2013. január 31.

Ige: Kegyelem néktek


Az apostol a mindenkorban élő pogányokból megtérteknek így ír:

 „Pál, apostol [(aposztolosz): meghatalmazott, teljhatalmú megbízott, aki Jézus Krisztus hatalmával szól, és cselekszik] (nem emberektől, sem nem ember által [kapta elhívását], hanem Jézus Krisztus által és az Atya Isten által, aki feltámasztotta őt a halálból)

És a velem levő összes atyafiak [testvérek, írjuk ezt a levelet] Galácia [kihívott] gyülekezeteinek [eklézsiáinak]:

Kegyelem néktek [(kharisz): Isten jóindulata, kedvezése, jóindulatú gondoskodása az ember iránt. Így is megfogalmazhatjuk: A kegyelem Isten szeretetének konkrét cselekedetekben való megnyilvánulása az emberért, az emberen és az emberben]. És békesség [(g: eiréné): az az állapot, amelyben minden a maga helyén van: épség; jó egészség; jólét, a veszély érzetétől való mentesség; boldogság, boldogulás, mégpedig mind az egyén, mind a közösség vonatkozásában] az Atya Istentől, és a mi Urunk Jézus Krisztustól” (Gal. 1,1-3)

42-43 ZSOLTÁR

Gyönyörű vagy én Uram

Mint most született csecsemő…


Mint most született csecsemők, az Ige tiszta, hamisítatlan teje után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek. (1Péter 2,2.)

Amikor a bűnös Jézushoz jön, a bűnei eltöröltetnek – semmivé lesznek. Nemcsak a bűnei töröltetnek el, hanem mindaz, ami azelőtt volt szellemi értelemben, Isten szemében eltöröltetik. A bűnei nem léteznek többé. Új emberré lesz Krisztus Jézusban. Isten nem veszi tekintetbe az életében azt, ami az újjászületése előtt történt!

A mai szövegben Péter olyan újjászületett keresztényekhez szól, akik új emberré lettek Krisztusban. A Biblia azt tanítja, hogy hasonlóság van a fizikai növekedés és a szellemi növekedés között. Senki sem születik teljesen kifejlett emberként, mindannyian csecsemőként születünk meg a teremtés világában, és azután felnövekedünk. Hasonlóképpen, senki sem születik újjá felnőtt keresztényként. A keresztények szellemi csecsemőként születnek meg, azután felnövekednek. Nézz csak meg egy újszülött csecsemőt, ahogy ott fekszik anyja karjaiban. A csecsemő legjellemzőbb tulajdonsága az ártatlanság. A felnőttek így becézgetik: "Te csöppség, édes kicsi ártatlanság." Senki sem gondol arra, hogy a babának múltja lenne! 

Érted már, hogy mit mond Isten itt Péteren keresztül? Azt mondja a Krisztusban újjászületetteknek: "Mint most született csecsemők", más szavakkal: "Te új teremtéssé lettél, egy ma született csecsemő vagy! A múltad eltűnt! Nem emlékszem semmi rosszra veled kapcsolatban!"


Veled van Istened, az Úr!


“És ímé én veled vagyok, hogy megőrizzelek téged valahova menéndesz… mert el nem hagylak téged, míg be nem teljesítem a mit néked mondtam.”(1 Móz. 28,15)


Spurgeon: Az áldás


Milyen nagy áldás, hogy Ő lehet a mi erőnk és békességünk most és mindörökké!


Steve McVey: Istenhez tartozol


Victor Hugo Nyomorultak című regényében, Jean Valjean az éjszakát Digne püspökének otthonában tölti. A püspök jóindulata és nagylelkűsége ellenére Valjean az éjszaka közepén felkel és ellopja tőle ezüst értékeit. A püspök felébred, és rajtakapja Valjean-t. Erre Valjean leüti őt, majd elmenekül.

A következő nap rendőrök hozzák vissza Valjean-t bilincsbe verve a parókiára. „Uram, ez az ember azt állítja, hogy ön adta neki az ezüst tárgyakat” – mondja méltatlankodva az egyik rendőr. „Természetesen én adtam neki” – válaszolja a püspök. „Valjean, miért nem vitted el a gyertyatartókat is? Legalább kétezer frankot érnek.” Majd Madame Gilo-hoz fordulva így szól: „Vigye oda, kérem, a gyertyatartókat Valjean-nak. Az uraknak pedig hozzon egy kis bort. Bizonyára megszomjaztak.”

Amikor a püspök egyedül marad Valjean-nal, a vállára teszi a kezét és mélyen a szemébe néz. Valjean teljesen össze van zavarodva. Érzelmeit visszafojtva, halkan megkérdi: „Miért tette ezt, Uram?”

A püspök így válaszol: „Jean Valjean, testvérem, te már nem tartozol az ördöghöz. Ezzel az ezüsttel megváltottam a lelkedet. Megváltottalak a félelemből és a gyűlöletből, és most visszaadlak Istennek.” Valjean könnyekkel teli szemekkel, hitetlenkedve áll a pap előtt, és meg sem tud szólalni…

Kedves barátom, Isten eltörölte a bűneidet. Egyszerűen többé már nem léteznek. „Eltörölte a követelésével minket terhelő adóslevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára” (Kolossé 2:14). "Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak” (Róma 8:1).

Mit tegyünk hát, ha elbukunk? Egyszerűen fogadjuk el a szeretetet és a megbocsátást, amit a mi Mennyei Főpapunk kínál nekünk. Krisztus hatékonyan elbánt a bűnnel. Ha megpróbáljuk magunkra venni a bűnöket, és magunk elbánni velük, az olyan, mintha azt sugallnánk, nekünk ki kell egészítenünk azt, amit Ő tett, hozzá kell tennünk valamit az Ő tökéletes munkájához.

Képzeld el, a püspök Jean Valjean-hoz intézett szavait kicsit átfogalmazva, mintha Jézus mondaná neked. „Te nem tartozol a gonoszhoz. A véremmel váltottalak meg. Megváltottalak a félelemből és a gyűlöletből, és visszaadtalak Istennek.”

Lehet, hogy Jean Valjean-hoz hasonlóan szótlanul állsz az ámulattól. A kegyelem evangéliumának örömüzenete úgy hangozhat, mint ami túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. De hidd csak el! Ne nézd le Krisztus keresztáldozatát azáltal, hogy továbbra is hordozod a bűneidet és a bűntudatot. Ne vesd el azt, amit tett érted azzal, hogy nem fogadod el örömmel és hálával az általa felkínált bűnbocsánatot.

Élj abban az örömteli szabadságban, amit csak azok élvezhetnek, akik megragadták a bűnbocsánatot. Ne hallgass a kárhoztató hangokra, amik megpróbálják befészkelni magukat a gondolataidba. Azonnal utasítsd el őket azáltal, hogy hálát adsz Jézusnak azért, amit a kereszten véghezvitt érted, és azért, hogy az Ő áldozata tökéletes és elégséges.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

KIHEZ MEHETNÉNK?


57 Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam. 58 Ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le; ez nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és mégis meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké." 59 Ezeket a
zsinagógában mondta, amikor Kapernaumban tanított. 60 Tanítványai közül sokan, amikor ezt hallották, így szóltak: "Kemény beszéd ez: ki hallgathatja őt?" 61 Mivel pedig Jézus magától is tudta, hogy ezért zúgolódnak tanítványai, így szólt hozzájuk: "Ez megbotránkoztat titeket? 62 Hát ha majd meglátjátok az Emberfiátmfelmenni oda, ahol előzőleg volt? 63 A Szellem az, aki életre kelt, a test nem használ semmit: azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: Szellem és élet. 64 De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek." Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt. 65 És így folytatta: "Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, ha nem adta meg ezt neki az Atya." 66 Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé. 67
Jézus ekkor megkérdezte a tizenkettőtől: "Vajon ti is el akartok menni?" 68 Simon Péter így felelt: "Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. 69 És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje." Jn 6,57-69.

