2012. február 29.

teremgarázs


teremgarázsban kocsibeálló

XI. kerület Érdekel a hirdetés? Keresd őt: Fehér Ibolya

  •   Telefon:
    06 30 990 50 80

hirdette Fehér Ibolya 2012. február 29., 18:13

A XI kerületi Mandarinkert társaház teremgarázsában 1 db kocsibeálló eladó .(őrzött, 24 órás portaszolgálattal) Érdeklődni telefonon vagy e-mailben.

Ige: Isten gazdagságáról, és bölcsességéről


„Óh Isten gazdagságának bölcsességének és tudományának [tudásának; ismeretének] mélysége! [legmélye, szélsőséges és túl nem szárnyalható állapota; rejtélye] Mely igen kikutathatatlanok [kifürkészhetetlenek; megfoghatatlanok] az ő ítéletei [szándékai; döntései] s kinyomozhatatlanok [megvizsgálhatatlanok; megmérhetetlenek; túl van azon, ami kideríthető; kikutathatatlan tevékenységének módja és eszköze], az ő útjai! [útvonala, tevékenysége; lábnyoma nem követhető]

Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? [szándékát; elgondolását; elhatározását] vagy kicsoda volt néki tanácsosa? [tanácsot ki adott neki]

Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy annak visszafizesse azt? [Ki kölcsönzött neki, hogy visszakövetelhetné tőle]

Mert Őtőle, Őáltala és Őreá nézve vannak mindenek. [mert Belőle jött elő, rajta keresztül megy és Őfelé halad minden, és Beléje torkollik a mindenség] Övé a dicsőség mindörökké. [a dicsőség Neki jár a (világ)korszakokban] Ámen” (Róm. 11,33-36)  

De ha új teremtéssé váltunk, akkor: „… Bennünk pedig Krisztus értelme van” (1Kor. 2,16 )

Ige: Ki és miért tisztátalan


 „Minden tiszta [mocsoktalan, érintetlen, vegyítetlen, hamisítatlan, valódi, tiszta eredetű, romlatlan, amiben nincs idegen anyag] a tisztáknak [vagyis annak, aki hibátlan, bűntelen, ártatlan, őszinte, becsületes]: de a megfertőztetetteknek [akik beszennyezettek, bemocskoltak] és hitetleneknek [a kételkedőknek, megbízhatatlanoknak, akik nem hisznek] semmi sem tiszta [semmi sem mocsoktalan, hamisítatlan, és valódi]. Hanem megfertőztetett [sőt szennyes, bemocskolt] azoknak mind elméjük [vagyis a szívük értelme, azaz a szellemi felfogóképessége, ezért romlott az értelmük, és a gondolatviláguk] mind lelkiismeretük [vagyis szellemi-együttészlelésük].

»Más fordítás: Annak azonban, aki hitetlen, és bűnök nyomják a lelkét, semmi sem tiszta, mivel a gondolkodásmódja megromlott, és már nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól«

Vallják, [vagyis elismerik, és megvallják] hogy Istent ismerik [vagyis tudják, és tisztában vannak vele], de cselekedeteikkel tagadják [de a tetteik ennek ellentmond], mivelhogy utálatosak és hitetlenek [és engedetlenek, meggyőzhetetlenek, makacsok, és csökönyösek] és minden jó cselekedetre méltatlanok [alkalmatlanok,használhatatlanok, és megbízhatatlanok, és nem állják ki a próbát]. »Más fordítás: Hangoztatják, hogy ismerik az Istent, de tetteikkel megtagadják, mert utálatra méltók, konokok, semmi jóra nem képesek«” (Tit. 1,15-16)

Az Úr Jézus kijelenti, hogy az embert a beszéde teszi tisztátalanná, mert: „… ami kijön a szájból, az fertőzteti meg [az szennyezi be, és teszi tisztátalanná] az embert. Mert: Amik a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg [azok szennyezik be igazán, és azok teszik tisztátalanná] az embert. Mert a szívből (a bensőből) származnak [törnek elő, és erednek] a gonosz, és rossz gondolatok [gonosz fontolgatások, és szándékok; gonosz tervek]. A gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok [szexuális bűnök. tisztátalanságok, cédaságok, a kicsapongás és az erkölcstelenségek], lopások, hamis tanúbizonyságok [hamis tanúskodás], káromlások [az istenkáromlások; és a gonosz beszédek mások ellen, a rágalmazások, gyalázkodás, becsmérlődés, szitkozódás]. Ezek fertőztetik meg [szennyezik be, és teszik tisztátalanná] az embert…” (Mát. 15,11.18-20).

Ezek azok a vallásos emberek – akik csak beszélnek az Úr Jézusról, de nem fogadták be, és a szívükben nem Ő él, azoknak – azt mondja az Úr: „Mérges kígyóknak [viperáknak] fajzatai [ivadékai], mi módon [hogyan] szólhattok jókat [hogy is volnátok képesek jót beszélni], holott gonoszak [rossz, káros, semmirekellő, hitvány] vagytok? Mert a szívnek teljességéből [bőségéből] szól a száj [Mert amivel csordultig van, amitől túlárad a szív, azt szólja a száj]. De mondom néktek: Minden hivalkodó [haszontalan, hiábavaló, felesleges, hatástalan, eredménytelen] beszédért [(réma): mondás, megnyilatkozás, Ige], amit beszélnek [amit valaha kimondanak] az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.

Mert a te beszédedből [(logosz): szó, beszéd (annak minden fajtája: kérdés, állítás, kijelentés, tanítás, prédikáció, prófécia, közmondás; üzenet; utasítás, parancs] ismertetel [szavaid alapján nyilvánítanak] igaznak [igazulsz meg]. És a te beszédidből ismertetel hamisnak [mert szavaid alapján mentenek fel, és szavaid alapján marasztalnak el téged és vonsz magadra ítéletet]” (Mát. 12,34.36-37).

Ezekről – a csak vallásos – emberekről azt mondja a Szenet Szellem: „Mert lesznek az emberek (önzők) magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, (dicsekvők) kevélyek, (gőgösek) káromkodók, (istenkáromlók) szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, (szentségtelenek). Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, (féktelenek) a jónak nem kedvelői, (és jóra nem hajlandók). Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői (akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent). Kiknél megvan a kegyességnek (hitnek) látszata, (mert a kegyesség, vagyis a hívő, és istenfélő élet, és tisztelő látszatát megőrzik ugyan) de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld (és fordulj el ezektől)” (2 Tim. 3,2-5).

És: „Miképpen pedig Jánnes (jelentése: előnyben részesítő, csaló, megtévesztő), és Jámbres (jelentése: ellenszegülő, gőgös, önfejű) ellene állottak (és ellenszegültek) Mózesnek, akképpen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve (és a hit szempontjából) nem becsületes (és megbízhatatlan) emberek (is)” (2 Tim. 3,8).

Ők azok, akik azt mondják: „… Ismerem őt, (vagyis az Úr Jézust) és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság” (1 Ján. 2,4).

Vagyis nincs bennük Szent Szellem:  „… mert a Szellem az Igazság” (1 Ján. 5,6).

„Még ha azt mondják is: Él az Úr! Bizony hamisan esküsznek!” (Jer. 5,2).

Pál apostol vallástétele: „Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy semmi [egyetlen egy (férfi, nő vagy dolog)] sem tisztátalan [beszennyezett; közönséges, bemocskolt, szentségtelen] önmagában: hanem bármi [csak] annak [a személynek] tisztátalan, aki tisztátalannak tartja. [csak ha valaki valamit beszennyezettnek gondol, annak az, beszennyezetté lesz]” (Róm. 14,14).

Az ember szívéről (bensőjéről) Isten véleménye: „És (amikor) látá az Úr, hogy megsokasult (mennyire elhatalmasodott) az ember gonoszsága a földön, és hogy (mert az ember) szíve gondolatának minden (szándéka és) alkotása szüntelen csak gonosz” (1 Móz. 6,5).

„… mert az ember szívének gondolata (szándéka) gonosz az ő ifjúságától fogva…” (1 Móz. 8,21).

