2012. július 31.

Ige Ne aludjunk


Úgy mint az az ember, aki messze útra kelve, házát elhagyván, és rabszolgáit felhatalmazván [(exúszia): felhatalmazás, hatalom, tekintély, jog, jogosultság], és kinek-kinek a maga dolgát megszabván, az ajtónállónak is megparancsolta, hogy vigyázzon.

[Más fordítás: Olyan ez, mint mikor egy külföldre utazó elhagyja házát, s rabszolgáinak meghatalmazást ad, és kinek-kinek a maga munkáját kiadja, az ajtónállónak pedig megparancsolja, hogy ébren legyen, hogy virrasszon, hogy őrt álljon].

Vigyázzatok azért [legyetek hát ébren; virrasszatok], mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?  Hogy, ha hirtelen [váratlanul] megérkezik, ne találjon titeket aludva [elszunnyadva, tétlenül, ellustulva]. Amiket pedig néktek mondok, mindenkinek mondom: Vigyázzatok [ébren maradjatok; virrasszatok]” (Márk. 13,34-37)

Ige Isten titkainak megértése:


Az Úr Jézus kijelentése az Övéinek: „… Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának [Isten királyságának] titkait, ezeknek pedig nem adatott meg. Mert akinek van, annak adatik, és bővölködik [úgyhogy feleslege lesz]; de akinek nincs, az is elvétetik tőle, amije van [amije volna]” (Mát. 13,11-12)

És: „Meglássátok azért (és vigyázzatok), mimódon (hogyan) hallgatjátok: mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, még amijét gondolja is, hogy van, elvétetik tőle” (Luk. 8,17-18

Ige: A beszéd


„Mert a te beszédedből [(logosz): szó, beszéd (annak minden fajtája: kérdés, állítás, kijelentés, tanítás, prédikáció, prófécia, közmondás; üzenet; utasítás, parancs] ismertetel [szavaid alapján nyilvánítanak] igaznak [vagyis igazulsz meg]. És a te beszédidből ismertetel hamisnak [Más fordítás: mert szavaid alapján mentenek fel, és szavaid alapján marasztalnak el téged és vonsz magadra ítéletet]” (Mát. 12,37)

Ezért figyelmeztet így a Szent Szellem: „Semmi rothadt (bomlasztó) beszéd (logosz: szó, beszéd (annak minden fajtája: kérdés, állítás, kijelentés, tanítás, prédikáció, prófécia, közmondás; üzenet; utasítás, parancs) a ti szátokból ki ne származzék (ki ne jöjjön). Hanem csak amely hasznos, (és csak akkor szóljatok, ha az jó) a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak (és hogy áldást hozzon azokra, akik hallják)” (Eféz. 4,29)

A te szád kárhoztat téged (és saját szád tesz bűnössé), nem én, és a te ajakaid bizonyítanak (vallanak) ellened” (Jób. 15,
6)

Szentlélek úgy kérünk szállj le ránk - Boanergész

Idézetek


"Akinek a szíve imádkozás elején hideg, az imádkozza a szívét melegre." (C.H. Spurgeon)

A kisfiú,és az üres virágcserép

Egyszer  régen  élt  egy bölcs és boldog király. Egy bánata volt csupán: hogy nem születtek gyermekei. Sokat törte a fejét, hogyan  segíthetne magán, míg egyszer remek ötlete támadt:

"Kiválasztom az ország legbecsületesebb gyermekét és örökbe fogadom." Nyomban  megparancsolta a szolgáinak, hogy minden gyermeknek adjanak virágmagvakat, és kihírdette:

- Aki ezekbõl a magvakból a legszebb virágokat neveli, azt fiammá vagy lányommá fogadom!

A gyerekek buzgón nekiláttak  az  ültetésnek, öntözésnek, hiszen mindanyian  szerettek volna a bölcs király fogadott gyermekeként élni. Szon Il is szorgalmasan öntözte  a  magvakat, de hiába teltek  a hetek, bizony semmi eredmény nem mutatkozott: a magvak  csak nem akartak kicsírázni.

"Milyen különös" - álmélkodott Szon Il, s végül az  édesanyjához fordult segítségért.

- Mi lehet az oka, hogy nem csíráznak ki a magvaim? - kérdezte.

- Talán másik földbe kellene átültetned õket - tanácsolta anyja.

Szon Il átültette a magvakat, de ott sem indultak fejlõdésnek. Hamarosan felvirradt  a  nap, amikor a királynak meg kellett tekintenie a  virágokat. Díszbe öltözött az egész város, a sok-sok gyerek  meg az utcára tódult, és szorongatták  a  szebbnél szebb virágokat. A király sorra elhaladt elõttük, de  bizony egy szikrányi öröm se látszott az arcán.

Az egyik ház elõtt azonban  megpillantotta a pityergõ  Szon Ilt, aki  üres virágcseréppel álldogált  az utcán. Halvány mosoly derült föl a király arcán, és maga elé hívatta a kisfiút:

- Hát te meg mit állsz itt ilyen búsan ezzel az  üres  virágcseréppel? - kérdezte tõle.

Szon Il  hüppögve  mesélte el, hogyan ültette el a magvakat, hogyan öntözte, gondozta, de azok mégsem indultak fejlõdésnek.

A király ennek hallatára karjába kapta Szon Ilt, és boldogan kiáltotta:

- Ez az én becsületes kisfiam!

Az emberek értetlenül nézték, mi történik, és egyikük lármázni kezdett:

-  Miért fogadod örökbe ezt a fiút az üres virágcseréppel?

A király ekkor így szólt:

- Minden virágmag, amit a gyermekeknek kiosztottam, fõtt mag volt. Egy sem csírázhatott ki közülük.

Az emberek erre helyeslõen bólogattak, a gyemekek  pedik, akik a pompás  virágokat  szorongatták, igencsak  elszégyelték magukat hiszen valamennyien más magvakat ültettek el.

 Csak az a mag fog becsületes, nemes termést hozni, amelyet: „Aki a jó [a nemes] magot veti, az az embernek Fia; A szántóföld pedig a világ; a jó [nemes; eszményi; kitűnő] mag az Isten országának [a mennyek királyságának] fiai; a konkoly [a gyom, a vadbúza] pedig a gonosznak fiai. Az ellenség pedig, aki a konkolyt [a gyomot, a vadbúzát] vetette [és aki azt elhinti], az ördög [a vádló, rágalmazó, uszító, hibáztató, félrevezető, ellenség, ellenálló, a sátán]…” (Mát. 13,37-39)

Az Úr lényének visszatükröződése


Én pedig meglátom orcádat, mint igaz ember, öröm tölt el, ha meglátlak, amikor fölébredek" (Zsolt 17,15).

A világ fiait a földi javak gazdagítják és boldogítják, ezeket hagyják örökül gyermekeiknek is. A hívőknek azonban másféle kincseik vannak. Mi nem e világ gazdagsága után törekszünk, hanem magasabbra és távolabbra nézünk.

A mi gazdagságunk kettős gazdagság. Itt örvendezhetünk Isten jelenlétének, odaát pedig hasonlóak leszünk majd Őhozzá. Itt mint igazak nézhetünk Istenre, mert Krisztus Jézusban megigazultunk. Milyen nagy öröm a kiengesztelődött Úrra tekinteni! Isten dicsősége, ahogyan az Krisztus arcán tükröződik, valóságos földi mennyországot varázsol körénk, és ebben van eljövendő mennyországunk ígérete is.

De nem elég csupán nézni, át is kell formálódnunk annak a képére, akire tekintünk. Ha reggel felébredünk, eszméljünk rá, hogy Urunk szépségeit kell visszatükröznünk. Ha hittel tekintünk Istenre, annak átalakító hatása lesz önmagunkra nézve is. Jézus Krisztus ábrázata mélyen belevésődik a szívünkbe, és az Ő lénye átformálja szívünket. Ez a legnagyobb öröm: meglátni Istent és Hozzá hasonlóvá válni. Mi többet kívánhatnék még. Dávid vallástétele a Szent Szellem által itt ígéretté válik a számunkra. Hiszek benne és várom beteljesülését.

Uram, teljesítsd be azt rajtam is! Ámen.

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


Oly hálás vagyok

NE FÉLJETEK!


Szerző: Guti Tünde

Különös folyamatot figyelek már régóta. Repedezik a beton az út szélén.
Széttöredezve emelkedik fel, púposodik ez a kemény aszfaltréteg a hatalmas nyárfa körül. Nőnek, vastagodnak, erősödnek szemmel nem látható gyökereik, terebélyesednek, mint maga a föld felszínén magasba nyúló fa, amely egészen mélyre, a vízhez és a tápanyaghoz bocsátja kapaszkodó karjait, szilárdan tartva vaskos törzsét és ágas-bogas, életerős koronáját.
A szétterjeszkedett gyökérzet behálózza a talajt, áthatol köveken, kavicson vagy agyagon.
AZ ÉLET MEGÁLLÍTHATATLAN!

Gyökerezzünk bele Krisztusba, álljunk mozdíthatatlanul, támadjon akármilyen pusztító vihar, tépázzon bármilyen heves zivatar!

NE FÉLJETEK!

Joseph Prince: Mondd ki azt, amit hiszel!