                         KIHEZ MEHETNÉNK?

Simon Péter így felelt: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. (Jn 6,68)

Amikor stresszes helyzetbe kerülök a munkahelyen, felteszem magamnak a kérdést: "meghal-e valaki, ha nem végzem ma el azt a munkát?" Ez segít új kilátásba helyezni a dolgokat, mert a munkámban felmerülnek nehézségek, de senki sem hal meg annak eredményeként. De, hogy Péter kérdésére mit felelünk, örökkévaló jelentőségű. Ha rossz döntést hozunk, meghalunk. Nem fizikai, hanem szellemi halálról beszélek - arról a halálról, amiből nincs feltámadás, és ahonnan nincs második esély.

Mi a válasz Péter kérdésére? Kihez mehetnénk? Sok választási lehetőségünk van. Fordulhatunk a családhoz, tanárokhoz, barátokhoz, orvosokhoz, lelkészekhez. A sor végtelen. Ők adhatnak jó tanácsot arra vonatkozóan, hogy hol éljünk, milyen karriert fussunk be, vagy hogyan éljünk egészséges életet. Tanácsaik tanulmányaikon és tapasztalataikon alapulnak.

Amit viszont nem tapasztaltak meg, az a feltámadás. Egyikőjük sem halt meg, és senki sem jött vissza az életbe. Egyedül Jézus Krisztus. Ő az egyetlen, akinek feltehetjük az örökkévalósággal kapcsolatos kérdéseinket. Egyedül ő tudja a választ.

Imádság: Szeretet Istene, köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megmutassa a benned való örök életre vezető utat. Ámen.

Jézus "az út, az igazság, és az élet" (Jn 14,6).
Star Ferdinand (Texas, USA)

www.csendespercek.hu

Oswald Chambers: ISTEN AKARATÁT AKAROM-E?


"Mert ez az Isten akarata, a ti szentté lételetek" (1Tesz 4,3).

Nem kérdés, hogy Isten kész-e engem megszentelni, de én akarom-e? Kész vagyok-e engedni, hogy megtegye bennem mindazt, ami lehetővé vált a megváltás által? Hajlandó vagyok-e megengedni Jézusnak, hogy szentségül legyen nekem, és hogy élete nyilvánvalóvá legyen az én halandó testemben? Vigyázz, ne mondd: "Ó, úgy vágyódom a megszentelődésre!" Nem igaz! - Ne vágyódj, inkább tedd meg vágyódás helyett. "Jövök semmit nem hozva!" Fogadd el Jézus Krisztust feltétlen hittel, hogy szentségül legyen neked (1Kor 1,30), és akkor az Ő váltságának nagy csodája is valósággá lesz benned.

Enyém mindaz, amit Jézus számomra lehetővé tett, Isten szerető ajándékként adja annak alapján, amit értem elvégzett. Nekem, mint megváltott és megszentelt léleknek a magatartása a mélyen alázatos szentség. Büszke szentség nem is létezik. Ez a szentség a halálos harcot vívó megbánás és a kibeszélhetetlen szégyen és megalázottság érzékelésére épül, de egyben annak a meglátására is, hogy Isten felkínálta nekem szeretetét már akkor, amikor még törődni sem akartam vele. Tökéletesen elvégzett mindent megváltásomért és megszentelődésemért (Róm 5, 8).

Csoda-e, ha Pál azt mondja: "Semmi... nem szakíthat el minket Isten szeretetétől, amely a mi Urunk Jézus Krisztusban van" (Róm 8,39).

A megszentelődés eggyé tesz engem Jézus Krisztussal és benne Istennel és mindezt kizárólag Krisztus fenséges váltsága alapján kaphatom meg. Soha ne tekintsd a következményt oknak. A következmény bennem az engedelmesség, a szolgálat, az imádság, a kimondhatatlan hála és imádat azért a csodálatos megszentelődésért, amit a váltság véghezvitt.

Oswald Chambers "Krisztus mindenek felett" c. könyvéből

http://www.keresztenydalok.hu/ahitatok/chambers

Fölül a földön

Isten emberré lett


Készítette: Keresztény szépségportál

Sok ember akart istenné válni, de az Isten értük is emberré lett.

ismeretlen

www.keresztenyszepsegportal.hu

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


Készítette: Melinda Vörösné

Azt akarom, hogy koncentrálj; szükségem van a figyelmedre, hogy az akaratom eszköze lehess. Csendesítsd le a lelkedet, hogy így azt a pozíciót vedd fel, amely által az Én céljaimat töltöd be, és nem a saját vágyaid betöltéséért küzdesz. Kelj fel a Szellem birodalmában, ahol az Én jelenlétemben élhetsz, mondja az Úr. Tedd meg ezt tudatosan. Nagy örömöt jelent számomra az, ahogy megszenteled és odaszánod magad Nekem.

Apostolok Cselekedetei 17:26-28 És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván előre rendelt idejüket és lakásuknak határait; Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák Őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikünktől sem: Mert Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk; miképpen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az Ő nemzetsége is vagyunk.

http://gyurinaploja.blogspot.hu/2013/01/2013-januar-30.html

Joyce Meyer: Semmi sem választhat el az Ő szeretetétől


Készítette: Élő Víz


A Róma 8:35-39 beszél a nehéz időkről és annak a fontosságáról, hogy ne hagyjuk, hogy ezek elválasszanak minket Isten szeretetétől. Az évek során azt tapasztaltam, hogy Isten szeretete tart meg a nagy megpróbáltatások és a ránk nehezedő nyomás idején. A nehéz időkben az ördög mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyőzzön minket arról, hogy Isten nem szeret, mert ha szeretne, akkor vagy nem lennénk ebben a helyzetben, vagy már megszabadított volna belőle.

Amikor a félelem nagy erőkkel támad, hangosan kimondom, hogy Isten igenis szeret engem. Arra bátorítalak, hogy naponta többször mondd el: „Isten szeret engem!” Ne hagyd, hogy az ördög elrabolja tőled ezt az igazságot.

Az Efézusi 6 arról beszél, hogy viseljük szellemi fegyverzetünket a démoni támadások idején. Ennek a szellemi fegyverzetnek az egyik darabja az igazság öve.

6,14 Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel… (Efezusi)

Ez azt jelenti, hogy erősen ragaszkodnunk kell az igazsághoz, melyet Isten Igéjéből tanultunk. Az Igazság pedig ez:

8,35 Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver?

8,36 Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat."

8,37 De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.

8,38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak,

8,39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. (Róma)

Ne hagyd, hogy bármi közéd és Isten szeretete közé álljon, és győztesként fogsz diadalmaskodni!