Mert: „Csalárdabb a szív mindennél, és gonosz az (javíthatatlan); kicsoda ismerhetné azt (ki tudná kiismerni)? Én, az Úr vagyok az, aki a szívet fürkészem (Én… vagyok a szívek vizsgálója) és a veséket vizsgálom (és a lelkek megítélője), hogy megfizessek kinek-kinek az ő útjai szerint (és mindenkivel úgy bánok, ahogyan élete) és cselekedeteinek (tetteinek) gyümölcse szerint (megérdemli)” (Jer. 17,9-10).

Dávid megvallása a Úrról: „A tisztához tiszta vagy, de a hamisnak ellenállsz” (Zsolt. 18,27).

Ezért így figyelmezteti a hívőket a Szent Szellem: „Semmi rothadt (bomlasztó) beszéd, (logosz: szó, beszéd (annak minden fajtája: kérdés, állítás, kijelentés, tanítás, prédikáció, prófécia, közmondás; üzenet; utasítás, parancs) a ti szátokból ki ne származzék (ki ne jöjjön). Hanem csak, amely hasznos, (és csak akkor szóljatok, ha az jó) a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak (és hogy áldást hozzon azokra, akik hallják)”. (Eféz. 4,29).

 Hát: „… vessétek el magatoktól ti is… a haragot, fölgerjedést (az indulatot), gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet (aiszkhrologia: - mocskos beszéd, trágárság)(Kol. 3,8).

Jakab apostolon keresztül így figyelmeztet a Szent Szellem: „ Mert mindnyájan sokképpen (és sokat) vétkezünk. Ha valaki beszédben (logosz) nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét (szóma: valóját) is megzabolázni (és meg tudja fékezni)” (Jak. 3,2)

Ó, terjeszd ki....wmv

Ne a múltad határozza meg...

Gyöngyszemek


A világ békéjének szívünkben, házunkban kell elkezdődnie.
Reinhold Schneider

Válogatás C.S.Lewis gondolataiból


Aki a mennyek országába törekszik, annak ölébe hull a Föld. Aki csak a Föld nyújtotta javak után törekszik, annak kihullik kezéből a menny és a Föld is.

Építő gondolatok Joseph Prince: „Első osztályú” megigazultság


5,21 Mert Azt, Aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk Őbenne. (2 Korinthus)

Vannak olyan keresztények, akik azt gondolják, munkálkodniuk kell azon, hogy még igazabbá váljanak. Ha pedig valamit elszúrnak, magukat „rugdossák”. Nem veszik észre, hogy ezáltal nem Isten igazságát keresik, hanem saját magukban akarnak megigazulni a törvény megtartása által.

A megigazulás nem a helyes viselkedésről szól. A megigazulás Isten ajándéka számunkra Jézus Krisztuson keresztül. Ha pedig ajándék, akkor nem tudjuk kiérdemelni azáltal, hogy megtartjuk a törvényt és jól viselkedünk. Csak elfogadni tudjuk!

Hogyan tudjuk elfogadni? A kereszten keresztül. Isten Jézust „Bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk Őbenne.” Tehát mi Isten igazsága vagyunk Jézusban. Annyira igazak vagyunk, mint Jézus!

Néhányan azonban azt gondolják, hogy vannak, akik igazabbak és vannak, akik kevésbé igazak, mintha a megigazultságnak is külön osztályai lennének, mint a repülőgépeknek. Azt hiszik, vannak, akik turista osztályú igazsággal rendelkeznek, mások business kategóriájúval, és néhány kiválasztott pedig első osztályú igazsággal rendelkezik.

Ez teljes képtelenség! Amikor Isten Jézust adta értünk, akkor Ő vált a mi igazságunkká, Általa igazultunk meg. Így mi az Ő igazságával rendelkezünk. Ez azt jelenti, hogy Isten szemében száz százalékosan igazak vagyunk! Első osztályú igazságunk van, nem kevesebb!

Most lehet, hogy azt mondod: „Nem értem! Hogy lehetnék igaz, ha rosszat cselekedtem?” Csak gondolj bele: Jézus, aki nem ismert bűnt, bűnné lett értünk. Jézus, aki nem ismerte a bűnt, nem vétkezett, és Benne sem volt bűn, a kereszten magára vette a bűneinket, és bűnné lett értünk.

Ugyanígy mi, akik bűnösök voltunk, nem ismertük az igazságot, nem cselekedtük az igazságot, és bennünk sem volt igazság, a keresztnél befogadtuk az Ő igazságát, és Isten igazságává lettünk Jézus Krisztusban.

A kereszten isteni csere ment végbe. Jézus felvette a mi helyünket, hogy mi elfoglalhassuk az Ő helyét. Nem azt érdemelte, hogy bűnné legyen, de mégis azzá lett értünk. Mi nem érdemeljük meg, hogy igazzá legyünk, de mégis megigazultunk, mert befogadtuk az Ő igazságát. Ez aztán a jó hír! És milyen csodálatos kegyelem!

Joseph Prince

Hillsong - Hope 2004

Ravasz László


Ha szeretjük egymást, nem fogjuk elítélni egymást, vagy rosszat mondani egymásra… nem nyeljük le a másikat, mintha vadállatok lennénk. Nem is ingereljük vagy irigyeljük egymást, és nem hazudunk egymásnak. … ha szeretjük egymást, jók és együttérzők, türelmesek leszünk egymáshoz és megbocsátunk egymásnak, engedelmeskedünk és építjük egymást, zúgolódás nélkül vendégszeretetet nyújtunk egymásnak, bíztatjuk, intjük és vigasztaljuk egymást, imádkozunk egymásért, és egymás terhét hordozzuk.
(J. Stott) 

Ima a depresszió legyőzésére


(A gyógyulás érdekében az Örvendezzünk az Úrban!
című imádság is javasolt naponta többször!)

Atyám, Te vagy a menedékem, a kőváram és az erősségem a bajok idején. Rád bízom magam, Rád hagyatkozom, és teljes szívemből bízom Benned. Te nem hagysz el engem, mert én éjjel-nappal a Te Igédben és annak hatalmában élek. Hálát adok Neked Atyám, és áldalak, mert csodáatossá tetted a kegyelmedet rajtam, megerősítettél. Te vagy az, aki megnyitod a vakok szemeit, felegyenesíted a meg-
görnyedteket és szereted az igazakat. (Zsolt. 9,9. 10. 146,8.)

Az én segítségem az Úrtól van, aki teremtette az eget és a földet. Nem engedi, hogy lábam inogjon; nem szunnyad el az én őrizőm. Az Úr az én őrizőm, az Úr az én árnyékom az én jobb kezem felől. Az Úr megőriz engem minden gonosztól, megőrzi az én lelkemet. Megőrzi az Úr az én ki- és bemenetelemet, mostantól fogva mindörökké! (Zsolt. 121,2–8.) Te így bíztatsz engem: Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged, és te dicsőítesz engem. (Zsolt. 50,15.)

Te nem hagysz el engem, mert meg van írva: Veled leszek; el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled.(Józs. 1,5.)

Én az Úr, aki előtted megyek, én leszek teveled; el nem maradok tőled, sem el nem hagylak téged: ne félj és ne rettegj! (5Móz. 31,8.)

Veled vagyok mindenütt, valahová mész, minden ellenségedet elvesztem a te orcád előtt, és olyan hírnevet szerzek neked, amilyen híre a hatalmasoknak van, akik e földön vannak. (1Krón. 17,8.)

Ha igazak kiáltanak, Te meghallgatod, és minden bajukból kimented őket. (Zsolt. 34,17.)
Nálad van az életnek forrása; a Te világosságod által látok világosságot. (Zsolt. 36,9.)

A Te békességed van a szívemben, ezért nem nyugtalankodik a szívem és nincs bennem félelem. Megtagadom, hogy bármi felől is nyugtalankodjak, féljek vagy aggódjak. (Jer. 29,11–13. Ésa. 26,3. Ján. 14,27.)

