2015. szeptember 4.

Pastor Chris: Amit Az Evangéliumról Ismersz.

Készítette: Zoltan Berki

Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek (Róma 1:16).

Van egy olyan dolog, hogy "az Evangélium megértése." Nem elég azt mondani, hogy "Igen, hirdetem az Evangéliumot"; a kérdés, "Milyen Evangéliumot hirdetsz?" Mi is az Evangélium valójában? Mit értesz meg az Evangéliumból? A Róma 1:16-ban Pál Apostol azt mondja, "Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek" (Róma 1:16).

Nagyon fontos a személyes megértésed az Evangéliumról, mert az életed az "evangéliumod" tükröződése lesz; van evangéliumod; nekem is van evangéliumom; és mindannyiunknak megvan a maga evangéliuma. Az evangéliumod a felfogásod arról, amit Krisztus cselekedni jött és a jelentése, a hatása és a fontossága ennek most. Ez fogja alakítani az üzenetedet. Az életed tükrözni fogja ezt az üzenetet; minden cselekedeted az üzenet megértésének kifejezése lesz.

Keresztényként a Keresztény megértésedet éled meg; a Keresztény ötletedet fejezed ki minden nap ahogy élsz, tudatosan vagy tudattalanul. Nem élhetsz az Evangélium kijelentését meghaladóan. Az életben a beszéded, a gondolkodási folyamatod és a kinézeted mind az Evangélium megértéséből ered. Minden, amit az evangéliumod képernyőjén át látsz, ahogyan látod, bármit is hiszel Jézusról, mind hatással lesznek a gondolkodásodra az életről. Ezért fontos, hogy a legnagyratörőbb ötleteid legyenek, a legmagasabb kijelentésed, amit Isten adhat neked, mert az életed kifejeződése lesz a Tőle való kijelentésed.

Ima
Drága atyám, köszönöm, hogy tökéletesíted a megértésemet és a felfogásomat Jézus krisztus Evangéliumáról, és azt, hogy belsőlátást, megvilágosodást és megértést adtál a Szent Szellemen át megismerni és élni az Evangélium nagyobb igazságai által. Meg vagyok győződve, hogy egyenletesen, t ö r e t l e n ü l f e j l ő d ö m é s győzelemben járok, a Jézus nevében. Ámen.

További Tanulmányok:Zsidó 5:13-14; Efézus 4:14; Apcsel 17:30




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.