Joyce Meyer

Üzenetek A tökéletes segítség videó

Flach Ferenc - Eléd jöttünk

Királyság Tudat – Bill Winston




Bevezető: 
Megértenünk, hogy kik is vagyunk Krisztusban, többet jelent, mint tudni, hogy Isten királysága a bensőnkben van. Ahhoz hogy Isten királysága megjelenjen a földön, neked egy királyság tudattal kell élned. Dr. Bill Winston arra tanítja a hívőket, hogyan gondolkozzanak úgy, mint Isten, azért hogy még a lehetetlen helyzetekben is győztesek legyenek.
Miről tanít? Mi is a királyság tudat? Miért kell királyság tudatúnak lenned, és nem gyülekezet tudatúnak? Hogy betöltsd a királyságban az elhívásodat. Miért hívőket választott Isten arra a feladatra, hogy elvigyék Isten királyságát a nemzetekhez? Isten akarata az, hogy te alapítsd meg az Ő királyságát a földön. Ezek a prédikációk a bibliai igazságok feltárásával abban segítenek, hogy végre a saját környezetedben uralomra juss, és a királyság-felhatalmazásoddal tudj élni.
Prédikáció: 
2.Pét. 1:1-3 Simon Péter, Jézus Krisztus szolgája és apostola, azoknak, akik velünk egyenlő drága hitet nyertek a mi Istenünk és Üdvözítőnk: Jézus Krisztus megigazítása által, kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és Jézusnak a mi Urunknak megismerése által. Mivelhogy az Ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és istenfélelemre való, az Ő megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott…
Megigazultság. A hit hallásból van, de a hitet a megigazultság alapozza meg. Sokan megpróbálnak hitet építeni, de valahogy semmire sem jutnak. Ám nem a hit a gond, hanem az alap nem jó, nincs megalapozva a megigazultságban. Van egy erő, amely a megigazultság ellen dolgozik, s ez a vádlás. A vádlás, a bűntudat, a bűnösség érzés. Szégyen, elutasítás, értéktelenség érzése, mind az igazság ellen dolgoznak.
Az Ige: a ti drága hitetek a megigazultság által…
Ott van, hogy drága hitet adott Isten megigazultság által. Tehát szükséges a megigazultságról is beszélni. A megigazultsághoz nem a jó cselekedeteken keresztül vezet az út, hanem Isten természetéből fakad, amit újjászületésünkkor megkapunk. S ha e természet szerint éltek, ez befolyással lesz a viselkedésetekre és az életetek szentségére. Mi történik? Gyakran megpróbálnak szentként élni, megigazultság nélkül. Bizonyos mértékig ez még meg is valósítható, de maga a megigazultság nem csak azt jelenti, hogy megállhatok Isten színe előtt feddhetetlenül, hanem hogy Isten képességei is a tieid lesznek. Isten természete a bensődbe jön, és ez a természet átitat, birtokba vesz, és összeköt téged új képességekkel.
Zsolt 27:1 Dávidé.; Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?
Az Ő ereje a te erőddé válik. S az emberek megpróbálnak szentek lenni enélkül a megigazultság nélkül. Emberek megpróbálnak igazak lenni saját erejükből. De Isten nem ezt tervezte számodra. Az Ő terve az volt, hogy igazságát a mi igazságunkká tegye. S ha ez megjelenik az életünkben, akkor nagyszerű dolgok történnek. A hitünk olyan szintre emelkedik, amikor már öntudatlanul is hitben tudunk járni.
Róm 10:1 Atyámfiai, szívem szerint kívánom és Istentől könyörgöm az Izráel idvességét.
Róm 10:2 Mert bizonyságot teszek felőlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint.
Róm 10:3 Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek.
Erről beszélek, hogy az emberek nem vetik alá magukat Isten igazságának (megigazító munkájának).
1.Kor. 15:34 Serkenjetek fel igazán (a megigazulásra) és ne vétkezzetek; mert némelyek nem ismerik Istent; megszégyenítésetekre mondom.
Ez egy erő, amely távol tart a bűntől.
Ef 4:24 És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. Ef 4:25 Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk.
Igazi szentségben – nem hamis szentségben. Vannak olyanok, akik önigazultak. Nem isten szerinti igazak. Amikor Isten igazsága bejön az életedbe, tökéletesen megszabadít a szégyentől, bűntudattól, értéktelenség érzéstől, minden gyengeségtől. S a hit csodatevő erővé növekszik benned. Mert ekkor megérinted Isten teljességét és képességeit, Őelőtte már megállhatsz. Te és Isten tökéletes közösségben vagy, s ez az, amit egyébként Isten keres.
A királyság-mentalitás ezen alapszik. Az egyház nem egy épület. Az Egyház a kihívott, kiválasztott emberek, akiken keresztül Isten a természetét megmutatja a világnak. Amikor te meg én újjászületünk, nem elég csak az üdvösségünk, azt meg kell haladnunk. Lépjünk be a királyságban való életbe! A Biblia azt mondja, ne légy világi, ne hasonulj hozzá, és Isten ki akar küldeni a négy falon túl, a világba, amihez nem szabad hasonulnod, amikor kikerülsz. A Zsolt82 szerint a világ a sötétségben él. Mire is gondolok, mikor a sötétségről beszélek? A sátán legnagyobb fegyvere, amit az emberek ellen használ, a tudatlanság. Ezt a Biblia sötétségnek nevezi.
Jézus azt mondja: ha a benned levő világosság sötétség, akkor mi a sötétség? Nem hangzik ez furcsán? Lehet benned világosság, de ez csak elmebeli, intellektuális világosság. És amikor elhagyod az iskolát, akkor az elmédben egy sötét világosság van. Ez a fajta sötét világosság nem elegendő arra, hogy legyőzd az ellenséget. Pál ap nagyon okos ember volt, de a megtérése előtt sötét világosságban járt. Csak intellektuálisan élt. Az intellektuális élet nem hatékony számunkra ebben az életben. Nem fogsz tudni győzelmet aratni az ellenség fölött. A damaszkuszi úton Pál apostol az embereivel azért utazott, hogy Damaszkuszban embereket kapjon el, őket börtönbe zárja, s bizonyság legyen ellenük, hogy meg lehessen kövezni őket. Mi is történt vele? Egy nagy világosság, mely fényesebb volt, mint a déli nap vakította meg őt. Pál felkiáltott: ki vagy Uram? Az Úr azt válaszolta: én vagyok Jézus, akit te üldözöl. Menj az Egyenes utcába. S oda küldött Isten egy Anániás nevű embert, aki amikor imádkozott Pálért, annak szemeiről mint pikkelyek hullottak le. S ekkor már nem sötét világossága volt Pálnak!
Gal 1:11 Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangélium, melyet én hirdettem, nem ember szerint való;
Gal 1:12 Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.
Pál nem emberektől kapta a tanítást, ez nem intellektuális ismeret volt. hanem J-tól kapta!
Hadd világosítsam meg, miről van szó: Mt 16: ezen a kősziklán fogom felépíteni az Egyházamat – mondta Jézus Péternek. Nem azt mondta ezzel, hogy Péteren fogja ezt megtenni. A Petrosz a görögben kis kövecskét jelent.
