2014. július 31.

Zsoltár 14. fejezet: AZ EMBER ISTEN NÉLKÜL. (héberrel és kapcsolódó igékkel)

Zsolt. 14,1 Az éneklőmesternek; [A karmesternek; a karvezetőnek]  Dávidé. [Zsoltár] Azt mondja a balgatag* [(ál): bolond, ostoba, esztelen, istentelen, vagyis Isten nélkül élő] az ő szívében [magában]: Nincs Isten, [nem is létezik]. Megromlottak, útálatosságot cselekedtek; [utálatosak lettek törekvéseikben, szörnyűség, amit művelnek] nincs, aki jót cselekedjék [egyetlen egy sincs]**

*Balgatag: Értelmes, bölcs tájékozódás és az ennek megfelelő helyes magatartás hiánya. Egyik jele Isten akaratának megvetése.


**A gonosz – a sátán, és az ő szolgái – így gondolkoznak: „A gonosz [hitetlen, céltvesztett] az ő haragos kevélységében [fölényességében, és elbizakodottságában] senkit sem tudakoz, és [nem keresi az Urat]. Nincs Isten [egyre csak ezt forgatja fejében], ez minden gondolatja” (Zsolt. 10,4)

„Mert a bolond csak bolondot beszél, és az ő szíve hamisságot forral, hogy istentelenséget cselekedjék, és szóljon az Úr ellen tévelygést, hogy az éhező lelkét éhen hagyja, és a szomjazó italát elvegye. A csalárdnak eszközei csalárdok, ő álnokságot tervez, hogy elveszesse az alázatosokat hazug beszéddel, ha a szegény igazat szólna is” (Ésa. 32,6-7)

A Szent Szellem – a kijelentés fontossága miatt – megismétli Isten véleményét: „Ezt mondta a balgatag az ő szívében: Nincs Isten. Megromlottak és utálatos hamisságot cselekedtek, nincs, aki jót cselekedjék” (Zsolt. 53,2).

Sőt: „Azt mondták Istennek: Távozz tőlünk, nem akarunk tudni utaidról! Kicsoda a Mindenható, hogy tiszteljük őt, (hogy szolgáljuk) és mit nyerünk vele, (és mi hasznunk abból, ha hozzá folyamodunk), és ha esedezünk előtte? (Jób. 21,14-15).

A magát mindenhatónak képzelő gonosz előképe így válaszol az Úr szavára: „A Faraó pedig mondá: Kicsoda az Úr, hogy szavára hallgassak…? Nem ismerem az Urat…(2 Móz. 5,2).

És ez nem változik, Pál apostolon keresztül így szól a Szent Szellem: „amint meg van írva: „Nincsen igaz, és igazságos, vagy megigazult ember egy sem, nincsen senki, aki értse, aki belássa, és tudja, nincsen senki, aki keresse Istent. Mind elhajlottak, letértek az útról, eltévedtek valamennyien. mindannyian egyaránt értéktelenné lettek, megromlottak, elfajzottak; hasznavehetetlenekké váltak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem” (Róm. 3,10-12).

Ez pedig így lett megírva: „Ezt gondolja, és mondja is a balgatag, a bolond az ő szívében, az ő bensőjében: Nincs Isten. Megromlottak és utálatos hamisságot cselekedtek, nincs, aki jót cselekedjék. Isten letekint a mennyből az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent kereső? Mindnyájan elhajlottak, és elpártoltak tőle, és valamennyien egyaránt megromlottak, nincsen, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is, vagyis egyetlen ember sincs (Zsolt. 53,2-4).

Zsolt. 14,2 Az Úr [Jahve] letekintett [lenézett] a mennyből az emberek [(ám): az emberi – az ádámi faj] fiaira, hogy meglássa, ha van-é [köztük] értelmes, [értő lelkű; okos] Istent kereső [aki Istennel gondol]?*

*Az Édenen kívül került emberről, így szól a Szent Szellem: „Tekinte azért Isten a földre és látta, hogy meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az ő útát, mert mindenki rossz útra tért a földön” (1 Móz. 6,12).