SÁTÁN, ELLENÁLLOK NEKED ÉS AZ ÖSSZES HOZZÁD TARTOZÓ ELNYOMÓ, SANYARGATÓ SZELLEMNEK, JÉZUS NEVÉBEN. ELLENÁLLOK A FÉLELMEKNEK, A BÁTORTALANSÁGNAK, AZ ÖNSAJNÁLATNAK ÉS A DEPRESSZIÓNAK. AZ IGAZSÁG SZAVAIT MONDOM KI ISTEN EREJÉVEL, ÉS AZ ÖRDÖGNEK NEM ADOK HELYET AZ ÉLETEMBEN, NEM ADOK NEKI LEHETŐSÉGET. A BÁRÁNY VÉRE ÁLTAL MEGSZABADULTAM AZ ÖRDÖG ELNYOMÁSA ALÓL. A DEPRESSZIÓ, AZ
ELNYOMOTTSÁG, A SZORONGÁS GONDOLATA JÉZUS NEVÉBEN ELTÁVOZOTT TŐLEM. (Jak. 4,7. Ef. 4,27. 1Pét. 1,18.

19. Jel. 12,11.)
Atyám, köszönöm, hogy az erő, a szeretet és a józanság szellemét adtad nekem. Bennem Krisztus értelme van, és kitartok az Ő szívének gondolataiban, érzéseiben és céljaiban, mert az az indulat van bennem, mely volt a Krisztus Jézusban is. Folyamatosan megújulok az Ige és a Szent Szellem frissítő fürdője által az elmémben és a szellememben, mert felöltöttem az új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. (2Tim. 1,7. 1Kor. 2,16. Fil. 2,5. Ef. 4,23. 24.)

Ezért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket kiegyenesítem, és lábaimmal egyenesen járok, útjaim boldogok és biztonságosak, mert az igazság ösvényén járok. Kilépek a depresszióból és a szorongató körülményeimből, amelyek fogva tartottak. Új életre kelek fel, és megvilágosodom, mert eljött az én világosságom, az Úr dicsősége feltámadt, és sugárzik rajtam. (Zsid. 12,12. 13. Ésa. 60,1.)

Hálát adok Neked Atyám, hogy megtaláltál engem. Köszönöm, hogy állandóan velem van a Te kezed, sőt a Te karod erősít meg engem. Tudom, hogy nem nyomhat el az ellenség és a gonosz nem nyomorgathat engem, mert Te Uram, előttem rontod meg az én szorongatóimat. Áldalak Atyám, mert velem van a Te hűséged és kegyelmed; a Te neveddel magasztaltatom fel. Jézus nevében. (Zsolt. 89,20–24.)

Meghallgatja az Úr az én könyörgésemet, elfogadja az Úr az én imádságomat. Megszégyenül és igen megháborodik minden ellenségem; meghátrálnak és megszégyenülnek hirtelen. (Zsolt. 6,10. 11.)

Az Úr meghallgatja az én kiáltásomat; figyelmez az én könyörgésemre. Te vagy az én menedékem, és erős tornyom az ellenség ellen. A Te sátorodban lakozom mindörökké, a Te szárnyaid árnyéka alá menekülök, míg elvonulnak a veszedelmek. (Zsolt. 61,1. 3. 4.)

Hálát adok Neked Uram, mert meghallgattad az én imáimat, a Te neved tisztelőinek örökségét megadtad nekem. Isten előtt lakozom örökké, kegyelmedet és hűségedet kirendelted, hogy azok őrizzenek engem. (Zsolt. 61,5. 7.)

Bizony bízom az Úrban, és nem ingok meg, mert velem a Magasságosnak kegyelme. Az Úr Isten támasztott fel engem igazságban, és minden utamat egyengeti.(Zsolt. 21,7. Ésa. 45,13.)

Az Úr az én osztályos részem és poharam; Te támogatod az én sorsomat. (Zsolt. 16,5.)

Az Úr nem hagyja magát tanúbizonyság nélkül, mert jóltevőm az Úr, ad mennyből esőket és termő időket, és betölti eledellel és örömmel az én szívemet. (Csel. 14,17.)

Köszönöm Neked Atyám, Jézus nevében, hogy megszaba-
dítottál minden evilági gonoszságtól. (Gal. 1,4.)

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Szellemnek közössége van velem
örökkön örökké. (2Kor. 13,13.)

A békesség Istene megszentel engem mindenestől; és az egész valóm: mind a szellemem, mind a lelkem és a testem feddhetetlenül megtartatik az én Uram Jézus Krisztus eljövetelére. (1Thess. 5,23.)

Isten és az Ő kegyelmességének Igéje — aki az Úr Jézus Krisztus — felépít és meggyógyít engem, és romolhatatlan örökséget ad nékem minden megszenteltek között. (Csel. 20,32.)

Hálát adok mindenkor mindenekért az én Uram Jézus Krisztusnak nevében az Istennek és Atyának. (Ef. 5,20.) Mindörökkön örökké. Ámen.






NAPI ÁHÍTAT: Akárhova megyek, Ő velem van


Veletek lesz az Úr" (2Krón 20,17).

Komoly biztatás volt ez Jósáfát királynak, mivel nagy sokaság támadt ellene. Nagy biztatás ez nekem is, mert nagy szükségben vagyok, és legyőzésére nincs se hatalmam, se bölcsességem. Ha az Úr velem lesz, győzni fogok az élet csatájában, és minél nagyobb a megpróbáltatás, annál dicsőségesebb lesz a győzelem. De honnan tudhatom bizonyossággal, hogy az Úr velem van?

Kétségkívül mellettem van, ha én vele vagyok. Ha bízom benne, hűségében, hiszek szavának és engedelmeskedem parancsának, akkor kétségkívül velem van. Ha azonban a Sátán oldalán állok, akkor Isten ellenem van, ez nem is lehet másképpen. Ha viszont úgy élek, hogy életemmel Isten dicsőségét szolgálom, akkor biztos lehetek abban, hogy Isten is megbecsül engem.

Biztos lehetek abban, hogy Isten velem van, ha életem Megváltójának és Üdvözítőjének vallom. Ha életemet Isten egyszülött Fia kezébe tettem, feltétlenül számíthatok arra, hogy az Atya teljes hatalmával mellém áll, és megtart, hogy Fia meg ne szégyenüljön.
Bárcsak meg tudnám ma hittel ragadni ezt a rövid, de drága ígéretet!

Ó Uram, teljesítsd be ezt az Igét szolgádon! Légy velem otthonomban, az utcán, a mezőn, a munkahelyemen. Légy velem, ha emberek között vagyok, vagy egyedül a magányban. Légy mindazokkal, akik szeretnek Téged.

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

Torokgyulladás, megdagadt nyirokcsomók

Hadd szoljon dalom- Hit gyulekezete

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


A Prófétálás Szelleme Hírlevél
Faith Tabernacle - 2012 február 29.


Szeretteim, vigyázva figyeljetek az ellenség csalétke miatt, ami arra készült, hogy egy homályos, zavaros depresszió és melankólia érzésébe vigyen bele titeket. Ennek a támadásnak az a célja, hogy szellemileg megbénítson és megakadályozza, hogy a kellő felismeréseid legyenek az eredményes hadviseléshez és a győzelem megszerzéséhez. A következő szellemi váltás most történik, nektek pedig ellenőrzés alatt kell tartanotok az érzelmeiteket, hogy hatékonyak lehessetek és elkerüljétek a frusztráltságot, mondja az Úr.

Ésaiás 61:3 Hogy megvigasztaljam Sionban a gyászolókat, hogy ékességet adjak nekik a hamu helyett, az öröm olaját a gyász helyett, a dicséret palástját a csüggedés szelleme helyett; hogy igazság fáinak nevezhessék őket, az ÚR plántálásának, hogy Ő megdicsőüljön.

Amen!

Gyonyoruseges profecia Gyuri Naplojabol, fogadjatok szeretettel Boseges aldasat arassza Ratok a Ur es a Ti szeretteitekre, toltse be minden szuksegeteket!
Aldasos, viragzo napokat kivanok, mindenkinek!

Humor


Mit mondott Isten amikor megalkotta Ádámot?
-Ennél tudok jobbat is!

Napi gondolat


Két dolgot tehetünk az Evangéliummal: hiszünk benne és megéljük. (Susannah Werly) 

Oswald Chambers: A LÁTOMÁS ÉS A VALÓSÁG


"Elhívott szenteknek..." (1Kor 1,2).