Tehát: ezen a kősziklán …Ez egy prófétai kijelentés volt, amit Jézus kimondott. Ha megértetted Isten királyságát, akkor tudod, hogy Ő semmit sem tesz itt a földön, mielőtt ki ne mondaná. Tehát Jézusnak ki kellett mondania. Ezért akarta az ördög megölni a prófétákat mindig. Ha a próféta kimondott valamit, Isten már meg tudta cselekedni. Jézus, aki Isten prófétája is volt, kimondta ezeket a szavakat, s abban a pillanatban az Egyház megszületett! Tehát Isten már elkezdhette építeni az Egyházat. Jézus ezután a kereszten feláldozta magát az emberekért, feltámadt, és az Apcs 1-ben azt olvassuk, hogy 40 napon át tanította tanítványait Isten királyságára.
Figyelj: nem felekezetről tanított Jézus! A felekezet nem Istentől van. Nem az Ő terve a felekezet. Azok emberek által keletkeztek. Kis kijelentéseket kaptak emberek, és eköré rögtön kerítéseket építettek, és mondták: ez az én kijelentésem, ha akarod ezt, akkor be kell jönnöd ide érte. Szükséges a kerítések lebontása. Az embereknek együtt, szabadon kell imádni az Urat, egy hitben, egy keresztségben. Az egész felekezetesdinek meg kell szűnnie. Ha körbenéztek, van baptista, metodista, pünkösdi, stb. – értem én, miért alakultak meg. De Isten egy új dolgot cselekszik. Már nem felekezet-tudatú hívőkre van szükség, hanem királyság-tudatú hívőkre. Ha ez a királyság tudat nem alakul ki benned, később nagyon ideges és feszült leszel, mert enélkül nem fogsz tudni Isten királyságának a tagjaként, polgáraként élni.
Gal 1:15 De mikor az Istennek tetszett, ki elválasztott engem az én anyám méhétől fogva és elhívott az ő kegyelme által,
Gal 1:16 Hogy kijelentse az ő Fiát én bennem, hogy hirdessem őt a pogányok között: azonnal nem tanácskoztam testtel és vérrel,
Istentől kapta ezt a kijelentést, nem törődött testtel és vérrel, azt sem ellenőrizte, hogy az ő tudományos elméje mit szól ehhez. Csak Isten szelleme volt, aki által megkapta ezt a kijelentést. Csak azzal törődött, hogy Isten szelleme igazolja ezt igaznak vagy hamisnak, csak ez volt számára fontos. Az emberek képesek megcsalni téged, és Isten szelleme szükséges ahhoz, hogy biztosan tudd, Ő mit akar. Az ördög az, aki megcsal, s te meg tudod próbálni a világban levő szellemeket. Pál az Ige szerint arra lett elhívva, hogy a pogányoknak hirdesse az evangéliumot. Pál mondja: nem szégyellem Isten evangéliumát, mert Isten ereje az minden hívő üdvösségére. Hirdette először a zsidóknak aztán a görögöknek. A Messiás a zsidókhoz jött. A zsidók elvetették Jézust. Az akkori vezetők nem akarták őt, mert felépítették a kis felekezetüket. Kis királyságot építettek fel.
Pálnak ki kellett mennie a pogányokhoz, elment a görögökhöz. Azokhoz ment, akik holdat és bálványokat imádtak. Kábítószeresekhez és prostituáltakhoz ment, azokhoz, akik ötször is házasodtak. Isten azt mondta: veszem őket, és megtisztítom őket, kiveszem őket a világból, és nekik prédikálok. Pál azt mondta: nem érdekel, hogy milyen emberek, hogy kik is ők. Abban az időben csak a zsidóknak volt meg a lehetőségük arra, hogy igaz emberek legyenek. Ők vitték a Tórát, nekünk az evangéliumot kell vinnünk. Be kell töltenünk az elhívást, amit Isten belénk helyezett. Te kiválasztott vagy (Ef.1) már a föld alapjainak felvettetése előtt.
Mit is jelent ez? Kivett egy csoportból Isten, kiválasztott, kihívott azért, hogy Isten királyságában kitanítson. S aztán visszamenj a csoportba, és mindenkit Krisztusivá tegyél. Azért, hogy ne menjenek a pokolba.
Miről van szó? Az EGYHÁZRÓL. Mi is történik itt? Ezen a sziklán építem fel – mondja az Ige. Jézus nem azért jött, hogy felekezeteket alapítson. Nektek, akik Jézus népe vagytok, a fejetek Krisztus. Mit kell tennünk? Valamit le kell töltened a szívedbe (Ef.1). A te winchesteredre. Az Egyházat Jézus sohasem úgy tervezte, hogy a világtól elválassza. Te vagy az, aki ki kell, hogy menj oda, hogy tápláld a szegényeket, felruházd a mezíteleneket, hogy elmenj a börtönökbe – rád vár! S ehelyett mit teszünk? Ülünk az Egyházban, és harcolunk, hogy milyen színű legyen a szőnyegünk.
A harc kint van, s neked ott a helyed – ahol küzdeni kell! Az Egyház az a főhadiszállás, olyan, mint egy iskola, ahol megtanítanak Isten Igéjére. Nem a főhadiszálláson kell harcolnod, hanem kint a mezőn. Arra kell ösztönzést érezned, hogy az emberek közé menj, mert az van benned, ami a többiekben nincs. Pál ezt imádkozta mindennap: szükségünk van egy letöltésre a mennyből.
Isten adott nekünk egy bankot. Semmit nem tudtam a bankról (mint chicagói pásztor, van egy bankja – ford. megj), Isten tudja, mi vár ránk, s mire van szükségünk. Egy felekezet, ha megalakul, megépíti a kerítését magának, pedig Isten azt az egy-két embert (akik megalakították) arra hívta el, hogy új dolgokat mutasson Krisztus testében.
Amikor arról beszéltem másoknak, hogy Isten akar adni nekünk egy bankot, kinevettek. De nem tanácskoztam testtel és vérrel. Én Istentől hallottam, s az üzenetet letöltöttem a bensőmbe, és elkezdtem kivitelezni, amit Ő mondott nekem. Igyekeztem tanulmányozni ezt a dolgot, és olvastam, hogy egy pásztor már 1821-ben akart bankot alapítani. S 2002-ben az interneten megtudtam, hogy 190 billió dollárt fizettek be az egyházak a bankokba. “Hű, hol van ez a pénz?” – mondtam magamban.
Ha néhányan szellemben meglátjuk ezeket a dolgokat, akkor a sátán alá tudunk fűteni. Miért van ez a pénz a bankokban? Hiszen azok a sötétség uralma alatt vannak. Miközben mi vagyunk a világ világossága! S azt gondoltam, mi lenne, ha a mi bankjainkba fektetnénk ezt a pénzt? Ha ezeket a pénzeket kamatoztatnánk, akkor nagyon sok gyülekezeti épületet tudnánk hitel nélkül felépíteni. Ez bizony üzlet. S mi történt? Lett egy bankunk! Isten adott egyet! Emberek támadtak meg, hivatalok próbálták megmagyarázni, miért nem szabadna nekünk bankunknak lenni. De Isten kegyelme van rajtunk, Isten kegyelme. Honnan kaptam én ezt? Onnan, hogy mindennap megvallottam az Igét. Isten ígéretei nem automatikusak – egyetlen ilyen sincs. Előbb be kell töltened, utána el kell sütnöd azokat.
Ti különlegesek vagytok, különböztök a világtól! Új szaktudásotok van, új képességeitek vannak. József üzleti iskola – azóta van már egy ilyenünk is. S ez már a világban működik.
