2015. február 18.

Ige: A Krisztusban lévőknek.

 „Aki ő benne marad, egy sem esik bűnbe]; aki bűnbe esik [aki [(hamartanó): elvéti, elhibázza a célpontot], egy sem látta őt [(horaó) nem vette tudomásul, nem ébredt tudatára, és nem tekintette Istennek], sem meg nem ismerte [(ginószkó): sem nem értette meg, és nem ismerte el] őt” (1 Ján. 3,6)

És folytatódik a kijelentés:Tudjuk, hogy aki Istenből született, nem vétkezik ((hamartanó): nem téveszti el a célpontot): hanem a ki Istenből született, megőrzi magát (az figyel Istenre, és Isten is figyel arra), és a gonosz ((ponérosz): kárt okozó / sátán) nem illeti (meg sem érinti) őt (1 Ján. 5,18)

 „Senki sem cselekszik bűnt, aki az Istenből született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istenből született (görög szerint: Senki nem vétheti el a célt, aki Istenből születetett, mert benn marad annak magva, és nem válhat céltévesztővé). (1 Ján. 3,9)

A: mag, az Istenélő, és maradandó igéje”(1 Pét. 1,23)

És maga a testté vált Ige, azaz: a mag pedig a Krisztus(Gal. 3,16)


Aki maga a cél, hiszen Ő mondotta: „a céltévesztés pedig az, hogy nem hisznek én bennem; (Ján. 16,9)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.