Az Úr ismeri a szíveket: „Az égből letekint az Úr, látja az emberek minden fiát. Székhelyéről lenéz a föld minden lakosára. Ő alkotta mindnyájuk szívét, és jól tudja minden tettüket” (Zsolt. 33,13-15)

És amit lát: „Amint meg van írva, hogy nincsen csak egy igaz is; Nincs, aki megértse, nincs, aki keresse az Istent” (Róm. 3,10-11)  

És hogy megértsék Őt: „...Isten megjelent testben...” (1 Tim. 3,16)

 És: „...Ő eljött a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt” (Jn. 1,9-11).

Zsolt. 14,3 Mindnyájan elhajlottak [elfordultak Tőle]; egyetemben elromlottak, [hiábavalókká, haszontalanokká lettek] nincs, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy sem*

*Pál apostolon keresztül bemutatja Isten Igéje a megváltatlan ember állapotát: „Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is. Nyitott sír az ő torkuk; nyelvükkel álnokságot szólnak; áspiskígyó mérge van ajkaik alatt. Szájuk telve átkozódással és keserűséggel. Lábaik gyorsak a vérontásra. Útjaikon romlás és nyomorúság van. És a békességnek útját nem ismerik. Nincs isteni félelem az ő szemük előtt” (Róm. 3,12-18)

És ez így van a bűneset óta, és ezért elpusztult Noé és családján kívül minden ember: „A föld pedig mind romlottabb lett az Isten előtt, és megtelt a föld erőszakossággal. És Isten látta, hogy mennyire megromlott a föld, mert mindenki rossz útra tért a földön” (1Móz. 6,11-12)

 Gonosz beszéd és cselekedet jellemzi őket: „Nyelvüket élesítik, mint a kígyó; áspiskígyó mérge van ajkaik alatt...  Mert lábaik a gonoszra futnak, és sietnek a vérnek ontására” (Zsolt. 140,4, Péld. 1,16)

És eltelnek évezredek, de az ember megváltozni nem tud: „Lábaik a gonoszra futnak; és sietnek, hogy ártatlan vért ontsanak; gondolataik hamisságnak gondolatai, pusztítás és romlás ösvényeiken. A békesség útját nem ismerik, és nincsen jogosság kerékvágásukban, ösvényeiket elgörbítik, aki azon jár, nem ismeri a békességet. ...Mert nincs egy igaz ember is a földön, aki jót cselekednék, és nem vétkeznék” (Ésa. 59,7-8; Préd. 7,20)

És hogy ez miért van így még a Krisztus népe között is, arról így szól a kijelentés: „Mert némelyek már elhajlottak a Sátánhoz” (1 Tim. 5,15).

Zsolt. 14,4 Nem tudják-é [(jʿ): nem értik-e] ezt mind a gonosztévők [akik rosszat ('áven páʿal): hiábavalóságot, hazugságot, csalást cselekednek, aminek következménye a baj, csapás, szerencsétlenség. Nem térnek észre? Nemde mind értelmetlenek]? Akik megeszik [(al): felemésztik, pusztítják] az én népemet [(ʿam): és az emberiséget is], mintha kenyeret ennének, [mint a falat kenyeret], az Urat [(jəhóváh): Jahvet, az Örökkévalót] pedig segítségül nem hívják [akik nem kiáltanak segítségért az Úrhoz]?*

*Az Úr Igéje az Ő népét - és az emberiséget is - félrevezetőkről: „Ezt mondtam: Halljátok meg, Jákób elöljárói, Izráel házának vezetői! Nem tinektek kell-e ismerni a törvényt? Ti gyűlölitek a jót, és szeretitek a rosszat! Lenyúzzátok az emberekről a bőrt, és csontjaikról a húst. Ti megettétek népem húsát, lenyúztátok róluk a bőrt, csontjaikat összetörtétek, és feldaraboltátok, mint a húst, amely fazékba vagy bográcsba kerül. Majd kiáltanak még az Úrhoz, de ő nem válaszol nekik, hanem elrejti orcáját előlük akkor, mert gonosz tetteket követtek el. Ezt mondja az ÚR azokról a prófétákról, akik félrevezetik népemet, akik békességet hirdetnek, ha van harapnivalójuk, de hadat indítanak az ellen, aki nem ad nekik enni: Olyan éjszaka száll rátok, amelyben nem lesz látomás, és olyan sötétség, amelyben nem lesz jövendölés. Leáldozik a próféták napja, nappal is sötétség borul rájuk. Szégyent vallanak a látnokok, pironkodnak a jósok, eltakarják arcukat mindnyájan, mert nem kapnak választ Istentől” (Mik. 3,1-7)