Azt sem gondolta senki , hogy megveszünk egy bevásárló központot, ugye? Honnan jött ez az ötlet? Hagin testvértől. Ő azt vallotta, hogy amit kimond, az a háttérben érte dolgozik. Mint ahogy Pál is azt mondta, hogy mindennap érte dolgozik.
Ef 1:16 Nem szűnöm meg hálát adni tiérettetek, emlékezvén reátok az én könyörgéseimben; (mert én mindig imádkozom az Úr Jézus Krisztus Istenéhez,
Ef 1:17 Hogy a mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőségnek Atyja adjon néktek bölcsességnek és kijelentésnek (belelátás a titkokba és rejtélyekbe) Lelkét (Szellemét) az Ő megismerésében (az Ő mély és egészen közeli, bensőséges megismerésében);
Ef 1:18 És világosítsa (elárasztja világossággal) meg értelmetek (szívem) szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége (hogy képesek legyetek megérteni a reménységet, amire elhívott titeket, és hogy milyen dicsőséges az Ő öröksége a szentekben, az Ő elválasztottaiban), mi az Ő öröksége dicsőségének a gazdagsága a szentek között,
Ad kijelentést, Isten ismeretét.
Ef 1:19 És (így megtudjátok és megértsétek) mi az Ő hatalmának (erejének) felséges (mérhetetlen, határtalan, mindent meghaladó) nagysága irántunk (bennünk és értünk), akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint (ahogy megmutatta ezt az Ő hatalmas erejének munkájában, amit Ő megmutatott)
Ef 1:20 Amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és (fel)ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben (mennyei helyeken).
Lehet hogy ti a kereskedelemben vagytok elfoglalva, a szórakoztató iparban, vagy akármiben. De Isten azt mondja az Ef 3-ban, hogy az utolsó időkben a bölcsesség sokszorosan, többszörözve fog kiáradni az Egyházba, és új dolgokat fog rajtatok keresztül megvalósítani, amit a világ még soha nem látott. Azért, mert ti vezetővé váltok. Mert amikor a megigazultak hatalomba kerülnek, az emberek örvendeznek. A világban ha elromlik valami, a szakértőkért a gyülekezetbe kellene jönniük. Isten így tervezte el.
Ezt az Igét támogatja meg a Kol 1:9 Azért mi is, amely naptól fogva [ezeket] hallottuk, nem szűnünk meg érettetek imádkozni, és (különlegesen) kérni (értetek), hogy betöltessetek az [Isten] akaratának teljes, (mély és tiszta) megismerésével minden (fajta) lelki (szellemi) bölcsességben (átfogó, belelátásban I útjaiba és céljaiba) és értelemben (szellemi dolgok megértésében és megkülönböztetésében). Kol 1:10 Hogy járjatok (éljetek és viseljétek magatokat) méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére (arra vágyva, hogy tetszetek neki minden dologban), minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén (minden jó munkában) és (egyenletesen fejlődvén) nevekedvén az Isten megismerésében (teljesebb, tisztább belelátással, ismerettel, és felismeréssel);
Kol 1:11 (azért imádkozunk, hogy legyetek megerősítve ) Minden erővel megerősíttetvén az Ő dicsőségének hatalma (ereje szerint ) [hogy gyakoroljátok] minden kitartásra és hosszútűrésre (türelmet) örömmel; (Ampl.Bible)
Isten arra vezet, hogy imádkozzam a családért, a szolgálatért. Ezt teszem. Ez Isten ismerete. Erről beszél a 2Péter 1. S ezáltal jön Isten drága ígérete az életünkbe. Át kell alakítanunk a gondolkodásunkat a gyülekezettel kapcsolatban, amikor arra gondolunk, hogy nekünk csak szégyellni valónk, hátrányaink vannak. Ha tovább lépsz ebből az állapotból, meglátod, hogyan is élt Jézus! Úgy kellene, hogy éljünk a földön, mint mesterek.
A Jel. 19 úgy ír Jézusról, mint királyok Királya. Mi királyok vagyunk. Jézus uralkodott a sátánon és a sötétség erőin, félelem nélküli élt, nem volt semmi félelemérzése – még a halállal szembesülve sem -, nem volt pénzügyi hiánya, nem hagyta, hogy elutasítottság uralkodjon el rajta, mindig tudatában volt a Fiúságának, és teljesen szabad volt a bűntudattól. A Biblia azt mondja, hogy a bűneidről és engedetlenségeidről Isten már nem emlékezik meg. Azt mondja neked: elfelejtettem. Te is felejtsd el. Tehát megigazultság-tudat. Menj tovább megigazultként és ne kövess el több bűnt. Mikor teniszeztem, az oktató azt mondta: ne úgy játssz, hogy ne csinálj hibát. Csak arra gondolj, hogyan győzz. Ilyen egyszerű teniszezni? Gondoltam. Ne arra gondolj, hogy ne veszíts, hanem arra, hogy győzz!
Ha kocsit vezetsz, és folyamatosan arra gondolsz, nehogy lehajts az útpadkára, biztosan ezt fogod tenni, mert a fókuszod rossz helyen van. Ne próbálj meg ne bűnözni, hanem fókuszálj a megigazultságodra. S ha kimégy a világba, nem fogsz hibázni. Kimégy a világba, és nem fogsz kudarcot vallani.
Ján16,33 Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem (tökéletes békétek és bizalmatok). E világon nyomorúságtok (és próbák, gyötrelmek, bánat, aggodalom, nehézségek, rombadőlés, bukás) lészen; de bízzatok (legyetek jókedvűek, azaz: legyetek biztosak, kétség és félelem nélküliek, vegyetek bátorságot, ): (mert) én meggyőztem a világot. (legyőztem: megfosztottam ezt a hatalmától hogy ártson nektek és legyőztem ezt tiértetek)
A sátánt Jézus megfosztotta azoktól a képességeitől, amivel árthatni tudna, amivel bántani, elpusztítani tudna, vagy kurdarcra kényszeríthetne téged. Nemcsak a képességeitől, de a jogától is megfosztotta az Úr.
Zsolt 55:23 Vessed az Úrra a te terhedet (engedd el a súlyát), ő gondot visel rólad (meg fog őrizni téged), és (soha) nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz (hogy a következetesen igaz elmozduljon, más helyre kerüljon: elessen, elcsússzon, v kudarcot valljon).
Hát nem fantasztikus? Be tudsz lépni az üzleti életbe úgy, hogy nem kell félned a kudarctól. Felhívom a figyelmedet, hogy ezt az Igét a szívedbe kell ültetni. Míg csak az elmédben van, nincs ereje. Tehát a bensődbe kell ültetned.
Az Egyháznak ki kell mennie a világba! A szellemi sötétség, ami a világban van, évtizedekig következmények nélkül rombolt. Itt az idő, hogy az Egyház erre veszélyt jelentsen végre. Erőszakos, veszélyes – Mt evangéliumra gondolok: Isten királyságát az erőszakosok ragadják meg. Mi vagyunk azok, akik ellene kell, hogy menjünk e világ sötét világbíróinak, fejedelemségeknek, hatalmasságoknak, akik okai annak, hogy az emberek csapdába esnek, elbuknak. De ha megjelenünk, visszanyerjük az embereket, az épületeinket, és lebontjuk ezt a világrendszert. Eddig egymás mellett éltünk ezzel a rendszerrel, de azért vagyunk, hogy szétromboljuk azt.