Joseph Prince a kimondott szóról, a megvallásról beszél: „Mit hiszel? Amikor felébredsz és jön egy rossz gondolat, mondhatod: ‘Ez soha nem fog megtörténni velem, Jézus nevében!’ Ez minden, nem kell mindig Bibliai igéket idézni. Ámen? Mondhatsz olyat a tükörbe nézve, hogy „Hiszem, hogy én vagyok a legfiatalosabb 40 éves. Hiszem, hogy én vagyok a legfiatalosabb 50 éves. Hiszem, hogy én vagyok a legfiatalosabb 60 éves.” Mondhatod ezt! Bár azt ajánlom, hogy ezt ne nyilvánosan tedd.

Ha hiszed, hogy Isten megadja neked, hogy szülő legyél, mégis éveken keresztül gyermektelen vagy, akkor ne a körülményeidről beszélj. Csak mondd azt: Látom magam, mint sokgyermekes apa. Látom magam, gyermekeimmel. Látom magam. Ámen? Nézz a testedre és mondd: Hiszem, hogy nekem van a legegészségesebb 50 éves testem. Az enyém a legegészségesebb. Ha hiszed ezt, akkor mondd ki!

Kenneth Hagin, sok évvel ezelőtt, - Kenneth Hagin, Isten csodálatos embere, a "hit atyja" volt - ágyban feküdt és Jézus szólt hozzá. Tudjátok Kenneth Hagint halálos ágyából a Márk 11:23 támasztotta fel. Ahol Jézus azt mondja: “Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe, és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy a mit mond, megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott.” Azt mondta ezerszer prédikált már erről az igéről. 17 éves korában ez az ige támasztotta fel a halálos ágyról. Leukémiás volt és szívbeteg. De ez az ige életet lehelt belé. Sokszor beszélt erről az igéről, de tudjátok Jézus mit mondott neki? “Észrevetted, hogy ebben az igében az a szó, hogy ‘mondani’ háromszor is szerepel, de csak egyszer a ‘hinni’?” Hagin megdöbbent, mert soha nem vette ezt észre. Figyeljétek meg: “Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja (először) ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe és szívében nem kételkedik, hanem hiszi (hisz, csak egyszer) hogy a mit mond (mond másodszor) megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott. Háromszor szerepel a mondani.

Sokan helyes dolgokat hisztek már most is, de ki is mondjátok? De hát én elhiszem, Pásztor! –mondjátok. De az nem elég! A hit Lelke azt mondja: “Hittem ezért szóltam” Mondd ki! Találj valakit és mondd el neki. Valaki azt mondhatja, hogy még nem látott 120 éves embert. Hát, én leszek az, Szingapúrban elsőként, a Jézus nevében. Mondd ki! Isten pedig ezt látva igy szól: Ez az én fiam! Ez az én lányom! Ez a hit szelleme. Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni. Ámen? Hiszem, hogy ez az év egészséget hoz nekem. Mondd ki! Nem kell, hogy mindig Bibliai ige legyen. Hiszen Jézushoz, a Kősziklához szólsz. Megköszönheted Neki, hogy ez a legjobb éved lesz. Az egészség éve. Mondd ki! Ha hiszed, mondd ki!

Sokan közülünk a helyes dolgokat hiszik, jó gyülekezetben vagyunk. Én is szeretek ide járni, azért vagyok itt minden vasárnap. Szeretem ezt a gyülekezetet. Helyes a hitetek. Mi a következő lépés? Meg is vallod?"Nem, én túl félénk vagyok." Akkor kimondod magadnak? Nem kell mindent mások előtt. De kimondhatod a tükör előtt. Kimondhatod az Úrnak, a Kősziklának. Kimondhatod a házastársadnak. Mondd ki! Nem elég, hogy a szívedben elhiszed, mondd ki!

Jézus azt mondta Hagin testvérnek, figyeljen oda, hogy a ‘hit’ csak egyszer szerepel az igében, de a ‘mond’ háromszor. Jézus azt mondta, háromszor többet prédikálj a ‘kimondásról’ mint a ‘hitről’. Akkor Hagin testvér elgondolkozott mennyi prédikációt hallott már arról: Higgyetek! Higgyetek! Higgyetek! És mégis mennyien küszködnek, de alig vannak olyanok, akik a beszédről prédikálnak. Jézus pedig azt mondja, hogy ha eleget mondod, akkor elkezded hinni is.

Tudjátok, vannak krónikus hazudozók, miután éveken át hazudoznak, éveken át ismételnek valamit, azután maguk is elhiszik a történetet. Ha eleget ismételed, el fogod hinni. Még akkor is mondd ki, ha nem tudod elhinni. Mondd ki!

Ha 60 évesen a tükörbe nézel és csak azt mondod: Mennyi ránc. Én azt mondom, már látlak téged ráncmentesen. Ámen? Van egy hölgy a gyülekezetünkben, akit egyik vezetőnk hónapokig nem látott. Ez a hölgy kissé túlsúlyos volt. És a vezető megdöbbent mikor meglátta, mert teljesen vékony volt. Erre megkérdezte milyen diétát próbált. ‘Semmit.’ Milyen edzést? ‘Semmit.’ Csak szóltam a testemhez: Test, te le fogsz fogyni. Mondhatod a tükörben: Látom, hogy fogysz. Ámen? Mondd! Helló karcsú srác! Helló igaz ember! Helló szépségem! Dicsőség Istennek!

Nem kell túl hangosan mondani. Valaki, aki a felesége előtt mondta magának, hogy "Helló jóképű!" A feleség még nem ismerte Jézust és azt hitte, férje megőrült. A legjobb alkalom, kimondani dolgokat, az, amikor fürdesz. A vízcsobogástól senki sem hallja majd. Ha szívproblémád van, mondd: Szívem, hiszem, hogy egészséges vagy. Parancsolom az artériáknak, hogy nyíljanak meg Jézus nevében. Nekem van az országban a legerősebb szívem, Jézus nevében. Ámen. A teljes szervezeted reagálni fog erre. Mivel itt természetfeletti dologról van szó, az Úrhoz beszélsz.

A Biblia azt mondja, hogy Jézus a hitvallásunk főpapja. Mi pedig ragaszkodjunk a reménység hitvallásához, mondja az Ige. Mondd ki, valld meg, amit hiszel!

Lehet, hogy úgy nézed az adást, hogy még nem fogadtad be Jézust. Hogyan térhetek meg Prince lelkész? - kérdezed. Nézzük meg a Róma 10, 8. versét: „Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben" Figyeljétek meg, először a szádban, mielőtt a szívedbe hullana. Ha elkezded kimondani, elkezded hinni is, ha pedig hinni kezded, egyre többet mondod ki. Akkor pedig meg fognak történni. Jézus azt mondta, hogy „meglesz neked, amit mondasz”

Elaine Tavolacci: Patakok a sivatagban



Sokan szellemileg kiszáradva érzitek magatokat, és olyan száraznak, mint a kút, víz nélkül. Még azt is érzed talán, hogy a dicsőség eltávozott az életedből (Ikábód). Ne érezd kárhoztatva magad, miközben a száraz időszakon mész át, hanem inkább továbbra is törj át és keresd Istent ezekben a meddő időkben. Ez nem a vég. Nem ért véget semmi. Jézus azt akarja, hogy tudd, hogy nem hagyott el, és újra fel akar üdíteni téged.

Az Úr azt mondja, hogy jöjjetek Hozzám a felüdülésért. Én Vagyok az élő Víz. Akik kimerültnek érzitek magatokat, gyertek, és ismét frissen feltöltelek benneteket. Feltöltöm azokat a meddő helyeket. Ahogy az Igémben megmondtam, olyan idő jött el számotokra, amikor minden testre kiöntöm a Szellememet, a fiaitok és lányaitok prófétálni fognak, a véneitek álmokat látnak, és az ifjak látomásokat látnak. Még egyszer megtapasztaljátok az eső bőségét. Ne hagyjátok, hogy ezek a meddő időszakok elcsüggesszenek benneteket, inkább használjátok ki egy olyan lehetőségként, amikor az igémen elmélkedtek, és közösségben vagytok Velem. Ennek a szárazságnak az ideje hamarosan lejár, de nektek időt kell töltenetek Velem. Ismerjetek el Engem, aki vagyok, és ragaszkodjatok az Én igémhez, mint Jákób, amikor az angyallal küzdött és azt mondta, hogy nem engedlek el, amíg meg nem áldasz engem.

Nem vagy jelentéktelen. Az Én képmásomra vagy alkotva, és pontosan téged kívánlak használni arra, hogy kiárasszam a Dicsőségemet ezen a földön, úgy mint még soha. Nem csak az életetekbe és a szolgálataitokba árasztom ki a dicsőségemet, hanem ti magatok lesztek a Dicsőségem hordozói, és ki fogjátok árasztani másokra. Ahogy tovább kerestek Engem, újra érzékelni fogjátok a jelenlétemet. Érzékelni fogjátok az udvarlásomat és hallani fogjátok a hangomat. Ahogy ezt az új talajt művelitek, megnyílnak a szemeitek, és meglátjátok a felhőt, mint egy ember kezét, ahogy a távolban közeledik. Néhányan közületek rendkívüli szellemi találkozásokat fognak átélni, amelyek a természetes értelem számára ismeretlenek. Ne érjétek be annál kevesebbel, amit Én készítettem nektek. Maradjatok meg az Igémben, álljatok ellene a csüggedésnek, engedjétek, hogy az Én szavam áthatoljon a szíveteken, és felgerjesszen benneteket, mint a csontjaitokba rekesztett tüzet. Ne fordítsátok a figyelmeteket a negatív dolgokra, csak nézzetek Rám, meg fogjátok tapasztalni a Dicsőségemet, ahogy nagy mértékben felfokozódik. Ahogy Bennem bíztok, és hisztek az Én igémben, meglátjátok egy új nap hajnalát, és a felüdülés idejeit eljönni rátok, mondja az Úr.

