2016. április 18.

Felház - fiatalok százai imádkoznak hetente Magyarországért!

Felház - fiatalok százai imádkoznak hetente Magyarországért!

Futótűzként terjedt a híre a fiatalok között...van egy hely, ahol hetente egyszer együtt dicsérhetjük az Urat és imádkozhatunk az országért! Hárman kezdték el és fél év alatt több százan csatlakoznak hozzájuk hetente. Felekezettől, gyülekezettől függetlenül egy akarattal gyűlnek össze és imádkoznak azért, hogy az országban ébredés legyen, hogy Isten vegye át a vezetést az emberek életében. 
Amikor először hallottam róla, nem hittem a fülemnek. Fiatalok..? Imádkoznak..? Minden csütörtökön? "Igen, egyre többen."- válaszolták. 
Döbbenten hallgattam, hogy három srác kezdeményezése ilyen hamar ekkora "ébredést" indított el és azon töprengtem, hogy Istennek milyen komoly tervei lehetnek az országgal, ha a fiataljainkat ilyen szinten szólítja meg és hívja el. 
Én is elmentem csütörtökön a Millenárisba, a Felházba. Fantasztikus érzés volt látni, hogy ezek a fiatalok nem a bulizásra fordítják az idejüket, hanem arra, hogy közösen imádkozzanak és dicsérjék Istent. Ami különösen tetszett, hogy az alkalom elején elmondták: a Felház nem egyház, nem felekezet, hanem egy hely, ahol bárki, aki befogadta Jézust a szívébe, közbenjárhat az országért, egymásért, gyógyulásokért.
Nincs prédikáció, nincs gyűjtés - így a szekta és a pénzszerzés vádja máris megdől. Viszont van dicséret és van ima. És Isten jelenléte kézzelfogható.
Adományozni lehet, de azt is elmondták, hogy elsősorban a saját felekezetetek számára szánjátok azt, amit Isten munkájára fordítanál, csak ezután a Felházra. (mert itt is kell bérleti díjat fizet a teremért, áramszámla, stb. , ez evidens) Én örömmel adtam. 
Az egész estés imát és dicsőítést úgy tűnik, Isten megáldja, hiszen "gyümölcséről ismerszik meg a fa", ez pedig láthatóan jó gyümölcsöt terem. Jövő héten az ország minden településéről várnak fiatalokat a Körcsarnokba. Ezt videóüzenetben is megosztották. Itt tűnt fel, hogy az egyik kezdeményezője a Felháznak Orbán Gáspár. Kicsit meglepődtem, ezt tényleg nem gondoltam volna.
Gáspárnak őszinte tisztelet azért, hogy felvállalta ezt a munkát és a támadások kereszttüzében is az Úr elhívását tartja elsődlegesnek. Mert persze a gyűlöletcunami a kommentekben azonnal elindult. Szidták őt, az édesapját, szidták Istent, szidtak mindent és mindenkit. Mert amúgy az a legegyszerűbb.  (és mintha tehetne róla, hogy az apukája az ország vezetője)
Pedig milyen jó lenne, ha végre meglátnák azt, hogy igenis, van más út, mint a gyűlöletkeltés. És az, hogy ez a srác kiállt a nyilvánosság elé, vállalva a hitét, elhívását, mindenképpen azt mutatja számomra, hogy meg van benne az alázat, a szeretet Isten felé. 
Vajon a gyalázkodók közül hányan mernék vállalni egy miniszterelnök fiaként, hogy ők bizony hívő, karizmatikus keresztények és az a céljuk, hogy Isten nevét minél több fiatal emelje fel? Még ha a világ bolondnak nézi őt, akkor is? Biztos vagyok benne, hogy kevesen.
És még azt is gondolom, hogy a gyalázkodástól nem változik meg semmi. Jobb biztosan nem lesz. Viszont az, ha egy akarattal ezek a fiatalok imádkoznak az országért, az be tud indítani pozitív változást.
Attól, hogy ti nem hisztek Istenben, még létezik.
Nem szeretnénk senkire nyomást gyakorolni, hogy "higgyétek el, hogy van", sem győzködni a létezéséről... de ezúton is szeretnénk megkérni benneteket, hogy ti is tartsátok tiszteletben a MI hitünket. Mert megtapasztaltuk Isten erejét és szeretetét. Kívánom, hogy ti is érezzétek ezt meg. Várunk mindenkit csütörtökön a Felházba, ami most a Körcsarnokban lesz! Gyertek el és utána mondjatok véleményt! 
Ez a kezdeményezés is megérdemli az EMBERI címet. 
Áldás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.