Amikor erre a pontra elértünk, kicsit másképp kell viselkednünk. Először is szükségünk van egy királyság-viselkedésmódra, tudatra. S az első lépés ehhez, amit korábban már mondtam, hogy az Egyház nem egy felekezet. Szükséges, hogy a felekezet-gondolkozásod átváltozzon királyság-tudatúvá.
Amíg nem vagy ilyen, addig lehet, hogy úgy tűnik, hogy ezek az erősségek, hatalmasságok, e világ bírói hatalmas erővel rendelkeznek, de amint a színen megjelenik egy ilyen királyság-tudatú hívő, sátánnak meg kell hajtania a térdeit. Ez történt Jézus esetében. Démonikus ember került Jézus elé (Mrk 5). Jézus éppen a tó túlpartjáról jött át egy csónakban, és még a tavon voltak, mikor egy hatalmas vihar csapott le rájuk, hogy elsüllyessze őket. A tanítványok, akiknek többsége halász ember volt, nagyon féltek, és kérték, tegyen már valamit. Kérdezték: Mester, nem törődsz vele, hogy elveszünk?! És Jézus felkelt, megdorgálta a szelet, és azt mondta a viharnak: csendesedj el. S nagyon érdekes ezután ami történt: hozzájuk fordult, és kérdezte: miért vagytok ilyen félénkek? Ez bizony azt mutatja, hogy nincs hitetek.
Emlékeztek, a múltkor a Mrk 4-ről beszéltünk, amely egy kérdést vet fel nekünk: hát nincs egy király bennünk? Egy király törvényt alkot. Jézus tudatában volt annak, hogy Ő király. Felkelt, és beszélt a viharnak. Nem kérte az Atyát, hogy csináljon már valamit vele, hiszen az Atya korábban már adott neki hatalmat, hogy Ő tegyen valamit ezekkel az erőkkel. De ha mi magunkat nem úgy látjuk, ahogy Isten lát bennünket, akkor ez befolyásolja a viselkedésünket. Az ellenség azt akarja, hogy féljünk a pénzügyi ellehetetlenüléstől, alsóbbrendűségi érzéstől, betegségektől. Mindentől. De van egy jó hírem számodra: szeretnék egy olyan képet festeni a saját magadról, ami azt mutatja, hogy felül vagy és nem alul. Hogy képes vagy beszélni a hegynek, parancsolni tudsz neki, hogy mozduljon el, és annak bizony ENGEDELMESKEDNIE KELL.
Ahogy tehát Jézus átért a túlpartra, jött egy démonizált ember: sírt, pusztította magát, meztelen volt, senki sem tudott mellette elmenni. Hasonlított egy galerihez, amelynek környékén senki sem mer átmenni. Jézus királyság-tudatú volt. Lehet hogy az erősségek, hatalmasságok erősnek tűnnek, de ha egy királyság-tudatú ember csöppen egy ilyen helyzetbe, akkor az a helyzet meghajtja a térdét ezelőtt a testvérünk előtt.
Menjünk csak vissza az Ószövetségbe: Józsefet rabszolgaként vitték Egyiptomba, de József királyság-tudatú volt, királyként látta magát. Nem tudsz annál magasabbra kerülni, mint ahogy látod magad. József első miniszterré emelkedett, és a fáraó azt mondta neki: te jössz mögöttem a királyi hintón, és a népnek meg kell hajolnia előtted, ahol jársz. A Biblia azt mondja: Jézus nevében minden démoni térdnek meg kell hajolnia előtted. Nézd meg Smith Wigglesworthot, nézd meg azokat, akik királyság-tudatúak. Ha bemennek egy szobába, és ott találkoznak démonizált emberekkel, akik belekötnek, s mondják: tudjuk, ki vagy… Biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek félnek a királyság-tudatú emberektől. Lehet, hogy Isten királysága már a bensődben van, de vajon királyság-tudatú vagy már? Amikor az erő kiáramlik a bensődből, amikor a világosság olyan fényes, ami kiárad a bensődből, mint a nap…
Egy afrikai törzsről láttam egy filmet, akik egy evangélista munkája nyomán megtértek, és a törzsfőnök mondta: amikor olyan messze voltál, hogy még az alakod sem tűnt fel, már egy nagy fényességet láttunk.
Ezek az afrikaiak nem ismerték a mi keresztény szlogenjeinket, fogalmainkat. Amikor elmegyek Jamaicába, vagy máshová, és olyanokkal találkozom, akik még nem civilizálódtak a mi fogalmaink szerint, és felszállok egy buszra, rám köszön egy ember: Isten áldjon. S kiderül, hogy ő valahol egy szolgáló testvér. Kérdezem: honnan ismersz? S mondja: fény vesz körül téged. De a démonok még könnyebben fedezik fel ezt a sugárzó fényt. Tudnod kell, ki vagy, amikor belépsz egy szobába. Mert minden térdnek meg kell hajolnia előtted. És a káoszból rend lesz! Gyerünk, kezdj el úgy járni, beszélni, öltözni, mintha valaki lennél! És a Szent Szellem mint tanító meg fog tanítani téged, hogyan beszélj helyesen. A királyi család bizonyos szavakat nem mond ki. Te egy másik kormány küldöttje vagy, ezt úgy hívjuk: Isten királysága.
Abban a királyságban, amiben most élsz, demokrácia van. De I királysága különbözik ettől. Hogy tökéletesen tudj élni Isten királyságában, királyság-tudatúnak kell lenned. Ha demokrácia-tudatúként akarsz I királyságában élni, működni, cselekedni, akkor csak kudarc, és kétségbeesés fog rád várni. Isten királysága teokrácia és nem demokrácia. Az uralkodó egyetlen személy. Isten téged királyként küld. S ha ebben a világban királyként élsz, nincs szavazatra szükséged. A demokráciában szavazni kell, ugye? S ha szavazunk, tudunk tiltakozni is. Isten királyságában viszont nincs lehetőséged tiltakozásra. Akármit felszabadítok, megkötözök, vagy eloldok – ezek megtörténnek. Nincs szükséged jóváhagyásra, mert királyként élsz.
Egy férfi kérte, hogy találkozhasson velem. „Te vagy az első – mondta -, akitől hallottam Isten királyságáról, majd elmentem Kolumbiába, ott találkoztam egy kábítószer kartellal, s beszéltem nekik Isten királyságáról, és ezek az emberek megtértek. A rendőröket érdekelte, mi történt – azok is megtértek. Elmentem a börtönbe, ahol a drogdílereknek ugyanerről beszéltem – ők is megtértek. S képzeld, most kérte a legfőbb bíróság és legfőbb bírók, hogy beszéljek Isten királyságáról.” Isten királysága uralkodik mindenek fölött!
Isten királyságával jön a hatalom és erő. Pál írta: nem szégyellem Isten evangéliumát, mert az Isten ereje minden hívő üdvösségére. Az evangélium – erő. Velünk angyalok jönnek, akárhová is megyünk. És készek velünk jönni. Ha hiszel benne, ez fog működni az életedben. Isten ismeretéből fakad, táplálkozik a te királyság-tudatod.
Az ördög hazug – Jézus a Messiás.
A Biblia mondja, teremtő erővel rendelkezel. Ha azt mondod, igen, a menny is azt mondja: igen. Ha azt mondod: nem, a menny is azt mondja: nem. Ha azt mondod, megtiltom, a menny is azt mondja: megtiltom. A természetfelettire van szükség ahhoz, hogy a látható világ megváltozzon. S az én feladatom, hogy megváltoztassam, és új rendet alakítsak ki itt a földön. Ez a mi feladatunk, és te is meg tudod tenni, ha tudod, hogy ki vagy!