Akkor ugrándoz, mint szarvas a sánta, és ujjong a néma nyelve, mert a pusztában víz fakad, és patakok a kietlenben. És tóvá lesz a délibáb, és a szomjú föld vizek forrásivá; a sakálok lakhelyén, ahol feküsznek, fű, nád és káka terem. 
Ésaiás 35:6-7

Ti is, Sionnak fiai! Örvendezzetek és vigadjatok az Úrban, a ti Istenetekben; mert megadja néktek az esőt igazság szerint, és korai és kései esőt hullat néktek az első hónapban. És megtelnek a csűrök gabonával, és bőven öntik a sajtók a mustot és az olajat. Jóel 2: 23 - 24

Felele Jézus és monda néki: Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki ezt mondja néked: Adj innom! te kérted volna Őt, és adott volna néked élő vizet. János 4:10


https://blogger.googleusercontent.com/tracker/3042054485133650203-2511100390587686204?l=gyurinaploja.blogspot.com
http://feeds.feedburner.com/~r/gyurinaploja/~4/VtPYXOkAVes?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Hit Gyülekezete - A drága vér

Idézetek a szeretetről


A szeretet szívesen lesz szolgálóvá, az önzés ellenben szereti, ha kiszolgálják.


Imádság:


Uram! Köszönöm a Veled és az egymással való közösség áldott lehetőségeit! Hálás vagyok szeretetedért, melyet vágyakozok továbbadni másoknak! Ámen

A nap gondolata:


 A boldogság kellemessé tesz
A kísértés erősebbé
A bánat emberré
A sikertelenség alázatossá 
Csak a remény vezet a siker felé. 

Közösség. Istennel


Ezek pedig kitartóan részt vettek a… közösségben…(ApCsel 2:42)

 Közösség. Istennel. És ebben a közösségben maga az élő Isten mutatja be, hogy a közösség tényleg együtt jár a határtalansággal. Isten nem marad fent mennyei magasságban, hanem részt kíván venni népe életében. Ez éri el a csúcsát Jézus Krisztus születésében. Immánuel, velünk az Isten. Határtalanul! Az ég és föld Ura részt kíván venni a mi bezárt, bűnös és idegbajos életünkben. És az egész világot hívja. A kérdésem csak ennyi: miért?

Azért, mert szeret. Ő, maga a SZERETET! És ezt a tökéletes, mindent elfedező szeretetét megmutatta abban, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, az el ne vesszen. Nincs szó érdemről, nincs szó szeretnivalóságról, csak és kizárólag egy határtalan isteni aláhajlásról. Arról, hogy megérkezik Az, Aki részt kíván venni, Aki szoros kapcsolatban, Aki testvériségben, azaz koinóniában akar lenni veled és velem, - Filippi 2,5-8 - éspedig azért, hogy Te és én is koinóniában lehessünk egymással. (Lovász Krisztián)

A szív!


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet
- Holnap reggel, kezdte a sebész, Ki fogom nyitni a szívedet.

- Ott fogod találni Jézust - vágott közbe a fiú.

A sebész bosszankodva felnézett

- Fel fogom vágni a szívedet, - folytatta, hogy lássam, mennyi károsodás történt.
-De amikor felnyitod a szívemet, Jézust fogod ott találni...- mondta a fiú.

A sebész a szülőkre tekintett, akik csendben ültek.

- Miután látom, hogy mennyi károsodás történt, vissza fogom varrni a szívedet és a mellkasodat, és eltervezem, mi a következő lépés.
- De ott fogod találni Jézust a szívemben. A Biblia azt mondja, hogy Ő ott él. Minden zsoltár azt zengi, hogy Ő ott él. Ott fogod találni Őt az én szívemben.

A sebésznek elege volt:

- Majd megmondom neked, mit fogok találni a szívedben! Sérült izmokat, gyenge vérellátást, és elvékonyodott érfalakat fogok találni. Ezután el fogom tervezni, hogy tudlak meggyógyítani.
-Jézust is ott fogod találni, Ő ott él - mondta a fiú.

A sebész elment. Leült az irodájában, és magnószalagra vette a műtéttel kapcsolatos megjegyzéseit, gondolatait, sérült főütőér, sérült tüdőbe vezető erek, elterjedt izomsorvadás, (visszafejlődés) Nincs remény a szívátültetésre, nincs remény a gyógyításra, kezelésre. Terápia: fájdalomcsillapítók, és ágyban feküdni. Prognózis: itt kis szünetet tartott, egy éven belüli halál.
Megállította a magnót, de még volt mit mondania.

- Miért?? kérdezte hangosan. Miért tetted ezt??? Te juttattad őt ide! Te okoztad neki ezt a gyötrelmet és Te kárhoztattad őt korai halálra!!
Miért ?

Az Úr így válaszolt:
-A fiú az Én bárányom, nem terveztem, hogy sokáig a TE nyájadhoz tartozzon, mert ő az én nyájamnak tagja, és az lesz örökké. Itt a én nyájamban nem lesz fájdalom, olyan jólétben lesz része, amit te el sem tudsz képzelni. Szülei egy napon, találkozni fognak vele és ők is megismerik a békességet és az én nyájam gyarapodni fog.

A sebész, forró könnyeket hullajtott, de ingerültsége meg ennél is hevesebb volt. Te teremtetted ezt a fiút, Te teremtetted ezt a szívet !!! Meg fog halni hónapokon belül. Miért ???

Az Úr válaszolt:
-A fiú az Én bárányom, vissza fog térni az én nyájamhoz, amint elvégezte küldetését. Én nem azért küldtem az én bárányomat a nyájadba, hogy elveszítsem, hanem azért, hogy egy másik elveszett bárányt megmentsen.

Az orvos megértette, őróla van szó, már potyogtak a könnyei.

A sebész odaült a fiú ágya szélére, a szülők vele szemben ültek. Akkor felébredt és suttogva kérdezte:
- Kinyitottad a szívemet???
- Igen, mondta a sebész.
- Mit találtál ? -kérdezte a fiú.
- Megtaláltam Jézust- felelte az orvos.

Uram adj erőt.wmv

Smith Wigglesworth: Növekvő hit – részlet


Készítette: Melinda Vörösné
A mi Urunk csodálatos Isten, akinek útjai messze meghaladják képzelőerőnket, és akinek kegyelme és hatalma korlátlan! Egyszer Belfastban voltam, és találkoztam egy ottani gyülekezeti taggal, aki ezt mondta:
- Wigglesworth, nehéz dolgokon mentem keresztül az utóbbi öt hónapban. Volt egy asszony a gyülekezetünkben, akinek az imáira szinte lejött a menny közénk. Már nem fiatal, de ottléte mindenkinek a hitét inspirálja. Öt hónappal ezelőtt elesett, és eltörte a combcsontját. Az orvosok begipszelték, de amikor nemrég levették a gipszet, újra elesett, és mivel nem jól forrt össze a csont, megint eltört.
Elvitt a házhoz, és az idős nő ott feküdt a szoba jobb oldalán. Mondtam neki:
- Na, most jobb valamivel?
- A kórházban már nem tudnak mit tenni. – mondta – Az orvosok szerint annyira öreg vagyok, hogy a csontok már nem kötnek. Hiányoznak belőlük a szükséges anyagok, így fölösleges kórházba mennem – szerintük egész életemben nem kelhetek föl.
- De Istennek azért hisz, ugye? – kérdeztem.
- Igen – mondta – amióta csak hallottam, hogy Smith Wigglesworth Belfastba érkezik, egyre jobban megerősödik a hitem, és ha imádkozik értem, a hit teljes lesz. Tudom, hogy nincs az a földi erő, amely összeforraszthatná a csontjaimat, de azt is tudom, hogy Istennél nincs lehetetlen.
- Hiszi, hogy Ő akár itt, most is képes önt meglátogatni? – kérdeztem.
- Igen – mondta.
Leírhatatlan érzés, mikor az emberek a szemem láttára élik meg a valóságos hitet. Isten tudott a kétszer törött lábról. Azt mondtam a hölgynek:
- Mikor imádkozom, Isten tenni fog valamit.
A férje is a szobában ült. Négy éve nem tudott fölállni – éjjel-nappal a székéhez volt kötve. Így szólt:
- Én nem hiszek! Soha nem is fogok! Még maga sem fog rávenni!
- Rendben – mondtam, és Jézus nevében rátettem a feleségére a kezemet. Amint elkezdtem érte kézrátétellel imádkozni, Isten ereje végigfutott rajta, és fölkiáltott:
- Meggyógyultam! – Én csak ennyit mondtam neki:
- Most nem segítek fölállni – Istennek kell elvégeznie!
Erre egyedül fölemelkedett, és Istent dicsérve járt-kelt a szobában. Az idős férfi elképedt a felesége láttán, és kiabálni kezdett:
- Gyógyítson meg engem is!
- Vén csirkefogó, előbb térjen meg! – mondtam neki. Erre így kiáltott:
- Ó, Uram, te tudod, hogy nem beszéltem komolyan! Tudod, hogy hiszek!
Szerintem ezt sem mondta komolyan, de az Úr irgalmas volt hozzá. Ha mind számon tartaná a bűneinket, hol lenne bárki is közülünk? Ha az Ő feltételeit teljesítjük, mindig megkeres. Ha hiszünk, nincs lehetetlen. Ráhelyeztem a kezemet, és Isten ereje azonnal végigjárta. A lába négy év után először megerősödött annyira, hogy elbírja a testét, ő pedig fel-alá, ki-be járkált, és így szólt:
- Jaj, Isten mekkora dolgokat vitt ma véghez közöttünk!