Köszönd meg Istennek, hogy látást ad arra nézve, mivé kell lenned. Megláttad, de még nem érted el. Amikor lent vagyunk a völgyben, ahol próbára vagyunk téve, hogy a választottak közé tartozunk-e, innen a legtöbben közülünk visszafordulnak. Nem vagyunk felkészülve azokra az ütésekre, amikre szükség van, hogy kiformálódjék a látás szerinti lényünk. Megláttuk, hogy nem vagyunk azok, akikké Isten akar tenni, de engedjük-e, hogy Isten "az igazi formára és használatára kovácsoljon"? Az ütések mindig hétköznapi módon és közönséges emberek által érnek bennünket.

Időnként látjuk, mi Isten célja, de hogy engedjük-e a látást valóságos jellemmé válni, az tőlünk függ, nem Istentől. Ha szívesebben lustálkodunk a hegyen a látás emlékeiből élve, akkor a gyakorlatban nem vagyunk használhatók a közönséges fából faragott emberi életben. Meg kell tanulnunk ráhagyatkozni a látottakra. Ne az elragadtatásokban és Istenről elmélkedve akarjunk élni, hanem a gyakorlati valóságban a látomás világosságánál mindaddig, amíg az igazi valósággá nem válik. Nevelésünk minden kis mozzanata erre irányul. Tanuld meg megköszönni Istennek, hogy tudtodra adja kívánságait.

A kis "vagyok" mindig méltatlankodik, amikor Isten szól: Tedd meg! A kis "vagyok" hadd zsugorodjék össze a hatalmas "VAGYOK AKI VAGYOK" (2Móz 3,14) felháborodásától: "A VAGYOK küldött téged". Az Ő szava legyen az uralkodó. Megdöbbenve ébredünk rá, hogy Isten tudja, hol élünk és melyik barlangba bújunk el előle! Felkutat ott, mint hirtelen villám. Egyetlen teremtmény sem ismeri az ember lényét úgy, ahogyan Isten ismeri.

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

Áldások

Hit Gyülekezete - Let's Gospel - Úgy szerette Isten

2012. február 28.

Adullám Dicsőítés 2010.09.25.

Ige: A hit


Dávid minden üldözés közepette is így beszél:Hittem, azért szóltam; noha igen megaláztatott valék” (Zsolt. 116,10)

És ez nem változott az Újszövetségben sem, ahogy erről Pál apostol megvallást tesz: „Mivelhogy pedig a hitnek mibennünk is ugyanaz a Szelleme van meg, amint írva van: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk” (2 Kor. 4,13)

Mert azt ígéri az Úr: „Ezért így szól az Úr Isten: Ímé, Sionban egy követ tettem le, egy próbakövet, drága szegletkövet, erős alappal, aki benne hisz, az nem fut!” (Ésa. 28,16)

És Dáviddal együtt vallhatjuk meg, hogy: „Ha tábor fog körül, nem fél szívem; habár had támad reám, mégis Őbenne bízom én” „Nem félek a rossz hírtől, erős a szívem, bízik az Úrban. Rendületlen a szívem, nem fél, végül megvetéssel nézek ellenségeimre” (Zsolt. 27,3; Zsolt. 112,7-8)

Ige: Jézus él!!!


 „… Őt (Jézust, az Urat) az Isten, miután feloldotta a halál fájdalmait, feltámasztotta, mivel lehetetlen volt, hogy a halál fogva tartsa őt” (Csel. 2,24)

„Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére” (Fil. 2,9-11)

De: „…tudtotokra adom néktek, hogy… senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Szellem által” (1Kor. 12,3)

Ige: A megvallás eredménye


 „Mert ha a te száddal (meg)vallást teszel [elismered] az Úr Jézusról [vagyis: Úrnak vallod Jézust] és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta [életre keltette] Őt a halálból, [halottak közül] üdvözülsz [bűnbocsánatot. Megmenekülést (rossztól, veszélytől, ártalomtól, betegségtől, balesetből, bűnökből; mindenfajta problémából, bajból). Megszabadítás (mindenfajta veszedelemből, gonosz szellemi lényektől /démonoktól/; oltalmazás; biztonság; állandóság; jólét (bővölködés anyagi és szellemi javakban); jóllét (egészség); boldogság, megtartatást nyersz]

Mert szívvel hiszünk az igazságra [hogy megigazuljunk], szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre [hogy üdvözüljünk, vagyis hogy megszabaduljunk, megmeneküljünk]

Mert azt mondja az írás: Valaki hisz Őbenne, meg nem szégyenül” (Róm. 10,9-11)

Ige: 145-ös Zsoltár


Imádság:


Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy kijelentésedet naponta olvashatom. Nekem sokat jelent, hogy a mindenség Ura szól hozzám, egyszerű teremtményéhez, sőt terve, célja van velem. Vezess Igéd és Szellemed által ma is! Ámen

A nap gondolata:


Isten Igéje olyan, mint a villamos áram, nemcsak világít, de erőt is ad.

Napi Ige és gondolat


Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsoltárok 119:105)

Isten Igéje egyeseknek gúny tárgya, másoknak semmit nem jelent, sokaknak pedig napi szellemi táplálék, melyben Isten szól az emberekhez. Az alábbi történet tanulságos lehet abból a szempontból, hogyan változhat a Bibliához, mint Isten kijelentéséhez való viszonyunk.

Egy fiatalember gyakran kigúnyolta a Bibliát. Egyszer megint lekicsinylő megjegyzést tett rá.

- Olvasta maga már tulajdonképpen a Bibliát? - kérdeztem tőle.

- Ugyan mit gondol? Én és a Biblia! Nevetséges!

Elővettem egy vadonatúj, bőrkötésű Újtestamentumot:

- Nézze, ezt a szép kis Bibliát magának adom, ha megígéri, hogy elejétől végig elolvassa.

Az ajánlat nagyon csábító volt. Azután hetekig nem láttam a fiatalembert. Egyszer csak megint megjelent.

- Nos - kérdeztem -, hogy állunk a Bibliával?

Nagyon komolyan felelt:

- Tudja, különös dolog ez. Elkezdtem olvasni. Sok mindent nem értettem meg. Már abbahagytam volna - de hiszen megígértem, hogy végigolvasom! Azután sok mindent találtam benne, ami szíven talált és nyugtalanított, úgy, hogy legszívesebben eldobtam volna a könyvet. De megígértem, és végig kellett olvasnom. Később annyi vigasztalást találtam benne, hogy egész boldog lettem. Amikor befejeztem, azt mondtam magamban: ha igaz az, amit ez a könyv mond, akkor el vagyok veszve, ha nem változtatok az életemen. Hozzáfogtam, hogy nagytakarítást csináljak a szívemben. És most - a Biblia az élet könyve számomra.

Neked is az élet könyve a Biblia? Akkor vedd és olvasd! Minden nap!

Hallottál már az Egyetlenről

Spurgeon: Kölcsönös érdek


„Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem
lesznek" (2Kor 6,16).

   Íme, a kölcsönös érdek. A kölcsönös összetartozás. Isten az Ő népe
osztályrésze, a választott nép pedig az ő Istenének osztályrésze. A
hívők fő gazdagsága Istenben van, Ő pedig drága kincsének tartja
népét. A vigasztalás valóságos kincsesbányája ez minden hívő számára.

   A kölcsönös összetartozás boldog állapot; kölcsönös figyelemben
nyilvánul meg. Isten szüntelenül gondol népére, és népe is szüntelenül
megemlékezik róla. Isten a mai napon is mindent a javamra cselekszik,
mit tehetek hát én Őérte? Gondolataim irányuljanak feléje, hiszen Ő
is gondol rám! Bár így lenne ez valójában, és ne érném be azzal, hogy
- ennek így kell lennie!

   A kölcsönös összetartozás a közösségben is kifejezésre jut. Isten
köztünk lakozik, mi pedig Őbenne élünk. Ő velünk jár, és mi Istennel.
Milyen boldog közösség ez.

   Bárcsak valóban úgy élnék, mint akinek az Úr az Istene: úgy bíznék
benne, úgy szolgálnék neki, ahogyan az Őt megilleti! Bárcsak
szellemben és valóságban tudnám szeretni és imádni Őt, és tudnék
engedelmeskedni neki! Szívemnek ez a legfőbb vágya! Ha ez megvalósul
az életemben, akkor megtaláltam a mennyet.