Fordította: Orbán Tibor




2013. január 30.

A kapcsolatról


Készítette: Keresztény szépségportál


Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.

Regina Brett

www.keresztenyszepsegportal.hu

A hatalom eszköze Isten kezében fegyver az életre.


Készítette: TeológiaBlog 
Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. (Zsid 4,12)
A kétélű kard a Bibliában sok helyen szerepel a hatalomszimbólumaként és az ítélet eszközeként. Érthető a párhuzam, hiszen a korabeli katonáknak a legfontosabb fegyvere volt, amit kötelesek voltak tisztán és élesen, vagyis mindig harcra készen tartani. Alegfélelmetesebb és leghatékonyabb kézifegyver volt a kétélű kard. A Zsidókhoz írt levél szerzője azt írja, hogy Isten igéje még ennél az eszköznél is hatékonyabb. Naturalisztikusan írja le, hogy az ige a kardhoz hasonlóan (a görögben szó szerint) behatol az emberbe, és elválasztja a belső szerveket egymástól, sőt megítéli a szív gondolatait és szándékait – erre egyetlen kétélű kard sem lenne képes. A görög szövegben ez a bizonyos szétválás szó nem a kettévágás értelmében szerepel. Itt elválasztásról és megkülönböztetésről van szó. Az Isten igéje az emberben elválasztja, megkülönbözteti egymástól az
  • elmét és a lelket,
  • az ízületeket és a velőket,
  • a szív gondolatait és szándékait.
Miért van erre szükség? Azért, mert az ember maga a bűneset óta nem képes erre a szétválasztásra. Ez többek között azt is jelenti, hogy nem tudjuk különválasztani az isteni akaratot az emberitől, az igazat a hamistól. A legtipikusabb megjelenési formája ennek, amikor azt hisszük, hogy amit mi gondolunk, az az igazság, és ezért szentül meg vagyunk róla győződve, hogy azt kellene cselekednie Istennek. Ő azonban azt mondja:
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim. (Ézs 55,8)
Nagyon fontos szétválasztani a saját gondolatainkat Isten gondolataitól, a saját akaratunkat Isten akaratától. Sok ember Istenben való csalódottságának az az oka, hogy nem tudja megkülönböztetni a kettőt; erre egyedül Isten igéje képes.
Hogyan is történik ez a szétválasztás?
  • Szétválasztja az elmét és a lelket: az eredeti szövegben itt a pszükhé és pneuma szavak szerepelnek, amit ebben az esetben a legjobb úgy fordítani, hogy az ember természetes lelkét (pszükhé) elválasztja az Istentől belehelyezett szellemtől (pneuma). Hogy az ember meg tudja különböztetni, hogy mit akar ő, és mit akar Isten. Hogy ne gondolja azt, hogy a saját gondolatai az Isten gondolatai.
  • Szétválasztja az ízületeket és velőket: a Bibliában az ízületek, mint a test összetartására szolgáló részek, testi lényegünk szimbólumai, míg a velők a belső, nem látható dolgokért felelősek, amilyenek például az érzelmek, a gondolkodás. Vagyis szétválasztja testi mivoltunkat a lelki mivoltunktól. Az embernek így megszűnik a testi irányítottsága. Nem gondolja többé, hogy feltétlenül az a jó neki, amit a teste diktál.
  • Szétválasztja a szív gondolatait és szándékait: az embernek vannak az aktuális gondolatai, amikor valamiről valamit gondol, és van a szívének a szándéka, vagyis az alapgondolkodása, a legalapvetőbb működési mechanizmusa. Ez a különbségtétel végigvonul a Biblián. Gonosz az ember szívének szándéka ifjúságától fogva. (1Móz 8,21) Szívünk legmélye a bűn miatt gonosz, és ezt magunk nem is tudjuk megváltoztatni. Ezért el kell választani az aktuális gondolatoktól, akkor hiába ilyen az alapgondolkodásunk, nem fogunk egyes helyzetekben eszerint cselekedni.
Isten igéje ezekkel a szétválasztásokkal komoly belső átalakítást végez bennünk. Aki eddig önmaga mércéje volt, testi mivoltának és a bűneset miatt megromlott szívének irányítása alatt élt, abban Isten igéje hatni kezd, és az ember megismerheti az isteni gondolkodásmódot, ami igazságra vezet, élteti a testet, beirányozza a lelket és megtisztítja a szívet.
http://www.teologiablog.hu/isten_kardja/



A SÁTÁN MARKETING STRATÉGIÁI...NE FOGADJ EL MINDENT GONDOLKODÁS NÉLKÜL


Készítette: Teológia Mennyei Maflás

A Sátán Felkeltette az ember szükségét egy olyan termék iránt, amely halálba vitte.
Ahogy a Sátán tanítással vette el az emberek értelmét, úgy tanítással kell visszaadni nekik azt. A kígyó ravaszabb volt minden mezei vadnál.” Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcsességedet fényességedben; a földre vetettelek…(Ezékiel 28,17)” Mondta neki Isten.

Marketing nyelven a szükséglet: valamilyen alapvető elégedettség hiánya (fiziológiai, szellemi, stb.)

A betöltetlen vágyakon keresztül tud munkálkodni a Sátán. Az ember bölcsebb akart lenni. Tudni akarta, hogy milyen a rossz. Istenhez hasonlatos akart lenni.

Az igény, az amikor egy konkrét termékkel akarjuk szükségleteinket betölteni. Jelen pillanatban itt a jó és rossz tudásának gyümölcséről beszélhetünk.

A Sátán marketing stratégiáját tekintve piac követő. Isten a piac vezető...az Ő ötleteit utánozza pl.: kereszt-fordított kereszt.

MARKETING kiterjesztett értelemben: minden értékkel rendelkező jószág (termék, szolgáltatás, eszme, ötlet, stb.) cseréje. Az üzleti szférán túl kiterjed a nem nyereségorientált területekre is, mint pl. az oktatás, egyházak, stb.

Sátán felkeltette Éva szükségét, saját nyeresége érdekében. Fellépett az elégedettség hiánya, ami korábban nem volt. Egy magasabb szintű ember lehetne...gondolta. Igénye a jó és rossz tudás fájának gyümölcse. „kedves a szemnek, és kívánatos az a fa a bölcsességért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is…” Így bukott el az első ember.

A mai korszellem el akarja hitetni az emberrel, hogy fogyasztó. Értéktelen bizonyos tárgyak birtoklása nélkül. A televízió segítség a tömeg manipulációban. Családok értékes idejét képes elvenni egymástól, hosszú távon generációkat képes elrontani. A TV neveli gyermekeinket.Voltak idők nem is olyan régen…mikor az egyház része volt az oktatásnak. Kivették a hatalmak az egyházat az iskolákból, megmaradt az erkölcs…ami generációkon át felhígult. Ez van ma. Olcsó szlogenek tanítják az embert.

A wikipédia szerint:
„ A szlogen jelentése magyarul: jelmondtat. A reklám-szakirodalom szerint: A szlogen szó a kelta nyelvből eredeztethető, jelentése: pusztába kiáltott szó.
Szlogeneket, jelszavakat használnak különböző érdek csoportok arra, hogy hosszú magyarázkodások helyett, egy-egy találó mondattal mintegy azonnali hatást érjenek el, egy pillanat alatt meggyőzővé váljanak, az emberek lehetőleg kívánságaik szerint cselekedjenek, kövessék őket, higgyenek nekik, vásároljanak, álljanak melléjük.A szlogen formailag hasonlíthat a közmondásokra, a kinyilatkoztatásokra, a cáfolhatatlannak tűnő bölcsességekre.”

A Sátán tanítással veszi el az emberek értelmét, tanítással vissza lehet adni nekik. Olcsó féligazságokkal csap be, az eredetit hamisítja.Gondolkodás nélküli elfogadásra akar rávenni. A csatatér az elme, a döntéseidet akarja.