BÁLVÁNYIMÁDÁS A NEMZETI ÁTOK FORRÁSA


AZ ŐSI NEMZETI ÁTOK MEGÚJÍTÁSA  MAGYARORSZÁGON,
AVAGY  A SZENT KORONA MÖGÉ REJTETT BÁLVÁNYIMÁDÁS

AZ ALAPTÖRVÉNY NEM CSAK KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN,  hanem
KERESZTÉNY SZEMPONTBÓL IS ELFOGADHATATLAN !
                                                                
Mégpedig az alábbi okok miatt :
A Jézus követő keresztények számára ( mert vannak nem Jézus követő, csak vallásos külsőségeket követők, akik szintén kereszténynek vallják magukat, azokra ez nem vonatkozik,) a Nemzeti Hitvallás, a benne foglalt „Szent Korona” tisztelet megkövetelésével, nem más, mint egy „arany állókép”, amely bálványként lett felállítva és jogerőre emelve az Alaptörvényben. (Sajnos az Országházban már 12 éve központi helyen fel lett állítva, de most törvényi erőre is emelték a tiszteletét, és sámáni ördögi kultusszal a nemzeti átok forrását meg is erősítették 2012. március 25.-én.)
Tehát a Jézus követő keresztények számára ennek elfogadása egyenlő aTízparancsolat megszegésével, melyet egy hithű keresztény nem tehet meg, ha hűséges akar maradni Istenhez, és a Bibliához. E miatt, lelkiismereti okokból máris ellentétbe, konfliktusba kerülnek az Alaptörvénnyel mindazok a hívők, akik nem alkusznak meg lelkiismeretükkel, mert komolyan veszik hitüket, és az Isten iránti hűséget és szeretetet!

Ezért a hithű keresztények számára rendkívül kritikus, és elfogadhatatlan az új egyházi törvény, a benne lévő 7.§, és 14.§-a miatt is, amelyek kötelezik az egyházakat arra, hogy tevékenységük nem lehet ellentétes az Alaptörvénnyel! Amelyik keresztény egyház ezt a törvényt elfogadja az egyházi státusza érdekében, az önként alárendeli magát, és részévé válik egy bálványimádó, hamis és pogány vallási rendszernek, függetlenül attól, hogy így gondolják-e, felismerték-e ezt a tényt, vagy sem. Hitem szerint ez a Megváltó iránti hűtlenséggel, Jézus elárulásával egyenlő !

Aki a fentiekkel egyetért, nem akar megalkudni, és nem akarja elfogadni a nemzeti átok forrását, a korona tiszteletét, a Tízparancsolat megszegését, annak nyilvánosan kell felvállalni véleményét, a Korona Tiszteletébe csomagolt bálványimádás elutasítását, (a bibliai 3 férfiúhoz hasonlóan), különben a hallgatása beleegyezésnek minősül, és bűnrészessé válik. Az egyik ilyen nyilvános színvallás legenyhébb formája lehet például, ha megosztja bármelyik közösségi portálon ezt a bejegyzést keresztény ismerőseivel, a cikk végén (alul) felkínált lehetőségek valamelyikén! - de szükség esetén nyíltan és egyenesen felvállalja hitét, és a "Szent Korona" bálvány tiszteleténel elutasítását!
A evangéliumi kinyilatkoztatás tükrében látható, hogy ez a súlyos bálványimádás sajnos végig kísérte történelmünket, és nemzetünk balsorsot hozó megrontójává lett !

Vizsgáljuk meg közelebbről :
1./ A Szent Korona önálló jogalanyisággal, vagyis személyeket illető jogokkal rendelkezik.
2./ Minden hatalom birtokosa, tehát egy konkrét szellemi személy! Misztérium.
3./ A mindenkori király és az ország felett álló hatalma van.  A király hatalma is a Szent Koronától származik.
4./ A Korona tisztelői számára Önállóan képviseli, testesíti meg, és közvetíti Isten hatalmát! Az Isten jobbján és balján ülő Jézus Krisztus, és Szűz Mária uralmát képviseli, hordozza. A körabroncsra épített egyenlő kereszt a 12 apostol küldetését szimbolizálja, miszerint a magyarságnak apostoli küldetése van a népek felé, stb., (ami persze kimondatlanul máris egy magasabbrendűség tudatot is kölcsönöz.)  Nem sorolom. Erről a bemutató videóról, bibliai hit alapján részletesen nyomon követhetőek a misztikumra épülő hazug állítások.

A "Szent Korona" tisztelete súlyosabb szellemi jelentőségű, mint eddig gondoltam, viszont az ebben lévő durva bálványimádás, és az abból származó átokból, ( amit a Biblia alapján Izrael történelméből is világosan láthatunk, mit okozott a bálványimádás Izrael nemzetének: vereséget, fogságot, pusztulást), már kezdem érteni, mi lehetett a magyarok - a Himnusz-ban is bevallottan - "balsors akit régen tép" átkának a szellemi oka, amire nem is kellene annyira büszkéknek lennünk, mint amilyen büszke erre az Alaptörvény Nemzeti Hitvallása.
Ha röviden áttekintjük Magyarország történelmét, a nemzeti átok azonnal szembeötlik.
    
Néhány főbb történelmi tény: István király - Koppány ellentét, mely megosztja a nemzetet; Tatárjárás leradírozza az országot; A nemesség széthúzása, ebből eredő Mohácsi vész; Majd a 400 éves Török elnyomás, amikor nincs önálló nemzet; Habsburg elnyomás 150 évig, majd a 1848-49-es forradalom és szabadságharc véres elfojtása, és leverése, a Világosi fegyverletétel; Vesztes I. Világháború; Trianoni béke - az ország szétdarabolásával 1/3-ra zsugorodik az ország; Vesztes II. Világháború, szégyenteljes kollaboráció a náci Hitlerrel, segédkezés a Holokauszt népirtás bűnében; Szovjet elnyomás 40 éves kommunista diktatúrája; Közben az ’56-os forradalom leverése;  A rendszerváltás 22 évének gazdasági és társadalmi kudarcai: az államadósság 10 Milliárd USD helyett ma már 100 Milliárd USD lett, és jogállami demokráciánkat is elvesztettük, és visszacsúsztunk egy Horthy-Mussolini féle egypárti-, Vatikánt kiszolgáló diktatúrába, stb., - mindezek nem egy áldott, hanem sokkal inkább egy átkozott történelmi sors eseményei. Ez nem nemzeti áldásnak, hanem nemzeti átoknak a történelme! Ezek miatt inkább meg kellene térnünk a bálványimádásból, és nem büszkének lenni rá! E helyett mi megerősítettük a bálványimádást és az átkot azzal, hogy a "Szent Koronát" felállítottuk az Országház közepén, majd pedig szellemi "arany állókép" gyanánt felállítottuk Magyarország Alaptörvényében is, törvényerőre emelve ezzel a bálványimádás utálatos bűnét, és ráadásként (hogy mégnagyobb ítéletet vonjunk magunkra,) ezt megerősítettük 2012 márciusban a tuvai láma ördögi szertartásával a Parlamentben, hogy biztosan az ördög uralma, és a pusztulás átka alá kerüljön Magyarország! Mekkora gőg, és égbe kiáltó büszkeség! Egyenes út a nemzet  pusztulásához, ha meg nem térünk!

Továbbá a magyar történelem azt igazolja: valahogy mindig sikerült a vesztesek oldalára kerülnünk, ami szintén nem áldás, hanem átok. Isten helyett ehhez a bálványhoz, és annak átkához  sikeresen visszatértünk, és ezt törvénybe is iktattuk, hogy senki ne maradjon ki az átokból!  Felismerve a "Szent Korona" misztériumában leledző égbe kiáltó, össznemzeti bálványimádást, ezeken a nemzetrontó kudarcokon már nem is lehet csodálkozni.
A Biblia szerint ezek a kudarcok egyenes következményei a bálványimádás és a hittől való szakadás (aposztázia) bűneinek. És ez a korona, amit 1978 január 6.-án visszakaptunk az USA-tól, és utána történelmi emlékként egy múzeumban volt őrizve, ami teljesen rendben is volt, de bizonyára nem véletlenül, az I.Orbán kormány idején ( kb. 1999-ben,) bekerül az Országházba, a főkupola alá, melyet követően a magyar gazdaság folyamatos romlása kezdődött el, a nemzeti béke helyére széthúzás és szakadás lépett, mely szakadások az egyházat is elérték, és most ez a "Szent Korona" misztériuma bekerült a 2012. január 1.-től hatályos Alaptörvénybe, ezzel még nagyobb, most már törvényi erővel az egész nemzet felett ismét hatalmi szerephez jutva, mellyel további átkok előtt nyitja meg az ajtót nemzetünk számára. Mindezt megfejeltük az Ország Házába megrendelt tuvai sámáni ördögidézéssel. Ez olyan égbe kiáltó bűn, ami joggal váltja ki Isten haragját és ítéletét a nemzetre. Ez akkora szellemi sötétség és nemzetrontás, melyhez fogható kárt és önpusztítást - amit a jelenlegi Orbán rendszer elkövetett a nemzeten, - az elmúlt évszázadokban egyetlen magyar uralkokodónak, vagy kormányzatnak sem sikerült elkövetnie, beleértve a joggal elmarasztalható Rákosi rendszert is! Ördögi sámánokkal még Horthy sem átkoztatta meg a nemzetet a Parlamentben, és nem iktatta Alaptörvénybe nemzeti bálványként a "Szent Korona" tiszteletét, ahogy azt Orbán megtette. Ha meglátjuk és felismerjük ennek a szellemi súlyát és veszélyét, csak akkor tudjuk Isten szerint megtenni és képviselni szellemi szinten, és szellemi módon azt, amit Isten elvár tőlünk és reánk bízott, a mai magyar helyzetben! 
_______________________________________________________________________
Néhány napja, egy kedves lelkész testvérem (Bartha László), miután elolvasta ezt az írásomat, ő is kutatni kezdett a "Szent Korona" tiszteletében megtestesülő bálványimádás témájában, és az alábbi levelet küldte nekem : (levelét az ő engedélyével teszem közzé)