Ezek: „Nem tudnak, nem értenek, setétségben járnak; a földnek minden fundamentoma inog” (Zsolt. 82,5)  

„Mert a bolond csak bolondot beszél, szívében álnokságot forral, elvetemülten jár el. Tévelygést hirdet az Úrról, éhezni hagyja az éhes embert, megfosztja italától a szomjazót. A gazembernek gonoszak az eszközei, és galádságot tervez: hazug beszéddel megrontja az alázatosokat, még ha a szegénynek igaza van is. (Ézs. 32,6-7)

 Az apostolokon keresztül világítja meg a Szent szellem az előbbi próféciákat, és azok beteljesülését: „Valának pedig hamis próféták is a nép között, amiképpen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, aki megváltotta őket, megtagadván, önmagukra hirtelen való veszedelmet hoznak. És sokan fogják követni azoknak romlottságát; akik miatt az igazság útja káromoltatni fog. És a telhetetlenség miatt költött beszédekkel vásárt űznek belőletek; kiknek kárhoztatásuk régtől fogva nem szünetel, és romlásuk nem szunnyad” „Ezek zúgolódók, panaszolkodók, a maguk kívánságai szerint járók; szájuk kevélységet szól, haszonlesésből személyimádók. Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, amelyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai mondottak. Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, akik az ő istentelen kívánságai szerint járnak. Ezek azok, akik ...érzékiek, kikben nincsen Szent Szellem (2 Pét. 2,1-3; Júd. 1,16-19)

És mert Isten népe ezekre hallgat, ezért azt mondja az Úr: „Bizony bolond az én népem: engem nem ismernek, balgatag fiak ők, és nem értelmesek! Bölcsek ők a gonoszra, jót cselekedni pedig tudatlanok!” (Jer. 4,22).

Zsolt. 14,5 Majd rettegnek rettegéssel, [és ott remegnek félelemmel, hol nem volt félelem; Mert majd rettegés veri őket, amilyen rettegés még nem volt] mert Isten az igaz [a megigazult] nemzedékkel van!

Zsolt. 14,6 A szegénynek [(ʿání): elnyomottnak, szerencsétlen
nyomorultnak, szűkölködőnek] tanácsát [(ʿécáh): tervét, szándékait] kicsúfoljátok, [(bvš): csúffá tettétek, megszégyenítettétek, megzavartátok, meghiúsítottátok]. Mert az Úr az ő bizodalma [(maəseh maaseh): reménysége, menedéke, védelme, oltalma].

»Más fordítás: Ti meghiúsítottátok tervét a szegénynek, az Úr azonban menedéke marad«

Zsolt. 14,7 Vajha eljőne Sionból Izráelnek a szabadítás
[az üdvösség]! Mikor az Úr visszahozza népének foglyait, Jákób örül majd és vigad Izráel [Bárcsak eljönne a Sionról Izráel szabadulása! Amikor az ÚR jóra fordítja népe sorsát, ujjong majd Jákób, és örül Izráel]*

*Dávid nem szűnik meg buzgón kérni, és megvallani az Úr szabadítását, példát adva nekünk: „Oh, vajha eljönne Sionból Izráelnek a szabadítás! Mikor az Úr visszahozza az ő népének foglyait, örül majd Jákób és vigad Izráel!” (Zsolt. 53,7)

 És ennek a vigadásnak és ujjongásnak hogyan kell történnie, arról így szól Isten Igéje: „...Szenteljétek meg magatokat s a ti atyátokfiait, és vigyétek az Úrnak, Izráel Istenének ládáját arra a helyre, amelyet készítettem számára. Minthogy kezdettől fogva nem mívelték ezt, az Úr, a mi Istenünk csapást bocsátott reánk, mert nem kerestük őt a rendtartás szerint(1 Krón. 15,12)

A rendtartásról pedig már a próféták is szóltak, akik azt hirdették, hogy: „… mindaz, aki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül (vagyis üdvözül); mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, amint megígérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, akiket elhív az Úr!” (Jóel. 2,32).