   Uram, segíts ehben! Segíts, hogy megismerjelek téged mint
Istenemet, és Krisztus érdeméért Uramnak nevezhesselek!

Kenneth E. Hagin: A védelem ígérete


Figyelmesen olvasd el a Zsoltárok 91-et.

Pál azt mondta az egyháznak: „Isten szántóföldje (kertje, birtoka) Isten épülete vagytok.” (1Kor. 3,9)

Ez azt jelenti, hogy mi Istenéi vagyunk. Ha birtokodban van egy épület — mindegy, milyen értékű — ha az a saját otthonod, mindent el fogsz követni, hogy megvédd. Isten is — az Ő szent Igéjében — védelmet ígért nekünk.

Azt hiszem, hogy a leghatalmasabb ilyen ígéret a Zsoltárok 91-ben van. Sok évvel ezelőtt elolvastam ezt a zsoltárt svéd fordításban is. Azt találtam, hogy a 10-es vers, amelyet a King James Version így ad vissza: „Nem illet téged a veszedelem…”, a svéd változatban így szól: „semmilyen baleset nem érhet téged…”

Kutattam, és valóban megtalálható ez a jelentés az eredeti szövegben. Ezek után igényt tartottam erre a védelemre. Néhány évvel később egyszer utánaszámoltam és azt találtam, hogy közel kétmillió mérföldet vezettem autóval, mialatt prédikáltam az evangéliumot, anélkül, hogy egyetlen baleset ért volna.

Nem a vezetési tudományommal dicsekszem, én az Igével dicsekszem, a Zsoltárok 91-el. A 10-es vers így folytatódik: „…és csapás nem közelít a sátorodhoz” (lakhelyedhez). Igényeltem a versnek ezt a részét, és a 11-es verset is: „Mert az Ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban.”

Isten ígéreteket tett és gondoskodott róluk. Ha a hitünk nem Isten ígéreteiben van, akkor messze a kiváltságaink alatt élünk.

Megvallás: Állítsd össze a személyes megvallásodat a Zsoltárok 91 alapján.

Kenneth & Gloria Copeland: A Szent Szellem vezet téged


Mondom pedig, Szellem szerint járjatok, és akkor a testnek kívánságát nem viszitek véghez.- Galata 5:16 ¹

Szellemben járni. Ez a kulcs a test legyőzéséhez. Ha a benned lakozó Szent Szellem hangját követed, akkor nem az fog irányítani, amit a tested próbál rád kényszeríteni.

Ahogy hallgatsz az írott Igére és a Szent Szellem hangjára, úgy folyamatosan apró kiigazításokat fogsz tenni az életedben az alapján, amit Ő mond neked. Ezek az apró kiigazítások megakadályozzák, hogy a sötétség uralkodjon fölötted.

Isten tudja, mire van szükséged. Látja a jövődet, és látja a csapdákat, amiket az ördög készített neked. Ezért kövesd a Szent Szellem vezetését! Ő nem engedi, hogy beleess a csapdákba, és győzelemre vezet téged.

Igei olvasmány: 1 Korinthus 10:1-14

(¹) A King James-féle bibliafordítás alapján

jöjjetek menjünk Elébe

Operáció


A neves sebész meghívta író barátját, legyen ott mellette egy nehéz operáció alatt. Készülődés közben bizakodott, de volt egy kis feszültség is benne. Majd elkezdett imádkozni.
Az operáció után az író kifejezte csodálatát, hogy egy világhírű sebész érzi az ima fontosságát és így szólt:

- Azt gondoltam, hogy jobban bízol tehetségedben.

- A sebész is csak egy emberi lény - válaszolta az orvos. Biztos vagyok, hogy a tudomány nem fejlődött volna annyit, ha valami nem kísérte volna, ami az embernél is nagyobb. Amikor operálok, olyan közel érzem magam az Istenhez, hogy nem tudom hol végződik az én szaktudásom és hol kezdődik az Isten végtelen nagysága.

Bruno Ferrero

Péld. 3,5: Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál.

 Szerkesztő: Papp Miklós febr. 05 Témakör: Apró történetek.


Rick Joyner: Az élet ösvénye


A keresztények nem arra vannak elhívva, hogy valami életfilozófiát, vagy erkölcsi-viselkedési rendszert kövessenek; arra vagyunk elhívva, hogy Valakit kövessünk - Krisztust. Az Út nem egy recept vagy egy szabályrendszer, hanem egy Személy. Az Igazság nem csak annyit jelent, hogy helyesek a tanításaink, noha ez is a célunk, hanem az Igazság, amelyet követni akarunk, egy Személy - Jézus az Igazság. Ő kell, hogy legyen az Életünk, ha igazán meg akarjuk ismerni Őt, mint az Utat és az Igazságot.

Azt mondta Jézus a János 10-ben, hogy az Ő juhai követik Őt, mert ismerik a hangját. Ezért volt mindig is a szolgálatunk elsődleges célja az, hogy megismerjük az Ő hangját, és hogy másoknak is segítsünk ebben. Ez volt a Word for the Week (Heti Üzenetek) fő témája tavaly, de idén még ennél is jóval tovább mehetünk, és fogunk is.

Ahogy már volt is szó róla, az emberek két alapvető módon ismerhetnek fel valaki mást - az arca és a hangja alapján. Számos könyv íródott már Isten hangjának a megismeréséről, amelyek sok bölcsen hangzó alapelvet tanítanak. Én viszont úgy gondolom, hogy nincs olyan alapelv, amelynek a segítségével megismerhetnénk az Úr hangját.

Például írhatnék egy fogalmazást arról, hogy egy konkrét személynek milyen a hangja, pontos jellemzést adhatnék róla, de amíg nem hallod meg személyesen, addig nem valószínű, hogy a tömegben ráismernél. Azt akarom mondani mindezzel, hogy sok alapelv segíthet abban, hogy megértsük például a prófétai kinyilatkoztatásokat, és hogy hogyan kell kezelni azokat, de azt semmi sem fogja tudni pótolni, hogy személyesen meghalljuk az Úr hangját. Ő azt mondta, hogy az Ő juhai ismerik a hangját.

Olyanokat szoktunk csinálni a MorningStar-ban, ami segít az embereknek, hogy elkezdjék személyesen meghallani az Úr hangját - például elhelyezzük őket valamelyik prófétai csoportnál. Ahogy ott ülnek a csoporttal, és arra törekednek, hogy meghallják az Úr hangját, Ő szólni fog hozzájuk. Amikor meghallják, hogy a csapat tagjai közül mások ugyanazt mondják, amit ők maguk hallottak, felépül a bizonyosságuk abban, hogy ők is az Urat hallják. Miközben ezekben a csoportokban szolgálnak, egy idő elteltével drámai módon felerősödhet az Úr hangjára való érzékenységük. Ezután már meg fogják hallani Őt a munkahelyen, vásárlás közben, vagy bármikor és bárhol, amikor és ahol Ő szólni akar.

Ahogy fentebb említettem, az Úr azt mondta, hogy az Ő juhai ismerik az Ő hangját - de azt nem mondta, hogy a bárányai is. A szellemben fiatalabb hívőknek gyakran arra van szükségük, hogy érettebb embereket kövessenek, amíg érettségre jutnak. Az egyik elsődleges módja annak, hogy éretté váljunk, és juhokká fejlődjünk, az, hogy megismerjük Ő hangját. Tanítványi életünk során ennek egy fundamentális célkitűzésnek kell lennie - hogy megismerjük az Ő hangját. Emellett elkötelezettnek kell lennünk abban is, hogy az egészséges tanítás fundamentumára építsünk, és bibliai nézőpontból szemléljük a világot. Ez is hozzátartozik az igazságban való növekedéshez és az igazság szeretetéhez, de az életünk szempontjából annak van fundamentális jelentősége, hogy azt a Személyt kövessük, aki maga az Igazság.

Ezért idén az egyik témánk és célunk az lesz, hogy sokkal jobban megismerjük az Úr hangját, mert Őt magát akarjuk megismerni még jobban. Tanítványaiként az legyen a végső célunk, hogy olyanok legyünk, mint Ő, úgy gondolkodjunk, mint Ő, úgy lássuk a világot és az eseményeket, mint Ő, és úgy használhasson bennünket, ahogy Ő szeretné.