Letöltöttem a netről az Alaptörvényt és az Új Egyházügyi Törvényt.
Idézet a Nemzeti Hitvallásból :

"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét."

Bevallom, első olvasásra nem nagyon tartottam veszélyesnek a szöveget, mivel a "szent korona tanról" nem olvastam benne. Márpedig tudjuk, hogy ez a fő probléma, mivel ez egy okkult vallás hitvallása. Imádkoztam és elkezdtem a Szent Szellem vezetésére figyelni, és ezt találtam.

"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait..." Nos mit is tartunk ill. tartatnak velünk tiszteletbe? A...történelmi alkotmányunk vívmányait."
De miről van itt szó?

Idézet a Wikipédia szabad enciklopédiából:

"A Szent Korona-tan Magyarország történelmi, íratlan alkotmányának alapját képező hagyomány, melyen a magyar állam eszméje alapult, és amely máig ható befolyást gyakorol az alkotmányos közgondolkodásra."

És most jön a szavak mögé bujtatott ördögi csavar :

"A Szent Korona-tan összefoglalása
- Őfelsége a Szent Korona jogi személy (tehát nem Jézus Krisztus … (megjegyzés tőlem)
- A Szent Korona a magyar állameszme megtestesítője (tehát nem Isten Ígéjéhez kötik)
- A Szent Korona teste az ország teste, vagyis az ország földje
- A Szent Korona tagjai a korona országainak polgárai (tehát nem Isten Országáé)
- A Szent Korona minden hatalom és jog forrása, a legfőbb felség (tehát nem a Mindenható Isten a legfőbb felség és nem Ő a hatalom forrása, hanem a „Szent Korona”)
- A Szent Korona a mindenkori uralkodó fölött áll, az uralkodó a Korona nevében kormányoz" (tehát nem Isten, vagy Jézus Krisztus Nevében)

Ez  nem más mint egy babiloni struktúrára épített antikrisztusi hitvallás, amely tagadja a Fiút testben megjelent Krisztusnak! Tehát ez által megerősítem amit írtál.

Ha pontosak az információim, még az új Alkotmány szövegezésén dolgoztak az illetékesek, amikor fölreppent az a hír, hogy az Új Alaptörvénybe bele akarják foglalni a "szent korona tant". Az "ellenállás" miatt ekkor módosították a jelenlegi megfogalmazásra, de végül is belekerült, csak bujtatva!!! Aki tehát nincs tisztában azzal, hogy mit jelent a "történeti alkotmány" megnevezés, azt mind behúzták ebbe az okkult pogány vallásba, mert ez nem más mint a "szent korona" (tan) tisztelete!

Éppen ezért :
Az elmúlt napokban a három fiammal és a feleségemmel együtt tettünk egy közös megvallást.

"Valljuk, hogy nem vagyunk a magyar szentnek mondott koronának a tulajdonai!
Valljuk, hogy csak is Jézus Krisztushoz tartozunk mint Isten Szent Szellemével betöltött fiai! Ámen!"

"A történeti alkotmánynak megerősítő, legitimáló, spirituális hatása van... Ennek a lelkiségnek (vallásnak) vagyunk a folytatói....
Egy folyamatosságot képvisel, amelynek szakrális (vagyis: isteni, szent, természetfeletti) jellege van."

Ami még ennél is hajmeresztőbb az az, hogy ennek a vallásnak már van egy "főpapja" is Bakos Batu személyében, aki a "szent korona lovagrend" nagymestere. Márpedig nagymesteri cím szerény tudásom alapján a szabadkőműveseknél van.
Ha ez így van kedves testvérem, akkor bele gondolni sem merek abba, hogy egy szabadkőműves vezetésű vallásba vitték bele az egyházakat. Egyszerűen nem térek magamhoz.......

Ezzel kapcsolatban (persze ha nem terhellek vele) elküldök egy videót, ahol Bakos Batu Debrecen főterén a Kossuth szobor lábánál - aki szintén szabadkőműves nagymester volt - (az USA-ban szerezte meg) megesketi a jobbikos képviselőket a "Szent Koronára". Érdemes nagyon odafigyelni arra amit mond.
http://szebbjovo.hu/node/4952
____________________________________________________________________

"...és véneitek álmokat álmodnak..."   
Egy 2011 decemberben kapott  prófétai  jelzés az Úrtól :

Sokszor idézzük az utolsó idők kapcsán a Jóel 2:28-29. verseket. Én hiszem, hogy az utolsó időkben vagyunk, és azt is hiszem, hogy az Úr adhat álmokat a véneknek is.
Telefonon felhívott Izsák-Bács Jeremiás lelkész testvérem, és elmondta, hogy mára virradó éjszaka prófétai látomást kapott az Úrtól a "Szent Koronával" kapcsolatban.

Ez volt a prófétai látomás röviden :
Kelt,  2012. január 14.
Látta a "Szent Koronát", és fölötte egy fekete ruhás valóságos boszorkányt, mint egy gonosz szellemet. Alatta több kisebb boszorkányt látott, akik kifeszítve tartották a "Szent Koronát".
Ezek a boszorkányok a "Szent Koronát" mindig belemártották azoknak az embereknek a vérébe, akiket a "Szent Korona" miatt, vagy azért vívott harcokban, vagy üldözésekben öltek meg, és a vérbe mártott koronát ezek a boszorkányok a magyar történelem folyamán sorra tették a királyoknak a fejére, és közben kárörvendve röhögtek a nemzet tragédiáin, és kudarcain, látva, hogy fogalmuk sincs sem a királyoknak, sem a népnek arról, hogy mi az állandó vereségük és kudarcaik oka.
Ekkor megjelent a Úr fehér ruhában a főboszorkány felett, és azt mondta Jeremiás testvérnek:  "Látod, hogy a bálványimádás milyen súlyos következményekkel jár ? - és milyen kevesen látják ezt, még a népem között is, akik ismerik Ígémet ?"

Ezzel véget ért a látomás. 

Pajor Tamás -Soa többé

2012. július 30.

Ige: Az Úr Jézus ígérete


Ige: Az Úr dicsérete


„Erősségem az Úr és énekem, szabadítómmá lőn nekem; Ő az én Istenem, őt dicsérem, atyámnak Istene, őt magasztalom. Az ÚR vitéz harcos, az ÚR: ez a neve” (2 Móz. 15,2-3)

Ige: A megszólítás


 „Atyátoknak se szólítsatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van. Doktoroknak se hívassátok magatokat, mert egy a ti Doktorotok [nevelőtök, vezetőtök, aki irányt mutat], a Krisztus” (Mát. 23,9-10)

Atyám Tied vagyok

Ige: Krisztusban eggyek


Minden egységnek


Autók ezreit lopják el minden évben Kaliforniában, 1981-ben azonban volt egy autólopás, amit minden újság a címlapon hozott, és ami vezető hír lett az esti híradóban is. A rendőrség minden egységet tájékoztatott, hogy minél előbb sikerüljön megtalálni a lopott autót, és kapcsolatba lépni a tolvajjal.

Miért volt akkora felhajtás e körül az autólopás körül?

A lopott autó tulajdonosa tájékoztatta a rendőrséget, hogy az anyósülésen volt egy doboz halálos méreggel átitatott keksz. A mérgezett kekszet patkány csalinak akarta használni a tulajdonos. A rendőrség tehát kétségbeesetten igyekezett megtalálni az autótolvajt - nem azért, hogy megbüntessék, hanem hogy megmentsék az életét. Attól féltek, hogy eszik a kekszből, és meghal.

Hasonlóképpen „üldöz" minket is mennyei Atyánk - nem azért, mert meg akar büntetni, hanem mert meg akar menteni. Lehet, hogy futsz Isten elől, mert - mint az az autótolvaj - bűnös vagy. Megszegted Isten törvényét. De lehet, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy Isten megmenteni próbál téged, nem kárhoztatni. Bűneidért a büntetést kifizette Jézus a kereszten, és Isten meg akar ajándékozni a szabadságoddal. Hagyd abba a menekülést, és add fel magad! Az életed forog kockán!