Ezt a próféciát idézi Péter apostol a Szent Szellem kitöltése után:  „És lészen, hogy mindaz, aki az Úrnak nevét segítségül hívja, üdvözül”  (Csel. 2,21).

És hogy ki az az Úr, akinek a nevét segítségül kell hívni, arról így tesz bizonyságot a Szent Szellem: „…akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét segítségül hívják bármely helyen, a magukén és a miénken” (1 Kor. 1,2).

Isten ládája – a kijelentés ládája – vagyis az Úr Jézus előképe – sátorban, azaz a mi testünkben kell hogy lakjon: „Csináltata pedig Dávid magának házakat az ő városában; és helyet készített az Isten ládájának, és annak sátort állított fel” (1 Krón. 15,1)

És itt állandóan ment – és megy – a dicséret, Isten igéjének megvallása és könyörgés énekkel: „Grádicsok éneke. Mikor visszahozta az Úr Sionnak foglyait, olyanok voltunk, mint az álmodók. Akkor megtelt a szánk nevetéssel, nyelvünk pedig vigadozással. Akkor így szóltak a pogányok: Hatalmasan cselekedett ezekkel az Úr! Hatalmasan cselekedett velünk az Úr, azért örvendezünk. Hozd vissza, Uram, a mi foglyainkat, mint patakokat a déli földön!” (Zsolt. 126,1-4) És az Úr válasza: „És ha majd ...megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind aszerint, amint én parancsolom néked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből: Akkor visszahozza az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden nép közül, akik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened. Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged(5 Móz. 30,1-4)

A második templom építésekor újra hangzik a könyörgés Isten népéért: „Oh, emlékezzél meg arról a beszédről, melyet parancsoltál Mózesnek, a te szolgádnak, mondván: Ha ti vétkeztek, én meg elszélesztelek titeket a népek között. Ha pedig megtérendetek hozzám és megtartjátok parancsolataimat és cselekszitek azokat: még ha az égnek utolsó szélén volnának is szétszórt gyermekeitek, onnan is összegyűjtöm őket és beviszem arra a helyre, melyet választottam, hogy lakozzék ott az én nevem!” (Nehem. 1,8-9)

Az Úr válasza: „Ímé én összegyűjtöm őket mindama földekről, amelyekre kiűztem őket haragomban, felgerjedésemben és nagy bosszankodásomban, és visszahozom őket e helyre, és lakni hagyom őket bátorságban. És népemmé lesznek nékem, én pedig nékik Istenük leszek” (Jer. 32,37)

 És hogy honnan és kiket űzött ki az Úr, arról így tesz bizonyságot a Szent Szellem: A bűneset után az Úr: „...kiűzé az embert, és oda helyezteté az Éden kertjének keleti oldala felől a Kerubokat és a villogó pallos lángját, hogy őrizzék az élet fájának útját” (1 Móz. 3,24)






Jőjjetek, Jézus vár!

Morzsák az élet kenyeréből

Összegyűjtötte: Vida Sándor

Akkor vagy igazán erős, ha egy lépést sem tudsz lépni anélkül, hogy Istenre ne támaszkodnál.




Vida Sándor: Az új élet kezdete

- Az új élet Krisztusban nem kifogással, hanem bűnbánattal kezdődik.




Az Úr Jézus kijelentése

Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért valóban az Atyától hallott, és tanult és meg is értette, amit tanult, én hozzám jő” (Ján. 6,45).


Ábrahám magváról

Akik a Krisztuséi, azokhoz így szól az apostol: „Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök” (Gal. 3,29)


et's Gospel - 63. Zsoltár

A kapott kijelentésről ne beszélj…

Ha nem akarom, hogy irigykedjenek rám, vagy féltékenyek legyenek, akkor még a testvéreknek sem kell elmondanom az Isten nekem adott ígéretét, és hogy Isten mire hívott el. Várjam meg, amíg azt Isten jelenti ki mindazoknak, akiknek Ő akarja. (Lásd: József történetét)

 Amikor József elmondta testvéreinek Istentől kapott álmát: „Irigykednek vala, és féltékenykedni kezdtek azért reá az ő bátyjai…” (1 Móz. 37,5-11)



Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól

Reinhard Bonnke soron következő evangélizációs kampányai:
Augusztus 21-25. Dar-es-Salaam, Tanzánia
Szeptember 27-28. Orlanda, Florida, USA
November 5-11. Accra, Ghána
December 3-8. Yaoundé, Kamerun

Az eseményekről természetesen szeretnénk mi is beszámolni ezen az oldalon.