Kérlek, fontoljátok meg azt, hogy kitűzitek célul magatok elé, hogy minden héten halljatok valamit az Úrtól egy másik ember érdekében. Ez lehet egy igevers, ami megérintett valakivel kapcsolatban, vagy egyszerűen egy benyomás. Láttam, hogyan tudják az ilyen benyomások radikálisan megváltoztatni valakinek az életét, akár 180 fokkal visszafordítani a pusztulásba vezető útról, egy gyümölcsöző, boldog életre. Ha elkezdünk reagálni, és elmondjuk ezeket, akkor az Úr többet is fog adni. Hamarosan minden nap hatással leszünk az emberek életére az Úrért és az Ő királyságáért.

- - -
Forrás: MorningStar Ministries - The Path of Life
Fordítás: Országh György


11. rész / Nicky Gumbel: Hogyan vezet minket Isten?


11. rész / Nicky Gumbel: Hogyan vezet minket Isten? from Keresztény filmek on Vimeo.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


Lisa Szanyel
A Prófétálás Szelleme Hírlevél
Faith Tabernacle of Kremmling
2012 február 28.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:

Egy apró erőfeszítéssel most könnyebben hozzáférhetsz a győzelemhez a körülményeid terén, mint bármikor máskor. A mostani időben a szellemi atmoszférád telítve van kegyelemmel és áldásokkal. Használd ki ezt az időt, hogy előrelépj a céljaid elérése érdekében, és közben bízz Bennem, hogy átsegítelek. Engedd el a múlt minden kudarcát, amelyek egyfolytában aláássák az önbizalmadat és a bátorságodat. Ez egy új nap, mondja az Úr.

Zsoltár 47:1 Ti népek mind tapsoljatok, harsogjatok Istennek a győzelem szavával.

Ámen!
Áldott, szép napot kívánok mindenkinek es küldöm Gyuri Naplójából e gyönyörű próféciát. Árasszon Rátok áldást az Úr, túláradón. — Klaudia Glavák és 49 további személy társaságában.

Hűséged végtelen

2012. február 27.

Lukács evanélium 12. fejezet: A vallás képmutatás. (szerkesztett)


Luk. 12,1 Ezenközben mikor sok ezerből álló [megszámlálhatatlan] sokaság [tömeg] gyűlt egybe [és gyűlt össze körülötte], (úgy)annyira, hogy egymást letapossák [vagyis, hogy csaknem legázolták egymást, először csak a tanítványaihoz kezdett beszélni, és] kezdé az ő tanítványainak mondani. Mindenekelőtt oltalmazzátok meg magatokat [és vigyázzatok, óvakodjatok, és őrizkedjetek] a farizeusok [jelentése: elkülönülő, elzárkózó („szeparatista”), vagyis kirekesztően vallásos férfiak zárt csoportja, szektája] kovászától [a mindent átjáró, megerjesztő emberi magatartásától, és tanításától], mely a képmutatás [mert ez csak szerepjátszás, tettetés, színlelés, és megtévesztés]

Luk. 12,2 Mert nincs oly rejtett [eltakart, elleplezett] dolog, mely napfényre ne jőne [vagyis nyilvánvalóvá ne válna, és le ne lelepleződne, amely ismertté ne válna]; és oly [elrejtett] titok, mely ki ne tudódnék.

[Más fordítás: Minden dologról lehull egyszer a lepel, akárhogy leplezzék is, nincs elrejtett dolog, amely utóbb ismertté nem válnék]

Luk. 12,3 Annakokáért amit a sötétben mondtatok, a világosságban fog meghallatszani [és fényes nappal lesz elhíresztelve, és a fényben halljátok majd vissza]; és amit fülbe súgtatok a rejtekházakban [és amit fülbe súgva mondtatok a belső szobában, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok], azt a házak tetején fogják [hatalommal] kihirdetni [és nyilvánosan ismertté tenni].

Luk. 12,4 Mondom pedig néktek, én barátaimnak [bizalmas társaimnak]: Nehogy féljetek [mert tilos megijednetek, és megrémülnetek, vagy megriadnotok] azoktól, kik a testet [(szómát:a személyiségeteket, az egótokat, vagyis az éneteket),  az élő szervezetet] ölik meg [és pusztítják el], és azután többet nem árthatnak; [és azon túl többet nem tehetnek veletek].

Luk. 12,5 De megmondom néktek [figyelmeztetlek benneteket], kitől féljetek [ijedjetek meg,]: Féljetek [és rémüljetek, és riadjatok meg] attól, aki minekutána megöl [és elpusztít], van arra is hatalma [lehetősége, szabadsága, és felhatalmazása], hogy a gyehennára [Siralom-völgybe, a szemétre] vessen [az izzó, parázsló, szemétbe dobjon benneteket]. Bizony, mondom néktek, ettől féljetek

Luk. 12,6 Nemde öt verebet meg lehet venni két filléren [két krajcáron]? És egy sincs azok közül Istennél [Isten szemében] elfelejtve.

Luk. 12,7 De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak [és mind meg vannak számlálva]. Ne féljetek azért [ne aggódjatok, ne ijedjetek meg], sok verébnél drágábbak [értékesebbek, különbek] vagytok

Luk. 12,8 Mondom pedig néktek: Valaki vallást [tanúságot] tesz én rólam [és én mellettem] az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról [azt az Emberfia is megvallja] az Isten angyalai [hírnökei, és követei] előtt.

[Más fordítás: Mondom nektek: hogyha valaki elismeri az emberek előtt, hogy hozzám tartozik, arról az Emberfia is elismeri Isten angyalai előtt, hogy hozzá tartozik. És azt majd az Emberfia is magáénak vallja az Isten angyalai előtt];

Luk. 12,9 Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt

Luk. 12,10 És ha valaki valamit mond [legyen az akár kijelentés, tanítás, prédikáció, vagy prófécia] az embernek Fia ellen, megbocsáttatik annak; de annak, aki a Szent Szellem ellen szól káromlást [és a Szent Szellemet gyalázza azzal, hogy Róla valótlanságot terjeszt, és állít, az Istent káromolja, és], meg nem bocsáttatik

Luk. 12,11 Mikor (és valahányszor) pedig a zsinagógákba [vagy a gyülekezetekbe] visznek benneteket, és a fejedelmek [egy ország első embere elé] és hatalmasságok [vagy más hatóságok, és felsőbbség] elé [hurcolnak], ne aggodalmaskodjatok [nehogy azon tépelődjetek, hogyan és mivel védekezzetek], mi módon vagy mit szóljatok védelmetekre, vagy mit mondjatok;

Luk. 12,12 Mert a Szent Szellem azon órában [a maga idejében] megtanít titeket, mit kell mondanotok

Luk. 12,13 Monda pedig néki egy [valaki] a sokaság [a tömeg] közül: Mester, mondd meg az én testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget.

Luk. 12,14 Ő pedig monda néki: Ember, ki tett engem köztetek (döntő)bíróvá vagy osztóvá?

Luk. 12,15 Monda azért nékik: Meglássátok, hogy eltávoztassátok a telhetetlenséget [a kapzsiságot, a mohóságot, és a fösvénységet]; mert nem a vagyonnal [anyagi javakkal] való bővölködésben van az embernek az ő élete.

[Más fordítás: Vigyázzatok, óvakodjatok, tartózkodjatok és őrizkedjetek mindenféle kapzsiságtól. Mert az ember élete nem attól függ, hogy milyen nagy a vagyona. Mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg]

Luk. 12,16 És monda nékik egy példázatot [hasonlatot], szólván: Egy gazdag [jómódú, vagyonos] embernek bőségesen termett a földje.

Luk. 12,17 Azért magában okoskodik [ekkor így gondolkozott és latolgatta, mérlegelte, és így tanakodott magában], mondván: Mit cselekedjem? Mert nincs hová takarnom [betakarítanom, és begyűjtenem] az én termésemet.

Luk. 12,18 És monda: Ezt cselekszem: Az én csűrjeimet [magtáraimat] lerontom [lebontom], és nagyobbakat építek; és azokba takarom [és oda takarítom be, és ott fogom tárolni] minden gabonámat [termésemet] és az én javaimat.

