2015. július 1.

Pastor Chris: A Biztonságod Garantált!

Készítette: Zoltan Berki

Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem (Zsoltárok 23:4).

A Lukács 21:25-26-ban Jézus azt mondta az utolsó napokban, kétség lesz a nemzetekben és az emberek belehalnak a félelembe: "És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt" (Lukács 21:25-26).

Olyan napokat élünk, amikor nagyon sok a félelem.
Félelem van benn és félelem van kinn; félelem van mindenhol. A gyerekek már nem játszanak kint úgy, mint régen. Sokan már nem tudnak gyönyörködve sétálni anélkül, hogy ne néznének vissza a válluk felett félelmükben, hogy nem settenkedik-e mögöttük egy marcona, fegyveres támadó vagy nem válnak-e terrortámadás áldozatává. Az élet megváltozott. Na most, mint Isten gyermeke, milyen reakciódnak kellene lennie mindezek ellenére?

Először is, olvasd el Dávid ösztönző szavait a nyitóversben még egyszer: "Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem." A következő vers még inspirálóbb, azt mondja, "Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt..." (Zsoltárok 23:5). Asztalt terít neked az ellenségeid előtt, nem akkor, amikor nincsenek ott. Más szavakkal nem kell törődnöd az ellenséggel, azzal, hogy mit fog tenni vagy mit tehet meg; az ellenfél nem meghatározó tényező! Dicsőség Istennek!

Nem számít, hogy a gonosz mindenhol ott van; te a Fenségesnek rejtekében lakozol; ezért érinthetetlen vagy. Nem csoda, hogy azt mondja, "Elesnek mellőled ezren, és jobb kezed felől tízezren; és hozzád nem is közelít" (Zsoltárok 91:7). Micsoda bizonyossága a biztonságnak, a védelemnek és a békének ez annak, aki Krisztusban van!

Tagadd meg a félelmet. Az Úr az üdvösséged; ez azt jelenti, hogy nem számít, mi történik, nem számít a terror vagy a gonoszság, amit az ellenség kiagyalt ellened, a biztonságod garantált, mert Krisztusban vagy. Legyen ilyen a gondolkodásod.

Megvallás
Krisztus az életem, és az Őbenne lakozom, ezért örökké biztonságban vagyok és védelmezve, hogy mindig diadalmasan éljek! Az életem isten kegyelmének és bölcsességének bizonysága, akinek hatására minden a javamra válik! Az Ő Nevében győzelmem van! Hallelúja!

További Tanulmányok:Zsoltárok 91:1-16



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.