Keresztény szépségportál

Monda Jézus: "ÉN VAGYOK AZ ÉLET KENYERE – nem pedig fűszer, amely ízesíti ételeiteket!" Ismeretlen

www.keresztenyszepsegportal.hu

Lydia magazin


Pintér Béla Eljön az a nap Tenyerembe metszettelek Nymra

2014. július 30.

Ige: A boldogok!

 „Boldogok a szelídek, Jóságosak, szerények, engedelmesen készségesek: mert ők örökségül bírják, és veszik birtokba a földet, így övék lesz a föld* (Mát. 5,5)

*Mert így szól az Úr: „Egy kevés idő még és nincs gonosz, vagyis bűnös, azaz egy céltévesztett ember sem. Nézed a helyét és nincsen ott. Körülnézel, de nyomát sem találod. A szelídek, a jóságosak, szerények, engedelmesen készségesek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben, mert teljes békességet élveznek, vagyis: azt az állapotot, amelyben minden a maga helyén van: épség; jó egészség; jólét, a veszély érzetétől való mentesség; boldogság, boldogulás(Zsolt. 37,10-11)

Mert: „… aki bennem bízik, és hozzám folyamodik, örökségül bírja a földet, és örökli és részt kap szent hegyemen” (Ésa. 57,13)

És a Felkenthez: „Így szól, és ezt mondja az Úr: Jókedvem, vagyis a kegyelem idején én meghallgattalak, és a szabadulás napján segítettelek; megtartalak, és megőrizlek, és nép szövetségévé teszlek, és megajándékozom általad szövetségemmel népemet, hogy megépítsd, és hogy te állítsd helyre a földet, és kioszd az elpusztult örökségeket” (Ésa. 49,8)

„És az ő szolgáinak maradékai, az Ő utódai öröklik azt, és abban laknak majd, akik szeretik az ő nevét” (Zsolt. 69,37)

És nagy örömük lesz a szenvedőknek, mert újra örömüket lelik az engedelmesen készségesek az Úrban, és a szegény emberek vígadnak Izráel Szentjében” (Ésa. 29,19)



Élet Ura jöjj közel.

Győztesek vagyunk Krisztusban!

Bár: Mindenütt szorongatnak minket, és üldözöttek vagyunk: „De mindezekben és mindezekkel szemben győzteseknél is többek vagyunk, és felettébb diadalmaskodunk, sőt döntő, és teljes, tökéletes, végleges, fölényes győzelmet aratunk Őáltala, aki minket szeretett” (Róm. 8,37).


A szoros kapu

 „Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert sokan, mondom néktek, igyekeznek bemenni, de nem tudnak.  Attól kezdve, hogy a ház ura felkél és bezárja az ajtót, és kezdetek kívül állani és az ajtót zörgetni, mondván: Uram! Uram! nyisd meg nékünk; De ő felelvén, ezt mondja néktek: Nem tudom honnét valók vagytok ti” (Luk. 13,23-25)


Az Úr Jézus így szól, amikor rád talál:

“Megtaláltam azt, akit szeretek”

(Énekek éneke 3:4)


John Paul Jackson: Elfogadottság és prófétai tekintély

Az 1980-as évek elején Isten mondott nekem néhány dolgot a jövőről. Ezek ma teljesednek be, de 30 évvel ezelőtt nem voltam még befolyásos ember. Senki sem figyelt rám. Akkoriban még az üzleti életben mozogtam. Hétvégi alkalmakon, vagy keresztény üzletemberek találkozóin beszéltem, és sok kritikát kaptam amiatt, hogy nem rendelkeztem még azzal a hitelességgel, ami ahhoz kellett, hogy az emberek el is higgyék, amit mondok. Azt gondoltam, azért kapok Istentől kijelentést, mert el kell mondanom másoknak. Nem értettem, hogy Ő engem tanított. Később egy szép napon, amikor már hiteles voltam az emberek szemében, már úgy tudtam elmondani, amit kaptam, hogy az emberek el is hitték nekem.

