségére, és kötötte a királyuk által vezetett úthoz és a királyuk által tisztelt istenekhez.
Valóban így van ez napjainkban is.
Az Úr hangsúlyos üzenetéhez tartozik, hogy az Úr el fogja küldeni számunkra a késői esőt! A késői esőben jön majd az Isten tüze, de nagyon kevesen lesznek azok, akik szakítani tudnak a vallásos látásaikkal a vallásos meggyőződéseikkel,mert a vezetőik nem változnak meg.
Ahogyan Illés szája által Isten ítéletet mondott Akhábra, Jézabelre, ugyanúgy fog ítéletet mondani ezekben a napokban az Úr azokra az emberekre, akik emberek százezreit, millióit belevezették a bálványimádásba, az emberek tiszteletébe, a vallásos szertartásaikba.
Isten Szelleme ítéletet fog hírdetni a vezetők felett, de sok embert akar a Szent Szellem  kihozni közülük akik tudatlanok.
Istennek Illés szellemű szolgákra van szüksége ezekben a napokban, akik ezt a feladatot el fogják az Úr Szelleme által végezni!
A legdöbbenetesebb és legfájdalmasabb látvány az, hogy a világmindenség Urát, az alkotó Teremtő Istent, szinte egy bálvány szintre hozták le némely vallásos vezetők, mint egy jó Istenke, úgy beszélnek róla.
A megfeszített, feltámadott, dicsőséges Jézus Krisztus aki meghalt a világ bűneiért kifizette az áldozatot, némely egyházban kis jézuskának nevezik és újra és újra csak a kisdedhez mennek!
Bizony ez nem más, mint utálatos bálványimádás az Úr szemeiben, és az Úr ítéletet fog hírdetni minden bálványimádás felett!
A mi szerető Atyánkat az ő népe imádata, tisztelete fel fogja emelni arra a helyre , mely Őt megilleti.
Az Ő népe imádattal és hódolattal áldozik előtte, mert ismeri Őt, hogy Ő a világegyetem hatalmas Ura és Istene, és így tiszteljük mi Őt.
Jézus Krisztus aki kisgyermekként jött be ebbe a világba, legyőzte a bűnt, az ördögöt, a halált, a betegséget!
Felemejük Őt , mint egy dicsőséges hőst, akinek a Nevére minden térd meghajol.
Akinek az ereje által, ma is újjászületett emberek seregei dicsérik és a jövőben egyre jobban szaporodik ezeknek az embereknek a serege, a tábora aki a győzelmes Urat fogják dicsőíteni!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.