Luk. 12,19 És [azután majd elégedetten] ezt mondom az én lelkemnek [vagyis magamnak]: Én lelkem [azaz: én énem, életem], sok javaid vannak sok esztendőre eltéve [mert annyi jó dolgot halmoztál fel, ami több évre is elegendő lesz]. Tedd magadat kényelembe [pihenj], egyél, igyál, gyönyörködjél [örvendezz, és vigadozzál, mulassál, s élj jól, élvezd az életet]!

Luk. 12,20 Monda pedig néki az Isten: Bolond [esztelen, ostoba, öntelt, és meggondolatlan], ez éjjel elkérik [visszakövetelik tőled] a te lelkedet [a te életedet] te tőled; amiket pedig készítettél [a vagyon, amit összegyűjtöttél; amit felhalmoztál, és mindaz, amit szereztél], kiéi lesznek?

Luk. 12,21 Így van dolga annak [és így jár az], aki kincset takar magának [aki elraktároz, és felhalmoz], és nem az Istenben gazdag

Luk. 12,22 Monda pedig az ő tanítványainak: Annakokáért [vagyis ezért] mondom néktek, ne aggodalmaskodjatok [nehogy tépelődjetek] a ti életetek felől [és ne nyugtalankodjatok megélhetésetek miatt, hogy], mit egyetek; se a ti testetek [szóma: a ti személyetek] felől, mibe öltözködjetek.

Luk. 12,23 Az élet több [jelentősebb, és értékesebb], hogysem az eledel [és fontosabb a tápláléknál], és a test [szóma: a személyetek], hogysem az öltözet [vagyis mint a ruházat].

Luk. 12,24 Tekintsétek [és figyeljétek] meg a hollókat, hogy nem vetnek, sem nem aratnak; kiknek nincs tárházuk, sem csűrjük [és nincs raktáruk és magtáruk]; és az Isten eltartja [és mégis gondoskodik róluk, táplálja] őket: mennyivel drágábbak [különbek, értékesebbek, és fontosabbak] vagytok ti a madaraknál?

Luk. 12,25 Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával [vagy nyugtalankodásával és tépelődésével] megnövelheti [megnyújthatja] termetét egy arasszal [vagy csak egy órával meghosszabbíthatná az életét;

Luk. 12,26 Annakokáért ha a mi legkisebb dolog [ha ilyen kis dolgot, a legapróbb legkisebb, legapróbb, legcsekélyebb, legjelentéktelenebb, legkevesebb dolgot], sem tehetitek [Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, és a legkisebbre sincs hatalmatok, és még az egészen kis dolgokban is tehetetlenek vagytok], mit aggodalmaskodtok [és tépelődtök] a többi felől?

Luk. 12,27 Tekintsétek [és figyeljétek] meg a [mezei] liliomokat, mi módon növekednek: nem fáradoznak [nem gürcölnek, nem vesződnek és nem dolgoznak keményen] és nem fonnak [és nem szőnek]: de mondom néktek: Salamon minden [az ő teljes királyi] dicsőségében [és méltóságában] sem öltözött úgy, mint ezek közül egy.

Luk. 12,28 Ha pedig a füvet [vagy a mezei virágokat], mely ma a mezőn van, és holnap kemencébe vettetik [melyeket máról holnapra kemencébe dobják], így ruházza az Isten; mennyivel inkább titeket, ti kicsinyhitűek [ti kételkedők]!

 Luk. 12,29 Ti se kérdezzétek [és ne arra törekedjetek, és ti se azt keressétek], mit egyetek vagy mit igyatok; és nehogy kételkedjetek [és nehogy aggódjatok, vagy nyugtalankodjatok, és félelem és remény közt ne lebegjetek].

Luk. 12,30 Mert mind ezeket a világi pogányok [a világi emberek keresik, és] kérdezik [mert mindezekre csak a világ nemzeteinek törekvése irányul]; a ti Atyátok pedig tudja, hogy néktek szükségetek van ezekre.

Luk. 12,31 Csak [inkább] keressétek [törekedjetek, és igyekezzetek, és kívánjátok] az Isten országát [és az ő királyságát], és ezek mind megadatnak néktek, [és elétek lesznek téve ráadásként]

Luk. 12,32 Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett [elhatározása, és örömmel való döntése] a ti Atyátoknak, hogy néktek adja [néktek ajándékozza] az országot [a királyságot, a királyi hatalmat].

Luk. 12,33 Adjátok el amitek van, [azaz a  tulajdonotokban lévő vagyonotokat], és adjatok alamizsnát [a rászorulóknak részvétet, és szánalmat, érezve, és könyörületességet gyakorolva]. Szerezzetek [és készítsetek] magatoknak oly erszényeket [amelyek kimeríthetetlenek], melyek meg nem avulnak [amelyek nem rongyolódnak el, és nem mennek tönkre], elfogyhatatlan kincset a mennyországban, ahol a tolvaj hozzá nem fér, sem a moly meg nem emészti [és nem tudja tönkretenni].

Luk. 12,34 Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek [a ti bensőtök, szellemi életetek központja] is

Luk. 12,35 Legyenek a ti derekaitok [csípőtök] felövezve [körülövezve, vagyis ruhátok övvel leszorítva, hogy menni tudjatok], és szövétnekeitek [lámpásotok, vagy mécsetek] meggyújtva.

[Más fordítás: Legyetek készen! Legyetek felöltözve teljesen, és lámpásotok mindig világítson];

Luk. 12,36 Ti meg hasonlók az olyan emberekhez, akik az ő urukat visszavárják, mikor jő meg a menyegzőről, hogy mihelyt megjő és zörget, azonnal megnyissák néki

[Más fordítás: Akiknek arra van gondjuk, hogy bármikor kerekedik is fel uruk a menyegzőből, amikor eljő és kopogtat, tüstént megnyissanak neki].

Luk. 12,37 Boldogok [és szerencsések, és a gondoktól és bajoktól mentes az életük] azoknak a (rab)szolgáknak, kiket az úr, mikor [megérkezik, és] haza megy, vigyázva [ébren, virrasztva és készen talál] talál. Bizony mondom néktek, hogy felövezvén magát [vagyis ruháját övvel leszorítja, hogy dolgozni tudjon, és], leülteti azokat [asztalhoz fekteti őket,], és előjövén, szolgál nékik.

Luk. 12,38 És ha megjő a második őrváltáskor, és ha a harmadik őrváltáskor [vagyis a négy őrségre osztott éjszakának bármelyik szakaszában érkezik, és] jő meg, és úgy találja őket, boldogok azok a (rab)szolgák.

[Más fordítás: Boldogok, akiket készen talál, akár éjfélkor, akár hajnalban jön is haza]!

Luk. 12,39 Ezt pedig [értsétek, és] jegyezzétek meg, hogy ha tudná [tisztába lenne vele] a ház gazdája, mely órában jő el a tolvaj, vigyázna [ébren, virrasztva őrködne], és nem engedné, hogy az ő házába törjön.

Luk. 12,40 Ti is azért legyetek készek [ti is álljatok készenlétben]: mert amely órában nem gondolnátok [amikor nem várjátok, és amikor nem számítotok rá], abban jő el [és érkezik meg] az embernek Fia

Luk. 12,41 Monda pedig néki Péter: Uram, nékünk mondod-é ezt a példázatot [hasonlatot], vagy mindenkinek is?

Luk. 12,42 Monda pedig az Úr: Kicsoda hát a hű [és megbízható] és bölcs [vagyis okos, értelmes, és eszes] sáfár. kit az úr gondviselővé tőn [akit kijelöl, és gondviselővé rendel] az ő háza népén. [egy olyan személy, aki meleg szeretettel és vigasztalással igazgatja, és intézi a rábízottak sorsát, gondot visel rájuk], hogy adja ki nékik élelmüket [gabonarészüket, vagyis gabona- / élelem-fejadagjukat] a maga idejében [az elrendelt, és  megfelelő időben]?

Luk. 12,43 Boldog az a (rab)szolga, akit az ő ura, mikor [megérkezik, és]  haza jő, ilyen munkában talál!