Isten olyan dolgokra kezdett tanítani több mint 30 évvel ezelőtt, amiket most már értek, és gyakorlatba is tudok ültetni. Nem vethetjük meg azt a kiképzési folyamatot, amit Ő végez az életünkben, mert még akkor is, ha keménynek tűnik, végeredményben a hasznunkra lesz. "Mert aki megvetette a kis dolgok napját..." (Zakariás 4:10) Amikor úgy kapunk valamilyen kijelentést Istentől, hogy még nem rendelkezünk azzal az elfogadottsággal vagy képességgel, hogy kellően foglalkozni tudjunk azzal, akkor nem feltétlenül azért kapjuk a kijelentést, hogy azonnal tegyünk valamit érte. Azért adja, hogy megtanítson valamire, és amikor tanít bennünket, az a legtöbb esetben nem arra a napra szól. Egy eljövendő napra vonatkozik. Ez lehet fél év múlva, egy év múlva, vagy akár 10 év múlva — a várakozás ideje alatt pedig megismerjük az Ő útjait.

A PRÓFÉTA SZÍVE
Azalatt a 30 év alatt, ami a kijelentések és a megvalósulásuk között telt el, valami nagyon fontos dolgot tanultam meg. A prófétai embereknek az 1 Korinthus 13:2 alapján kell élniük. Ez az igehely fémjelzi a prófétai embereket:
És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.
A világtörténelem legnagyszerűbb próféciáját is megkaphatom — és mégsem lenne semmim, ha nem volna benne a szívem. Éveket töltöttem ajándékkal rendelkező semmiként, többre tartva az ajándékomat, mint az embereket, akik felé szolgáltam. Azért szolgáltam, hogy az emberek elhiggyék, hogy ajándékom van, és nem azért, hogy reményt és változást hozzak valakinek az életébe.

Akkor kezdjük megismerni Isten útjait, amikor megértjük, hogy az irgalmasság diadalmaskodik az ítélet fölött, és hogy az Isten jósága megtérésre vezeti az embert. Ahogy fejlődünk Őbenne, rájövünk, hogy a jellem nagyobb, mint az ajándék, és hogy az a dolgunk, hogy Isten Egyházának az építésében segítsünk, és nem az, hogy betöltsünk egy pozíciót egy gyülekezetben. Ezeket a dolgokat meg kell tanulnunk. Isten útjait az életünk részévé kell tennünk.

Egy idő múltán elkezdjük megérteni az elfogadottság és a prófétai tekintély kérdését. Egy ember elfogadottságának a köre azért tud kiszélesedni, mert Isten szélesíti ki. Más szóval, csakis akkor fog kiszélesedni, ha Isten szélesíti ki. Persze megpróbálhatjuk mi magunk kiszélesíteni, de egyszerűen nem így működik. Rengeteg ember kaphat egy egyszeri meghívást, hogy szolgáljon valamelyik gyülekezetben — ami viszont igazán számít, az, ha újra meghívják az embert!

Mivel az elfogadottság olyasvalami, amit Isten hoz létre, ezért nem a mi hatalmunkban van. Nem a mi ügyességünk által alakul ki. Nem kell azon tűnődnünk, hogy Mi lesz, ha ezek az emberek nem hisznek nekem?, vagy Mi lesz, ha soha nem jön el az én időm? Nekem kell megvalósítanom ezt! Dávid azt írta: "Életem ideje kezedben van: szabadíts meg" (Zsoltárok 30:15). Amikor Istenre fordítjuk a tekintetünket, és Rábízzuk, hogy rakja össze a részleteket, akkor minden pontosan a helyére kerül. Semmi sem fog túl későn történni. Semmi sem fog túl hamar megtörténni. Élvezhetjük a kiképzés folyamatát.

~ ~ ~
Fordítás: Országh György

http://gyurinaploja.blogspot.com


Forrás: http://www.streamsministries.com/resources/the-prophetic/favor-and-prophetic-authority

Álmokat kergettél és összedölt minden ... Zilah 2010 február 20

Joyce Meyer: A tökéletes szív jellemzői

Simon András: A szeretetről

Nem elsősorban a hited és látványos jó cselekedeteid üdvözítenek, hanem a szereteted, amellyel ezeket valóra váltod.