Lássunk néhány jól ismert szlogent:
-Mert megérdemlem (Isten kegyelme ingyenes ajándék, ha dolgoznunk kellene érte, már munkabér)
- Dönts okosan! Egyszer élsz. (Válaszd Jézust, döntéseiden keresztül alakul az életed)
- A legtöbb mi adható (János 15,13)
- Az öröm forrása (Jer 2,13 repedezett kutakból elfolyik az öröm)
- Alap, amelyre építhet (Luk 6,48 kősziklára épített fundamentum)
-Bízz a szomjadban (Zsoltárok 37,5, mert hát a szomjad nem tud megszabadítani)

A példa illusztrálja, hogy a gondolatok és eszmék milyen könnyen eltérnek az igazságtól. Zsoltárok 34,2Az Úr igéje igaz. Így jó tanácsként, kérlek ne fogadjatok el mindent gondolkodás nélkül, mert hát a döntéseinken keresztül alakul az életünk. 2Kor 3:17 Az Úr pedig a Lélek; és ahol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.

Isten áldjon Titeket

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


Készítette: Lisa Szanyel


Szeretteim, azt szeretném, hogy eljussatok az igazság, az igazságosság és az átláthatóság helyére, rejtegetnivalók nélkül. Ehhez arra lesz szükség, hogy elforduljatok minden vétektől és bűntől -- mindentől, aminek szégyen és gyalázat a gyümölcse. A Szellememtől jövő bűntudat által fogom megmutatni, hogy mi az, amivel le kell számolnotok, mondja az Úr. Semmi sincs rejtve Előttem; minden nyilvánvaló. Sehová sem tudtok elmenni, ahol ne látnálak titeket.

Zsoltárok 139:7-12 Szellemed elől hová fussak? Jelenléted elől el nem rejtőzhetek! Ha a Mennybe szállnék fel, ott vagy, ha a holtak közé fekszem, ott is jelen vagy! Ha a hajnal szárnyaival szállanék, és a tenger túlsó szélére költöznék, ott is kezed vezetne, jobb karod ott is megtartana engem! Ha azt mondom: „A sötétség elborít engem, az éjszaka biztosan eltakar előled!” Még a sötétség sem tud elrejteni szemed elől, neked még az éjszaka is világos, mint a nappal, a sötétség pedig világosság!

Faith Tabernacle, ft111.com
(Gyuri Naploja)

Joel Osteen: Merj hinni!


Készítette: Élő Víz

14,12 A másik Pártfogó ígérete "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek. (János)

Van egy orvos barátom. Évekkel ezelőtt, amint késő éjszaka hazafelé vezetett az autópályán, látott egy balesetet és megállt, hátha tud segíteni. Halálos kimenetelűnek nézett ki.

Egy fiatalember feküdt a hordágyon, és a mentősök már hosszú ideje küzdöttek érte. Próbálták újraéleszteni. Amikor a barátom odaért, éppen készültek letakarni a fiatalembert. Minthogy orvos volt, megengedték neki, hogy megnézze. Ő a fiatalember fölé hajolt és elkezdett imádkozni érte: „Istenem, adj neki még egy esélyt. Add, hogy visszaköltözzön belé az élet. Add, hogy újra elkezdjen verni a szíve, és beinduljon a tüdeje.” Egy pár percig hittel imádkozott. Nem volt lelkipásztor, és nem volt teológiai képzettsége sem. Egyszerűen csak hitte, hogy Istennel minden lehetséges. Elhitte, amit Jézus mondott, hogy nagyobb dolgokat is fogunk cselekedni.

Mialatt imádkozott, a fiatalember köhögni kezdett. A mentősök majdnem elájultak meglepetésükben. Néhány másodperc múlva kinyitotta a szemét, és nem sokra rá, már fel is tudott ülni. Ez a fiatalember ma is él, teljesen meggyógyult és jó egészségnek örvend. De ha a barátom nem hitte volna, hogy Isten hatalmas dolgokra képes, akkor nem biztos, hogy most itt lenne. Isten arra vár, hogy valaki higgyen a nagyobb dolgokban, nagyobb erőben, nagyobb kenetben, nagyobb befolyásban, nagyobb győzelemben. Arra vár, hogy jöjjön valaki, aki nem szorítja Őt korlátok közé.

Lehet, hogy most ezt gondolod: „Joel, ez nagyon bizarrul hangzik a mai világban.” Igen, de a mi Istenünk bizarr dolgokra képes! El sem tudod képzelni, mit tervez számodra! Isten valami ámulatos dolgot akar cselekedni, hogy megmutassa a nagyságát rajtad keresztül. Nem azért, hogy miénk legyen a dicsőség, hanem azért, hogy Ő dicsőüljön meg. Ha nem szorítod Őt korlátok közé, és hiszel a nagyobb dolgokban, ámulni fogsz azon, amit cselekedni fog.

Józsué pontosan ezt tette. Egy nagy csatát vívott a seregével, és már közel voltak ahhoz, hogy végezzenek az ellenséggel, azonban már későre járt és a nap kezdett lemenni. Józsué tudta, ha nem végeznek velük, akkor erőt gyűjtenek, és újra megtámadják őket. Egy hosszabb napra lett volna szüksége. Legtöbben úgy gondolkodtak volna: „Hát ez nem jött össze. Több időre lett volna szükségem, de hát ez van.” Azonban Józsué nem így tett, ő bátor volt. Felnézett az égre és így szólt: „Nap, maradj veszteg Gibeónban, te is hold, az Ajjálón-völgyben!” (Józsué 10:12) Majd így folytatja a Biblia: „És veszteg maradt a nap, megállott a hold is, míg ellenségein bosszút állt a nép” (Józsué 10:13). „Nem volt ilyen nap sem azelőtt, sem azután, hogy emberi szóra így hallgatott volna az Úr, mert harcolt Izráelért” (Józsué 10:14).

Kedves barátom, hiszem, hogy eljön a nap, amikor álmélkodni fogsz azon, amit Isten cselekszik, ha mersz hinni. Tartsd nyitva Előtte a szíved, legyen Felé várakozásod, és olvasd az Ő Igéjét, hogy a hited növekedni tudjon. Ha első helyre teszed Őt és közel húzódsz Hozzá, akkor meg fogod látni a nagyobb dolgokat, amiket érted cselekszik!

Joel Osteen

Adok - kapok


Készítette: Szeretlek, és elfogadlak olyannak, amilyen vagy

Amit adsz, azt te is vissza kapod, - noha lehet, hogy onnan, ahonnan a legkevésbé várnád.
Paulo Coelho
 


E. W. Kenyon Vérszövetség


Készítette: Melinda Vörösné

Jogom van a kegyelemre, enyém lett
A vérszövetség alapján,
Jogom van, hogy békém legyen végtelen,
A vérszövetség alapján.
Jogom van, hogy örvendezzek szüntelen,
A vérszövetség alapján,
Jogom van, hogy erőm legyen végtelen,
A vérszövetség alapján.
Jogom van az egészségre, az én Atyám gazdagsága szerint,
A vérszövetség alapján,
Átveszem most gyógyulásom, a sátán köteléke megtörik,
A vérszövetség alapján.
Jogom van, hogy győztes legyek a harcban,
A vérszövetség alapján,
Bátor szívem nem lankad el,
A vérszövetség alapján.
Jog szerint használom Jézus hatalmas nevét,
A vérszövetség alapján,
Imámmal szétzúzom sátánnak erejét,
A vérszövetség alapján.
Győztesen vívom minden csatám,
A vérszövetség alap

Flach Ferenc - Mikor szomjas szívem vár

2013. január 29.

Az okos beszéd értéke


„Lehet bőven arany és gyönygy, de legdrágább kincs az okosan beszélőszáj” (Péld. 20,15)