Luk. 12,44 Bizony mondom néktek, hogy minden jószága felett gondviselővé teszi őt [és az ilyenekre egész vagyonát is rábízza]

Luk. 12,45 Ha pedig az a (rab)szolga így szólna az ő szívében [az bő bensőjében]: Halogatja még az én uram a hazajövetelt; és kezdené verni a (rab)szolgákat és (rab)szolgalányokat, és enni és inni és részegeskedni:

Luk. 12,46 Megjő [s megérkezik] annak a (rab)szolgának az ura, amely napon nem várja, és amely órában nem gondolja [és abban az órában, amelyet nem ismer, amikor nem is sejti és amikor nem is számít rá], és kettévágatja őt [kegyetlenül megbünteti], és a hitetlenek [megbízhatatlan, és hűtlen, álnokok] sorsára  juttatja.

Luk. 12,47 És amely szolga tudta [és ismerte] az ő urának akaratát, [de mégsem állt készen] és nem végezte el [sőt nem is fogott hozzá teljesítéséhez], sem annak akarata szerint nem cselekedett, sokkal büntettetik meg [sok verést kap, és azt nagyon megbotozzák];

Luk. 12,48 Aki pedig nem tudta [nem ismerte és nem értette meg], és büntetésre méltó [vagyis verést érdemlő] dolgokat cselekedett, kevesebbel büntettetik [és az kevesebb verést és botütést kap]. És valakinek sokat adtak, sokat követelnek tőle; és akire sokat bíztak, többet kívánnak tőle [és attól többet kérnek számon]

Luk. 12,49 Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássak [tüzet dobjak a Földre]: és mit akarok, ha az immár meggerjedett.

[Más fordítás: és mennyire szeretném, ha az már lángra lobbant volna, ha már lángolna]?

Luk. 12,50 De bemerítéssel kell nékem alámeríttetnem; és mely igen szorongattatom, míglen az elvégeztetik.

[Más fordítás: De van egy alámerítkezés számomra, amelybe alá kell meríttetnem, és mennyire gyötrődöm, míg ez be nem teljesedik].

Luk. 12,51 Gondoljátok-é, [és azt hiszitek], hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön [hogy békességet, vagyis háborítatlanságot, jólétet, a veszély érzetétől való mentességet, és boldogságot hozzak e földre]? Nem [semmiképpen sem], mondom néktek; sőt inkább meghasonlást [megosztást; széthúzást].

Luk. 12,52 Mert mostantól fogva öten lesznek egy házban [egy családban], akik meghasonlanak [egymással], három kettő ellen, és kettő, három ellen

Luk. 12,53 Meghasonlik az atya a fiú ellen, és a fiú az atya ellen; és az anya a leány ellen, és a leány az anya ellen; napa a menye ellen, és a menye a napa ellen [fordul, és szembeszáll]

Luk. 12,54 Monda pedig a sokaságnak [tömegnek] is: Mikor [és valahányszor] látjátok [és észreveszitek], hogy napnyugatról felhő támad, azonnal ezt mondjátok: Záporeső [égzengéssel kísért vihar, és zivatar] jő; és úgy lesz.

Luk. 12,55 És mikor halljátok fúni a déli szelet, ezt mondjátok: Hőség lesz [égető hőség jön]; és úgy lesz.

Luk. 12,56 Képmutatók [kétszínűek], az égnek és a földnek ábrázatáról tudtok ítéletet tenni; Erről az időről [időszakról, és korszakról] pedig mi dolog, hogy nem tudtok ítéletet tenni?

[Más fordítás: A föld és az ég arculatát meg tudjátok vizsgálni, és jelenségeit felismeritek. miért nem ismeritek föl akkor mindazt, ami most történik, és ezt a jelen (ezt a mostani) időszakot hogy-hogy nem vizsgáljátok meg]?

Luk. 12,57 És mi dolog, hogy ti magatoktól is meg nem ítélitek, [és miért nem tudjátok magatoktól eldönteni], mi az igaz?

Luk. 12,58 Mikor pedig a te ellenségeddel [a peres féllel] a fejedelem [az elöljáró, vagy a bíró] elé mégy, igyekezzél az úton megmenekedni tőle. [megszabadulni tőle, és még útközben kibékülni, és békésen megegyezni vele], hogy téged ne vonjon a bíró elé, és a bíró át ne adjon téged a poroszlónak [a börtönőrnek] és a poroszló, [a börtönőr] a tömlöcbe [pedig fogságba] ne vessen téged.

Luk. 12,59 Mondom néked, hogy nem jössz [és nem jutsz, és nem szabadulsz] ki onnét, mígnem megfizetsz mind az utolsó fillérig [amíg le nem hámlik rólad a leprától származó utolsó pikkely is].







Áldom nagy kegyelmed

Mai Ige


Az esélyek és akadályok ellenére is „Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára….” (Zsoltárok 23:5)

Ha éppen nehéz időkön mész át, olvasd el ezeket a szavakat: „Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján…” (Zsoltárok 23:5-6).

Húzd alá ezt a szót: „bizony”! Ez Isten garanciája! Mikor tölti Isten csordultig a poharad? Mikor ad erőt a győzelemhez? Mikor mutatja meg jóságát és kegyelmét? Ellenségeid jelenlétében! Az ellened szóló esélyek és bármiféle akadályok nem gátolják Őt abban, hogy megáldjon.

„De én tényleg nehéz dolgokkal küszködök” – mondod. A küzdelem annak bizonyítéka, hogy még nem győztek le, hogy nem vagy hajlandó feladni, hogy a győzelem még mindig lehetséges, hogy növekszel! Amíg Istennel jársz, és bízol benne, Ő érted dolgozik. Elküldi Szentlelkét, hogy vezessen, Igéjét, hogy megvilágosítsa értelmedet, és barátokat, akik erősítenek a küzdelmek idején. Ha tanítható vagy, el tudnak érni. Legyen nyitott a szíved, figyelj Istenre, engedelmeskedj neki, és látni fogod, hogy problémád csupán talapzat, melyen Isten „megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi” (2Krónika 16:9).

Azt is fel fogod fedezni, hogy az Ő ereje akkor érkezik, amikor te a leggyengébb vagy (ld. 2Korinthus 12:7-9) Végül képes leszel arra, hogy hálát adj Istennek ellenségeidért, mert Ő megígérte, hogy éppen az ő szemük láttára áld meg. Nem az emberek és a körülmények határozzák meg a jövődet, hanem Isten – tehát Őrá nézz!


Én nem tévedtem el!


Egy parancsoláshoz szokott, önfejű férfi egy fontos találkozóra igyekezett. Úgy döntött, hogy lerövidíti az utat, de rá kellett jönnie, hogy teljesen eltévedt. Megkérdezte az utat a legelső személytől, akit meglátott - egy kisgyerektől. „Fiú, merre van Dover?" - kérdezte nyers hangon. „Nem tudom" - felelt a gyerek kicsit feszélyezetten.

„Akkor hát - pattogott a férfi - milyen messze van Brighton?"

„Azt sem tudom" - válaszolt a fiú.

„Van itt valaki a közelben, aki meg tudná mondani, merre menjek?" - emelte fel hangját a férfi.

„Nem tudom" - vont vállat a fiú.

A férfi egyre mérgesebben kérdezősködött, ahogy a fiú mindenre ugyanazt a választ adta. Végül elveszítette a türelmét, és rárivallt: „Hát, nem sok mindent tudsz, igaz?"

Erre, most először, a fiú elmosolyodott. Felpillantott a kanyargós ösvény végén álló házra, ahonnan hívogatóan integettek az esti fények, és ahol kistestvérei játszottak az udvaron. A fiú így szólt: „Igaz... De én nem tévedtem el!"

Sok mindent nem tudunk. De ha hiszünk Krisztusban, akkor nem vagyunk elveszettek. Pál így ír az 1Kor 13-ban: „Most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig [teljesen] fogok ismerni...". Az élet most egy nagy titok a számunkra, és sok a megválaszolatlan kérdés. „Kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe" - ezt szintén Pál írta a 2Kor 4,8-ban. Bár nem tudunk mindent, azért nem csüggedünk el, és nem érezzük elveszettnek magunkat. Egy napon, amikor meglátjuk Krisztust, minden világos lesz. Addig pedig megnyugodhatunk - tudva, hogy Isten tartja kezében az irányítást. Van Tőle kapott életcélunk, és Ő igazgatja az életünket.