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


 Vigyázzatok szeretteim, mert a felfuvalkodottság szelleme keresi a behatolási lehetőséget, hogy elérje, hogy elessetek. A félreértés és a sértődés által fog megpróbálni belépni. Ti viszont nagyon is képesek vagytok felismerni azt, és eltéríteni attól a szándékától, hogy megosszon és uralkodjon. Legyetek tudatában a lehetőségeknek, mert tudjátok, hogy a pusztulás előtt kevélység jár, és a bukás előtt felfuvalkodott szellem. Nem ezeket a következményeket szeretnétek, hogy el kelljen viselni. Járjatok mindig egy lépéssel előtte, és Én megerősítelek titeket, mondja az Úr.

 Példabeszédek 15:1 A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt.

A vihar szeme


9,10 Az elnyomottak menedéke az Úr, menedék a nyomorúság idején. (Zsoltárok)
34,18 Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból.
34,19 Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. (Zsoltárok)

Houstonban, ahol élek, elég sok vihar jön az öböl felől. Már számos hurrikánt átéltem, némelyik 130-140 km szélességű volt, a szél pedig 190 km/h sebességgel döntött ki fákat telefonoszlopokat, fújt le tetőket, és hatalmas pusztítást okozott.

De tudod, hogy pontosan a vihar közepén van valami, amit úgy hívnak, hogy a vihar szeme? A vihar szemében mindig a legnagyobb nyugalom és békesség uralkodik, annak ellenére, hogy a szélvihar, a pusztítás és az eső mind körülötted lehetnek. Ha pár km-rel arrébb mennél, az nagyon veszélyes lenne, de ha a vihar szemében maradsz, akkor minden rendben lesz. Ugyanez az elv igaz az élet viharaira. Vihar dúlhat az egészségedben, pénzügyeidben, vagy a családodban. Könnyen összeomolhatnál, de pontosan a vihar közepében van egy hely, ahová belépve békességet találsz. Lehet, hogy Isten nem szabadít meg minden vihartól, de ha megtanuljuk, hogy a vihar szemében maradunk, akkor békességünk lehet annak közepette.

Lehet, hogy nagyon nagy kihívással, próbával nézel szembe, és állandóan azzal a problémával birkózol. Annyira aggódsz, hogy még aludni sem tudsz. Lehet, hogy próbálsz valakit helyreállítani, vagy megpróbálsz valakinek visszafizetni a rosszért, amit ellened tett, vagy egyszerűen keményen próbálkozol elég hosszan imádkozni, hogy megmutasd Istennek, te komolyan gondolod. A Biblia azt mondja, hogy aki hisz, az belép Isten nyugalmába. Ha azt akarod, hogy Isten kézbe vegye a problémádat, akkor be kell lépned a nyugalom helyére. Ha békességed van, akkor azzal megmutatod, hogy tényleg bízol Istenben.

Arra bátorítalak, hogy lépj be Isten nyugalmába. Hit által valld meg: „Istenem, bízom Benned a körülményeimben. Bízom Benned, hogy irányítod a lépteimet. Bízom Benned, hogy megőrzöl minden utamon. Köszönöm, Atyám, hogy megnyitod a kegyelem, a növekedés és áldás kapuit számomra.” Ha a gondolataiddal Rá összpontosítasz, akkor Ő megőriz téged békességében. Még ha az élet viharai vesznek is körül, biztonságban leszel és békességre találsz a vihar szemében.


Hit Gyülekezete-Oly jó kegyelmed-VidámVasárnap-This is our God

Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus

Isten szeretete


C.H.Spurgeon


Isten sosem teszi pecsétjét egy üres lapra.
C.H.Spurgeon

Bizalompróba


„Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az ő szíve!”   Jeremiás 17,5

Tegnap sokan megdöbbentünk a hír hallatán, meghalt Albert Flórián az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó.  Amikor gyerekként kergettük a labdát, sokunknak ő volt a példakép. Elképzelni sem tudtuk, hogy ő is meghallhat. Ő volt a labdarúgás Császára.

Az elmúlt napokban sokan kilátogattunk a temetőkbe meghalt szeretteinkhez és ott a sírnál rádöbbenhettünk mennyi is egy ember élete. Holt, volt, nincs – ahogy a költő mondaná. Akiket szerettünk nincs többé, itt hagyott, elment tőlünk. Akikben bíztunk azokat elragadta a halál. 

Szeretnéd egy olyan valaki barátságát, aki örökké veled van, akivel nem történhet meg, hogy elhagy? Akivel megoszthatod gondjaidat, problémáidat?

Milyennek kell lenni egy ilyen Valakinek?  
Egy biztos, örökké kell, hogy éljen!

Én egy ilyen személyt ismerek, aki, ha sírba is került harmadnapra feltámadt, és soha többé nem fog meghalni. Akihez, ha hozzá mész szeretettel fogad, elbeszélgethetsz Vele. Aki bármikor elérhető, ha szükséged van Rá – ma reggel is vár arra, hogy megszólítsd – Ő JÉZUS KRISZTUS.

Ő soha nem hagy el!

Bob Gass: Törekszel a kiválóságra?


„… nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának… jutalmáért.” (Filippi 3:14)

Nem fogod kihozni magadból a legtöbbet, ha a mérce, amit mások felállítottak számodra, magasabb, mint amit te állítasz fel magadnak.

Bill Bradley, aki sztárjátékos volt kosárlabdában, még tizenöt éves korában részt vett egy nyári kosárlabdatáborban. Ottléte alatt a nagy kosaras sztár, „Easy” Ed Macauley ezt mondta neki: „Ha a játékban nem hozod ki magadból a legtöbbet, akkor lesz valaki, ugyanolyan képességekkel, aki azon dolgozik, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából, és egy napon, amikor egymás ellen fogtok játszani, ő lesz fölényben”. Sem a bírálóid, sem az ellenfeleid nem határozhatják meg azt a mércét, amit te felállítasz magadnak.

Jon Johnston pszichológia professzor rámutat, hogy mi a különbség a puszta siker és a kiválóság között: „A siker azt mutatja meg, hogy mennyit érünk másokkal összehasonlítva, a kiválóság a saját képességeinkhez mér.

 A sikerről sokan álmodnak, de csak néhányan szerzik meg jutalmát. A kiválóság minden ember számára elérhető, de csak kevesen vállalják.”

Van egy kínos pillanat Jézus életében: „A főpap pedig tanítványai és tanítása felől kérdezte Jézust” (János 18:19).

Tanításáról Jézus tudta ezt mondani: „Kérdezd meg azokat, akik hallották” (János 18:21), de tanítványairól nem mondott semmit, mert mind elhagyták Őt. Ha arról kérdeznek, hogy mik a hitelveink, akkor azt mondjuk: „Kérdezd meg azokat, akik hallották, amit mondtam”.

De ha arról kérdeznek, hogy milyen tanítványok vagyunk, mondhatjuk-e: „Kérdezd meg azokat, akik ismernek”? Arról ismernek, hogy langyos, nem sok vizet zavaró életet élsz, vagy elmondhatod te is, amit Pál apostol: „ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért”? Mondd, törekszel a kiválóságra?


Kvint - Halleluja

Benny & Suzanne Hinn - Egy házasság helyreáll

Csak hinni kell!


Készítette: Papp László


A hídkezelő!


Készítette Győzedelmes Gyülekezet
Volt egyszer egy ember, aki egy kisvárosban a folyó felvonóhídját kezelte.

A hídon vonatsín haladt át, és a hídkezelő feladata az volt, hogy amikor nem jött vonat, felvonva tartsa a hidat, hogy a hajók áthaladhassanak alatta. Amikor vonat közeledett, meg kellett fújnia a sípját, és leengedni a hidat.

Egy napsütéses szombat reggelen a férfi magával vitte hétéves kisfiát a munkahelyére. A kisfiú ugrándozhatott a folyóparton, kavicsokat kacsáztathatott a vízen, pillangókat kergethetett, vagy akár halat is megpróbálhatott fogni.

Kevéssel dél előtt egy személyvonatnak kellett áthaladnia a hídon. A férfi megtette az előkészületeket a híd leeresztésére, hogy a vonat biztonságban áthaladhasson a folyó fölött. Ahogy végignézett a hídon, észrevette, hogy valaki - egy kisgyerek - valahogy átmászott a híd mellett levő védőkorláton, és éppen azon a helyen játszott, ahová a híd le fog csukódni. Ahogy jobban megnézte, rémülettel ismerte fel, hogy a kisgyerek az ő fia. Kétségbeesetten kiáltotta fia nevét, de a közeledő vonat zaja elnyomta kiáltásait. Tudta, hogy nagyon gyorsan kell döntenie. Ha most leereszti a hidat, a fia meghal. Ha viszont nem teszi, a vonat utasai halnak meg, amikor a vonat a folyóba zuhan. Alig volt ideje gondolkodni.

Fájdalmas üvöltéssel előretolta a kart, hogy leeressze a hidat, ahogy a vonat odaérkezett. A fia azonnal meghalt. És ahogy a vonat elhaladt, az emberek mosolyogva integettek a hídkezelő bódéjában lehajtott fejjel álló ember felé, mit sem sejtve arról, mi történt.

Ezt tette értünk Isten!!!!!

"Mert Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Jn 3.16

Dán közmondás


Készítette: Szivárvány blog

Hogy ki vagy, az Isten ajándéka neked; hogy mit kezdesz magaddal, az a te ajándékod Istennek.

Dán közmondás

KENNETH: Ne azt mondd ki, amit látsz!