Az ellenség - a sátán - célja:

Az ellenség által okozott fájdalmak, csapások, betegségek és egyéb nyomorúságok egyetlen célt szolgálnak: Ne hallgassunk Isten szavára, és ne tudjunk Isten ígéreteire figyelni. (2 Móz. 6,9)


Irma Nyári


Új Kezdet Keresztény Közösség


Anikó és Ervin - Úgy érzem

2014. július 29.

Ige: Az igehirdetés módja

” Hirdetjük, és prédikáljuk,  amint meg van írva: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve, vagyis a bensőnk meg sem sejtett, föl nem fogott, és meg sem gondolt azt készítette el az Isten az őt szeretőknek, azoknak, akik magukat teljesen átadják Istennek, és eggyé válnak vele* (1Kor. 2,9)

*Ézsaiás és Jeremiás így prófétál erről: „Soha, senki sem hallotta, fülébe nem jutott, szemével nem látta, hogy volna Isten rajtad kívül, aki ilyet tenne a benne bízókért. Az Úr ígérete: És adok néktek szívem szerint való pásztorokat, és legeltetnek tudománnyal és értelemmel. És ha majd megsokasodtok és megszaporodtok a földön azokban a napokban, azt mondja az Úr, nem mondják többé: Az Úr szövetségének ládája, vagyis a frigyláda! Szívére se veszi senki, rá se gondolnak, meg sem látogatják, és nem készítik meg újra. Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem említtetnek, még csak észbe sem jutnak” (Ézs. 64,3; Jer. 3,15-16;Ésa. 65,17)

Péter apostol ennek a próféciának a beteljesülését hirdeti és várja az: „új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik” (2Pt. 3,13).



Hallelujah Jézust dicsérd

Bölcsesség

Nem kell megértenünk a világot; elég, ha eligazodunk benne.


Meg van írva:

 „Aki megtartja az Ő - az Úr - beszédét, az ő igéjét, abban valósággal teljessé lett az Isten szeretete. Ebből tudjuk meg, hogy őbenne vagyunk; /1 Jn 2,5/


Kenneth Hagin: ÉJFÉLI DICSŐÍTÉS

Éjféltájban pedig Pál és Silás imádkozván, énekkel dicsőíték az Istent. A foglyok pedig hallgatják vala őket.
- Apostolok cselekedetei 16,25.

Az ének, a dicsőítés és a hálaadás mind együtt járnak. Pált és Silást sok korbácsütéssel megverték, börtönbe vetették, és a lábaikat kalodába zárták. Éjfélkor mégis imádkoztak és énekkel dicsőítették Istent — hangosan. A többi fogoly hallotta őket!

A legtöbb ember hasonló helyzetekben siránkozna és panaszkodna. Ha olyanok lettek volna, mint néhány mai keresztény, Silás azt mondta volna: „Pál, ott vagy még?” Pál pedig azt válaszolta volna: „Hát hol lehetnék?” Silás így panaszkodott volna: „Mit mondjak, a hátam valami borzasztóan fáj. Nem értem, miért engedte Isten, hogy ez megtörténjen velünk. Tudja, hogy Őt próbáltuk szolgálni és mindent elkövettünk, amit csak tudtunk!”

Az ilyenfajta ima még beljebb vitte volna őket a bajba — ahelyett, hogy kihozta volna! Nem Isten záratta őket a börtönbe; az ördög tette. Van itt azonban egy igazság és útmutatás, ami segíthet nekünk az éjféli órában — a megpróbáltatások, a próbatételek idején — amikor jönnek az élet viharai. Ilyenkor imádkozni kell, dicsőíteni, énekelni és hálákat adni Istennek!

Megvallás: Én dicséretet mondok és hálát adok Istennek mindenkor. Sohasem adom át magamat az önsajnálatnak. Én a dicsőítésnek adom át magamat mindenkor.

/Kenneth Hagin Hitünk tápláléka napi adagokban/




Carl Eichhorn: Jézus arcképe (II.)

