2014. november 5.

Wilhelm Busch: Jézus a mi sorsunk; Jézus Isten kinyilatkoztatása

ISTENBEN HISZEK, DE JÉZUSSAL NEM
TUDOK MIT KEZDENI 2. rész

1.     Jézus Isten kinyilatkoztatása

Ha valaki azt mondja nekem: »Hiszek Istenben, de mit kezdjek Jézussal?
Akkor ezt felelem: »De hiszen ez ostoba beszéd! Isten ugyanis elrejtőzködő Isten, Jézus nélkül semmit sem tudnánk róla!«

Az emberek ugyan elképzelnek maguknak valamilyen Istent, például egy »Jóistent«, aki egy becsületes németet nem hagy cserben, ha naponta csak öt pohár sört iszik. De hiszen ez nem Isten! Allah, Buddha – ezek saját elképzeléseink kivetítései. De Isten? Jézus nélkül Istenről semmit nem tudunk. Jézus azonban Isten kinyilatkoztatása. Maga Isten Jézusban jött el hozzánk.

Egy képpel szeretném ezt önnek megmagyarázni. Képzeljen el egy sűrű ködfalat. A köd elfedi Istent. Az emberek nem tudnak nélküle élni. Elkezdik hát keresni. Megpróbálnak behatolni a ködfal mögé. Pontosan így fáradoznak a vallások. Minden vallásban Istent keresik az emberek. Minden vallásban egy közös: eltévedtek a ködben, és nem találták meg az Istent!

Isten elrejtőző Isten. Valaki, akit a Bibliában Ézsaiásnak hívtak, megértette ezt, és szíve mélyéből felkiáltott: »Uram, mi nem jutunk el Hozzád. Bárcsak szétszakítanád az eget és leszállnál!« Gondolják csak el: Isten meghallotta ezt a kiáltást! Széttépte a ködöt és eljött hozzánk – Jézusban! Amikor az angyalok Betlehem mezején kórusban kiáltották: »Ma született nektek a Megtartó! Dicsőség Istennek a magasságban!« – akkor Jézusban Isten jött el hozzánk.
Jézus azt mondja: »Aki engem lát, látja az Atyát.«

Jézus nélkül semmit sem tudnék Istenről. Ő az egyetlen, akitől bizonyosságot kaphatok Isten felől! Hogy is mondhatja valaki:
»Megvagyok én Jézus nélkül!?«


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.