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és amiképpen ki-ki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét. – Példabeszédek 18:21

 A szavaink nagyon fontosak. Hívőként komolyan meg kell tanulnunk, hogy miként használjuk azokat. El kell kezdenünk úgy működtetni a szavainkat az életünkben, ahogy maga Isten teszi. A Biblia azt mondja, hogy Isten a szavai által „azokat, amelyek nincsenek, előszólítja, mint meglevőket” (Róma 4:17).

A legtöbbünknek a leghalványabb elképzelése sincs, hogyan tegyük ezt. Egész életünkben azt mondtuk ki, amit láttunk. A szavainkat állandóan arra használtuk, hogy a körülmények miatt sajnálkozzunk. Így már annak a gondolata is, hogy a nem létező dolgokat meglévőként szólítsuk elő, egy kissé bolondságnak tűnik.

”Úgy érted, azt kell mondanom, hogy meggyógyultam, pedig betegnek érzem magam? Azt kell mondanom, hogy bővölködöm, pedig nincs egy fillérem se? Ez hazugság!”
Nem, nem. Óriási különbség van a hazugság és a hit szava között. A hazugsággal az ember be akarja csapni a másikat, azt akarja, hogy olyat higgyen el, ami nem igaz. De ha hitben szólunk, akkor egyszerűen Isten Igéjével – nem pedig a körülményekkel – megegyező módon szólunk. Ilyenkor a szellemünkből szólunk, nem az elménkből.

Pál apostol azt mondta a 2 Korinthus 4:13-ban: „Mivel pedig a hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme van, amint meg van írva: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk.”
Ez nagyon fontos. Olvasd el még egyszer ezt az igeverset. „Hittem és azért szóltam.”
Vannak, akik szólnak, de nincs mögötte hit, és ezért szellemi értelemben orra buknak. Valójában nem szólították a nem létezőket meglévőnek. A nem létezőket „bárcsak meglévőnek” szólították.

Ez két különböző dolog. Lehet, hogy ugyanazokat a szavakat használják. De ha csak vágyakoznak és reménykednek, a munka nem lesz elvégezve. Hinni kell!

Kezdd ma azzal, hogy a szavaidat és a szívedet összhangba hozod az Igével. Többé ne azt mondd, amit látsz, hanem Isten ígéreteit kezdd el szólni és el is hinni. Működtesd a szavak erejét az életedben.

Igei olvasmány:  Példabeszédek 15

Friderika - Egyre csak mélyül

2012. július 29.

Ige: Az Úrra várás


„Várjad az Urat: légy bátor és ő megerősíti szívedet” (Zsoltárok 27:14 NKJ).

Ige Az Úr Jézus váratlan visszajövetele


Az Úr újra és újra figyelmezteti az Övéit: „Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, amelyen az embernek Fia eljő” (Mát. 25,13)

Ti is azért legyetek készek: mert amely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia” (Luk. 12,40)

És: „… vigyázzatok magatokra, hogy valamikor meg ne nehezedjék a ti szívetek dobzódásnak (mámornak), részegségnek és ez élet (a megélhetés) gondjainak miatta, és váratlanul reátok ne jöjjön (és hirtelen lepjen meg titeket) az a nap: Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia előtt

(Más fordítás: Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt)!” (Luk. 21,34-36)

Tehát: „Figyeljetek, vigyázzatok (legyetek ébren) és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő” (Márk. 13,33)

És: „Vigyázzatok [legyetek éberek; virrasszatok; maradjatok ébren, figyeljetek], álljatok meg [szilárdan, mozdíthatatlanul; tartsatok ki állhatatosan] a hitben, legyetek férfiak, [viselkedjetek bátran, és cselekedjetek férfiasan] legyetek erősek! [és erősödjetek meg; győzedelmeskedjetek]” (1 Kor. 16,13)

Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel” (1 Thess. 5,2)

Ezért azt mondja a megdicsőült Úr: „Ímé eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelenen ne járjon, és meg ne lássák az ő rútságát (szégyenét)” (Jel. 16,15)

Hát: „Ne is aludjunk azért, mint egyebek (mint a többiek), hanem legyünk éberek és józanok” (1 Thess. 5,6)

Buzdító Ige


Oswald Chambers: TÖREKVÉSÜNK IRÁNYVONALAI


"Íme, mint a szolgák szemei uruk kezére, ...úgy néznek szemeink az Úrra, a mi Istenünkre" (Zsolt 123,2).

Ez a vers leírja, milyen a teljes ráhagyatkozás Istenre. Mint ahogyan a szolgák szeme mesterük kezére néz, úgy nyugszik meg a mi szemünk, Urunk kezén és így ismerjük fel az Úr karját (Ézs 53,1). Szellemileg léket kapunk, ha tekintetünket levesszük Őróla. A hajótörést nem annyira külső nehézségek okozzák, inkább a képzelődésünk. A kelleténél jobban nyújtózkodtunk, lábujjhegyre állva próbáltunk Istenhez hasonlóvá lenni, ahelyett hogy alázatos emberek maradtunk volna. A valóságban pedig mégsem tudunk eléggé igyekezni.

Ha például válságba kerülsz, amikor bizonyos szellemi döntésre jutottál Isten előtt és ott van benned a Szent Szellem bizonyossága, hogy minden rendben van, de ahogy telnek a hetek és az évek, lassanként arra a következtetésre jutsz: "Belátom, talán mégis egy kicsit nagyhangú voltam." Jönnek barátaid, észemberek és azt mondják: "Ne légy bolond! Mi már akkor tudtuk, amikor szellemi ébredésedről beszéltél, hogy csak átfutó lelkesedés fogott el, nem maradhatsz meg ebben a feszültségben, ezt Isten sem várja tőled." Te pedig ezt mondod: "Igaz, lehet, hogy túl sokat vártam." Alázatosan hangzik ez a kijelentés, de a valóságban azt jelenti, hogy már nem hagyatkozol Istenre, a közben támadt világi véleményekre figyelsz. Fennáll az a veszély, hogy már nem bízol benne és nem Őrá emeled a szemed. Csak amikor Isten hirtelen megállít, akkor ébredsz rá, milyen kifosztott vagy. Ha léket kaptál, javítsd ki azonnal! Ismerd be, hogy valami közéd és Isten közé tolakodott és hozd rendbe azonnal.

Oswald Chambers "Krisztus mindenek felett" c. könyvéből


Friderika - Mily szerelmesek hajlékaid

Az Úr magasztalása


Napi gondolat


Mások megértéséhez csakis önmagad megismerésén keresztül juthatsz el. 

Reménység, dicséret


„Én pedig szüntelen reménykedem, és szaporítom minden te dicséretedet.” Zsoltár 71:14.

Ezen a héten a 71. Zsoltár verseivel foglalkoztunk. Találtam egy református éneket, ami összefoglalja ennek a zsoltárnak üzenetét – egy kicsit más nyelven. Íme:

71. Tebenned bízom, én Istenem
Ne hagyj el engem agg koromban!
Bourgeois L., Genf, 1551

1. Tebenned bízom, én Istenem, Kérlek, oltalmazz meg, Gyalázattól ments meg, Hogy örök szégyenbe ne essem! A te nagy jóvoltodból Tarts meg minden gonosztól!

2. Hajtsd hozzám füled, tarts meg engem, Nyújtsad segítséged, Amint megígérted, Hogy segítségül léssz énnékem; Légy azért én kősziklám És én erős kőváram!

3. Ments ki a hamisnak kezéből, És annak markából, Aki él csalárdul; Oltalmazz meg a kegyetlentől! Benned bíztam, Uramba, Gyermekségemtől fogva.

4. Hogy származám anyám méhéből, Legottan énnékem Valál reménységem. Anyám méhéből engem kivől, Azért neked éneklek És szüntelen dicsérlek.

5. Ez én nyavalyás vén koromban, Erőtlenségemben Ne vess el, Úr Isten! Ne hagyj el én sok nyavalyámban, Midőn szegény testemben Semmi erősség nincsen!

6. Gyermekségemtől fogva engem Híven tanítottál Csuda dolgaiddal. És hogy immáron megvénhedtem, És a hajam megőszül: Légy most is segítségül!

7. A te hűségedet, Úr Isten, Hirdetem, éneklem, Mindennek beszélem. Dicsérlek lantnak zengésében, Ó, szentek dicsősége, Izráelnek szentsége!

8. Ajkaimmal vígan dicsérem A te hatalmadat És nagy irgalmadat. Lelkemet hozzád fölemelem: Megtartád életemet, Hogy dicsérjelek téged!

Próbáld ma reggel megfogalmazni a TE saját - reménységgel és dicsérettel teli - zsoltárodat. Hogy jól kezdődjön a nap!

Vigasztalás a hazatérni készülő számára


Azután József ezt mondta testvéreinek: Én meghalok, de Isten bizonyosan rátok tekint, és majd elvezet benneteket ebből az országból arra a földre, amelyet esküvel ígért meg Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak" (1Móz 50,24).

József a testet öltött gondviselés volt fivérei számára. De meg kellett halnia, és így meg kell halnia olyan szerettünknek is, aki életünk útján sokat jelentett számunkra. József halála után Egyiptom soha többé nem lehetett már ugyanaz testvérei számára, mint életében, ahogyan számunkra is megváltozik a világ, és már nem ugyanaz többé, mint szeretett hozzátartozónk életében volt.