A szeretet nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra (nem keseredik meg). 
(1 Kor 13, 5)
A szeretet tapintatosan viselkedik. Talán nem mindig jártas valaki a külső udvariassági szabályokban, mégis illendőképpen viselkedik, mintegy belső indíttatásból. A szeretetnélküli udvariasság hűvös vagy éppen fagyos, úgyhogy néha szívesebben vennénk a durva és neveletlen viselkedést.
Nem keresi a maga hasznát, önzetlen, nem a nyereségre néz. Nem azért ad, hogy visszakapja. Az önzés sokszor próbál szeretetreméltó lenni, például az öreg, egyedülálló rokon iránt, mert számít valamire. „Adjatok, semmit érte nem várván és a ti jutalmatok sok lesz."
A szeretet nem keseredik meg. Néha igen felháborodik a szívünk, különösen ha közelállók sértenek meg. Hogyan csendesíthetjük le ezt a belső felindulást? Nézz Jézusra, aki a legkeservesebb dolgot is elhordozta és mégsem keseredett meg a szíve. Ne tápláld a pusztító tüzet! Minél többször ismételgeti az ember magában a megtapasztalt méltánytalanságot, annál erősebb a belső felháborodása. Különösen növekszik a méltatlankodása, ha szavakban is kitör belőle. Beszéd közben egyre nő a harag s az ember mindig jobban belehajszolja magát a bosszúságba, ingerültségbe. A nyelv, amit a pokol hoz izzásba, végül is egész életünket lángra gyújtja - mondja Jakab apostol. Komoly figyelmeztetés ez. Szó szerint: „felgyújtja életünk kerekét". Mert az élet körforgás ugyan, de szakadatlanul előre is halad, mint a kerék, és ezt a nyelv a pokol tüzével fel tudja gyújtani.
Uralkodj a nyelveden! Hallgatás által még korlátozható a tűz. Ha eszedbe is jut a téged ért sérelem, állj ellene azzal a szeretettel, amivel a Megváltó szeretett. Ha felindulásod erőt venne rajtad, állj meg, tégy pecsétet a szádra Megváltód erejében, aki csendes volt, mint a bárány, amikor a legborzalmasabb sebeket kapta. Magadat teszed boldogtalanná, ha helyet adsz a keserűségnek. Ha támadások, ütések és rágalmazások érnek, ne felejtsd el: a szeretet „nem gerjed haragra", nem keseredik meg.

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből


http://keresztenydalok.hu/ahitatok/eichorn/

Boros Lajos- Sokfajta bilincs volt rajtam

Spurgeon: Szolgáljuk az Urat!

A fél szívvel végzett munka nem hoz jutalmat, de ha egész lelkünket az Úr ügyének szolgálatába állítjuk, kivirágzik az életünk.




A KESELYŰ


Ha beleteszel egy héját egy 180 *240 cm-es ketrecbe, aminek teljesen nyitva van a teteje, a madár  - annak ellenére, hogy tud repülni - teljesen bezártnak fogja érezni magát.
Ennek oka, hogy a héja repülés előtt mindig 3-4 métert fut a földön. 
------------------------------------------
A DENEVÉR 


A hétköznapi denevér, mely repked az éjszakában, figyelemre méltóan gyors teremtmény a levegőben, nem tud felszállni a földről. 
Ha leteszed a földre, mindössze annyit tud tenni, hogy ügyetlenül és kétség kívül, fájdalmasan ide-oda lépeget, míg el nem ér valamilyen enyhe magaslatot, ahonnan a levegőbe vetheti magát. 
Utána, mint egy fénycsóva, hirtelen elillan.
------------------------------------------
A DARÁZS


Ha egy darázs beleesik egy pohárba, addig marad ott, ameddig meg nem hal, feltéve, ha nem veszik ki. Soha nem látja a pohár tetejét a menekülés eszközének, de ragaszkodik ahhoz, hogy valamilyen módon az aljánál találjon kijáratot. Ott keres utat, ahol nincs, míg végül teljesen el nem pusztítja önmagát. 
------------------------------------------

EMBEREK
Sok mindenben hasonlítunk a héjára, a denevérre és a darázsra.  Megküzdünk minden problémánkkal és frusztrációnkkal, soha nem vesszük észre, hogy mindössze fel kell néznünk!
Ez a válasz, a menekülési útvonal és a megoldás bármilyen gondra.
csak nézz fel!

http://termeszetbaratikor.network.hu/blog/termeszet-barati-kor-blogja/csak-fel-kell-nezni



Új Kezdet Keresztény Közösség


Igeversek és gondolatok



Járj a kegyelem útján 349. rész

Continental Singers - Vársz reám.wmv