De nézzük, hogyan enyhítette Isten fájdalmukat a nagy gyászban? Ígéretet kapnak, hogy az élő Isten rájuk fog tekinteni. Mekkora kitüntetés ez! Micsoda vigasztalás! Szinte a földre jött mennyország!

Ó Urunk, kérünk, tekints ránk ma! Térj be hozzánk, bár jól tudjuk, hogy nem vagyunk méltók arra, hogy gondolj ránk!

Az ígéret azonban még többet is mond: az Úr elvezeti őket más földre. József halála után Egyiptomban egyre kevésbé lesznek kedveltek; fokozatosan a szolgaság házává válik számukra az ország. De nem maradnak ott mindvégig. Isten kiszabadítja őket és elvezeti az ígéret földjére. A mi itteni sírásunk sem tart örökké. Egyszer mi is elmegyünk innen a dicsőség honába, ahol együtt leszünk szeretteinkkel. ...és így mindenkor az Úrral leszünk. Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az Igékkel" (1Tesz 4,17-18).

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

Hit Gyülekezete - Légy Úr szívemben

Ne félj!


Bölcs gondolatok


 "Ha Jézus nem elég, hogy istenfélő életre buzdítson, akkor nem ismered Jézust."

Imádság:


Istenem! Szeretnék belesimulni terveidbe, akaratodat, vezetésedet keresve és nem a magam feje után menve előre. Ámen

A nap gondolata:


Isten adja a forrásokat, de mindenkinek magának kell merítenie azokból.

Isten akarata


…nem ti küldtetek ide, hanem Isten… (1Mózes 45:8)

Úgy érzed, sötétben tapogatózol, és nem tudod, merre vezet Isten? Jon Walker azt mondja: „Ha úgy döntünk, hogy megtesszük akaratát, mielőtt még tudnánk a részleteket… az fejleszti Isten jellemébe vetett bizalmunkat… A legtöbb ember ilyenkor az akaratok csatáját vívja… szeretnénk, ha előbb felfedné terveit… de Ő nem így működik. Isten azt akarja, hogy előre döntsük el, hogy bízunk benne… és elhiggyük, hogy a legjobbat akarja életünkre… Ő tudja, hogy tétovázol. Nem lesz meglepve, ha ezt mondod: »Nem tudom, hogy hajlandó vagyok-e hitben kilépni anélkül, hogy mindent, ami történni fog, tudnék előre, de hajlandó vagyok hajlandóvá lenni«. Az egyik oka annak, hogy Isten nem mutatja meg a teljes képet, az, hogy … talán túl sok lenne neked… lehetetlennek tűnne… de éppen ez a lényeg – a küldetésed semmiképp sem viheted véghez Nélküle.”

Amikor József újból találkozott testvéreivel Egyiptomban, azt mondta nekik: „most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek… nem ti küldtetek ide, hanem Isten...” (1Mózes 45:5-8). Józsefet eladták testvérei, „de Isten” ezt használta fel arra, hogy a zsidó nép fennmaradjon. Az izráeliták rabszolgaságban éltek, „de Isten” elküldte Mózest, hogy elvezesse őket az Ígéret Földjére. Jézus meghalt a kereszten, „de Isten” az ő halálát használta fel arra, hogy megmentse az elveszett világot. Oswald Chambers így nevezi Istent: „a Nagy Mérnök, aki olyan körülményeket teremt, amelyek előidéznek… isteni fontosságú pillanatokat, és elvezetnek minket isteni feladatainkhoz”. Gondolj csak vissza! Ugye emlékszel olyan „de Isten” pillanatokra, amikor már úgy érezted, nem bírod tovább, és Ő közbelépett érted?

KÁR ÉRTED!!


Készítette: Melinda Vörösné
A háború alatt hosszabb-rövidebb időre a legkülön­félébb katonák kerültek a városunkba.

Voltak köztük hívők, akik valahol hallották a neve­met, és ezért felkerestek.

Ezekből a látogatásokból idővel kialakult egy kis kör, amely a hét bizonyos napján összejött a laká­somon. Ilyenkor olvastunk a Bibliából, foglalkoztunk Isten Igéjével, kicseréltük lelki tapasztalatainkat, s végül együtt megvacsoráztunk abból, amit a szűkös körülmények lehetővé tettek.

Habár a kör állandóan változott, a szoros közösség megmaradt. És valamennyiünknek, akik részt vet­tünk azokon az estéken, úgy rögződött emlékeze­tünkben minden egyes alkalom, mint kedves oázis a háború pusztaságában.

Egyik napon egy új ember, egy csendes, finom, tartózkodó középkorú férfi jelent meg. Csak később fedeztük fel, hogy rendkívüli képzettséggel rendel­kezett, és kimondhatatlan súlyos dolgokon ment ke­resztül. Nyílt és őszinte hitvallása miatt sokáig kon­centrációs táborban ült. Végül szabadon bocsátot­ták, de azonnal behívták a hadseregbe. Durva fe­lettesei előtt természetesen megmaradt gyanús, büntetett előéletűnek. Ezért vált csendes, visszahú­zódó magatartásúvá.

Valamelyik este azonban felengedett közöttünk. Elmesélte egy kis élményét, amely mély benyomást tett mindannyiunkra. A kaszárnyában olyan szobá­ba került, ahol kb. tízen aludtak. A légkör persze igen hangos volt. Különösen egy hamburgi fiú vitte a szót. Érezni lehetett rajta, hogy a nagyváros minden pocsolyájában megmártózott. Most aztán szennyes beszédével az egész szobát betöltötte. Csak úgy záporoztak a vastag kiszólások, a káromkodások. A többiek lelkes jótetszéssel adóztak neki. A csendes szobatársra, akinek ágya az egyik sarokban volt, ügyet sem vetettek.

Elérkezett a nap izgalmas eseménye: megjött a posta. A szoba összes lakója csomagot bontogatott, levelet olvasott. A hamburgi is kapott valamit. Nyíl­ván a barátnője gondolt rá. S miközben büszkén mutogatta a csomag tartalmát, a cigarettát, a bon­bont, fontoskodva számolt be különböző közönsé­ges szerelmi kalandjairól. Itt aztán elérkezett egy ponthoz, ahol a csendes bajtárs nem hallgathatott tovább. A többiek ámulatára hirtelen felállt és a ma­ga súlyos, nyomatékos stílusában megjegyezte: „Micsoda szerencsétlen fickó vagy! Ha ilyen mo­csok árad belőled, milyen lehet akkor a bensőd! Kár érted!” Ezzel kiment a szobából. És furcsa módon halálos csend ült a többiekre, miután be­húzta maga mögött az ajtót Még nem juthatott messzire a folyosón, amikor a másik utána sietett:

- Bajtárs! Állj meg!

- Nos, mi van?

- Azt mondtad, hogy kár értem.

Ilyet eddig senki sem mondott nekem. Ez... szó­val..., hogy is mondjam... úgy néz ki, mintha lenne valami értékem. Nem, sehogy sem értem... Mondd, mire gondoltál?

A csendes ember megállt, majd ismét megszólalt a maga különös, hangsúlyos módján:

- Isten alkotni akart belőled valamit. Hiszen téged is ő teremtett, és most... egy ilyen rakás szemét! Mi­lyen kár! Igen, ha az ember meggondolja, hogy Is­tennek terve volt veled, nem mondhat egyebet: kár érted!

Ezután rögtön sorakozni kellett. A csendes ember a helyére sietett. Miközben a szakasz összeállt, hir­telen érezte, hogy valaki hátulról egy cukorkát csúsztat a kezébe. Egy pillanatra hátrafordult - a durva hamburgi állt mögötte.

Természetesen most nem volt alkalom a beszélge­tésre. De amikor a sorok feloszlottak, a csendes ember megkérdezte:

- Mi jutott eszedbe, hogy éppen nekem kedves­kedsz, holott olyan keményen megmondtam a vé­leményemet?

A másikból valósággal kitört a vallomás:

- Te vagy az egyetlen, aki az életemet komolyan vetted. Őszintén hiszed, hogy érték lehetne belő­lem!

Ezt mesélte el körünkben a látogató. Hosszú ideig senki nem szólt egy szót sem. Ki-ki azon gondolko­zott, hogy a legtöbben - mint az a hamburgi - álar­cot hordanak, amely mögött ott rejtőzik tulajdonkép­peni valójuk, vágyaival és nyomorúságával.

Valaki aztán megkérdezte: „És mi lett a folytatás?”

A férfi mosolygott: Azóta jó barátok vagyunk, sőt testvérek. Együtt olvassuk a Bibliát. Bajtársam megtalálta az Úr Jézust, és tudja, hogy Krisztus az ő Megváltója is. Régi, fontoskodó lénye néha még előtérbe akar kerülni, de ilyenkor összerezzen és rám néz. Én pedig kiolvasom tekintetéből a kérdést: - Gondolod, hogy Jézus még mindig türelmes irán­tam? - Viszont mindketten tudjuk, hogy az ő ke­gyelméből élünk.

A csendes ember aztán eltűnt a látókörömből. Azt sem tudom, él-e még. Talán valahol Oroszország­ban van eltemetve. A világtörténelem nem vett tu­domást az életéről, én azonban úgy vélem, hogy egy ilyen esemény, ami például azzal a hamburgi fiúval megesett, az örökkévalóság világosságában sokkal jelentősebb, mint a szörnyű második világ­háború összes csatája.

Wilhelm Busch

Forrás: Élet és Világosság